انستیتوی ماکس پلانک اقدام به ایجاد یک واکسن برای SARS-CoV2 می کنند. محققان امیدوارند که ظرف چند سال آینده، بتوانند با استفاده از انتقال واکسن هدفمند از طریق پوست، ایمنی و محافظت در مقابل ویروس را برقرار کنند.
SARS-CoV2 تاکنون بیش از 3.6 میلیون نفر را در سرتاسر جهان آلوده کرده است، و مسئول بیش از 250.000 کشته است. تعداد پرونده های گزارش نشده به طور قابل توجهی بیشتر نیز تخمین زده می شود.
این بیماری همه گیر بر زندگی روزمره میلیاردها انسان تأثیر می گذارد و پیامدهای شدید و طولانی مدت برای اقتصاد جهانی و سیستم های بهداشتی به همراه دارد. صنعت و بخش آکادمیک در حال حاضر برای جلوگیری از اقدامات شدید مورد نیاز برای جلوگیری از شیوع چنین بیماریهایی، رویکردهای متفاوتی را برای توسعه سریع ایمن سازی مؤثر و پایدار به کار می گیرند.
واکسن ها تنها راه شکست یک عامل عفونی در طولانی مدت هستند. در مورد SARS-CoV2، فناوریهای جدید واکسن که می توانند به سرعت با ویروس های جدید سازگار شوند، تحت بررسی قرار می گیرند، به ویژه آنهایی که بر اساس کاربرد اسیدهای نوکلئیک یا استفاده از آدنوویروس ایجاد می شوند. تقریباً تمام این فناوری ها شامل تزریق واکسن به عضله بیمار است. با این وجود غلظت سلولهای ایمنی در پوست بیشتر از ماهیچه است. سلول های به اصطلاح Langerhans نیز در پوست وجود دارند و اینها پاسخ ضد ویروسی بدن را فعال و هماهنگ می کنند.
گروه تحقیقاتی کریستف رادماچر در انستیتوی Colloids and Interfaces در ماکس پلانک فناوری جدیدی را ایجاد کرده است که بطور اختصاصی به کار بر روی سلولهای Langerhans می پردازد. این سیستم امکان استفاده مستقیم از واکسن ها بر روی پوست یا تزریق میکرونیدل ها را فراهم می کند و از این طریق از مکانیسم های طبیعی سیستم ایمنی بدن استفاده می شود.
کریستوف رادماچر، رهبر گروه اظهار می دارد: “ما انتظار داریم سیستم ما بتواند در مورد همه واکسن هایی که از پروتئین ها، پپتیدها یا mRNA استفاده می کنند، کار کند.”
فناوری جدید پلتفرم امکان انتشار واکسن کارآمد را فراهم می آورد.
LC-TDS توسط یک ماده شیمیایی کاملاً خاص که اتصال انحصاری به سلولهای Langerhans را امکان پذیر می سازد، آزاد سازی کارآمد واکسن را فراهم می کند. با تطبیق فناوری LC-TDS موجود با SARS-CoV2، محققان این انستیتو توسعه یک واکسیناسیون به سرعت در دسترس با همکاری LDC در دورتموند Bert Kleb را مورد هدف قرار داده اند. مدیرعامل KHAN-I اذعان می دارد: “بودجه KHAN-I اولین گام برای فناوری LC-TDS در مسیر استقلال کارآفرینی آینده به عنوان Cutanos GmbH است که ما با امید زیادی به برنامه های گسترده خواهیم رسید.” “این محققان و شرکا گرد هم آمده اند تا راهی عالی برای یافتن سریع این فناوری امیدوارکننده LC-TDS برای توسعه واکسن CoV2- SARS پیدا کنند.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Medical Xpress
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.