محققان برای اولین بار اهمیت سلامت روانی توهم در افراد با سابقه تشنج را نشان داده اند. در مطالعه ای که اخیرا منتشر شده، یافته ها نشان می دهد که 8٪ از افراد دارای سابقه تشنج توهم را، از جمله تجربه شنیدن یا دیدن چیزهایی که در واقعیت وجود ندارند، با گزارش می کنند. و از همه مهمتر از 8٪، 65٪ معیارهای مربوط به یک یا چند اختلال در سلامت روان و 53٪ نیز یک یا چند بار اقدام به خودکشی داشتند.
محققان به عنوان بخشی از طولانی ترین مطالعات در مورد سلامت روان در جامعه، طیف گسترده ای از عوامل سلامت جسمی و روانی را در 15000 نفر ساکن انگلیس ارزیابی کردند. توهم در تعداد بزرگسالان مبتلا به تشنج شناخته می شود. اما ممکن است به اشتباه به عنوان “علائم” فعالیت الکتریکی غیر طبیعی در مغز و چیزهای دیگر دیده شود. یافته های این مطالعه به ما می گوید که این علائم فقط در افراد مبتلا به تشنج اتفاق نمی افتد. آنها نشانه های مهم خطر برای سلامت روان و رفتار خودکشی هستند.
دکتر یان کلهر، نویسنده ارشد این تحقیق:
“افراد مبتلا به صرع بیشتر در معرض خطر خودکشی قرار دارند. اما در بین افراد مبتلا به تشنج، انتخاب این که چه کسی بیشتر در معرض خطر است دشوار است. آنچه این تحقیق نشان می دهد این است که افراد مبتلا به تشنج که گزارش توهم می کنند، یک گروه با ریسک بالا برای رفتارهای خودکشی هستند – در حدود نیمی از این افراد یک یا چند اقدام خودکشی داشتند. بنابراین، در کلینیک های صرع مهم است که درباره توهم ها سؤال کنند – و وضعیت روان آن ها را با دقت بررسی کند.
یافته های این مطالعه به ما می گوید که این علائم فقط در افراد مبتلا به تشنج اتفاق نمی افتد. آنها نشانه های مهم خطر برای سلامت روان و رفتار خودکشی هستند.
در یک تحقیق در ایرلند، شواهد به ما می گوید که توهم شنوایی و بینایی به طور معمول در کلینیک های صرع ارزیابی نمی شود.
کاترین ییتس، نویسنده مطالعه:
“جای تعجب نیست که افراد مبتلا به تشنج به توهم بالاتری دچار باشند – تقریباً هر بیماری که مغز را تحت تأثیر قرار دهد، احتمالاً خطر ابتلا به توهم را افزایش می دهد. با این حال، مهم است که تشخیص دهید که توهم ها به سادگی فعالیت الکتریکی غیر طبیعی را در افراد مبتلا به صرع منعکس نمی کنند. آنها نشانه های مهم خطر برای مشکلات سلامت روان و رفتار خودکشی هستند.
“ما به تحقیقات بیشتری نیاز داریم تا کاملاً اهمیت توهم در افراد مبتلا به تشنج را درک کنیم. اما آنچه از این کار مشخص است اینست که، برای پزشکانی که با افراد مبتلا به تشنج کار می کنند، سؤال از توهم شنوایی و بینایی باید بخشی معمول از ارزیابی آنها باشد. ”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.