07136476172 - 09172030360 [email protected]

زوال عقل از نوع آلزایمر رفتار بیماران را تحت تاثیر قرار می دهد

آلزایمر منجر به تغییرات رفتاری بعضا آزاردهنده برای اطرافیان می شود. فرد مبتلا به زوال عقل ممکن است چیزهایی را پنهان کند، آنها را برای مدت طولانی ذخیره کند یا آنها را از دست بدهد. این اتفاق می تواند برای فرد ناراحت کننده باشد. زیرا ممکن است فکر کند کسی چیزهایی را از او می گیرد. در ادامه درباره برخی تغییرات رفتاری در بیماران مبتلا به آلزایمر صحبت می کنیم.

در مطالب قبلی برخی از تغییرات رفتاری را بررسی کردیم.

تغییرات رفتاری در بیماران مبتلا به آلزایمر

زوال عقل و پنهان کردن، احتکار یا از دست دادن چیزها

زندگی با زوال عقل می تواند باعث ایجاد احساس ناامنی و اضطراب در افراد شود. به همین دلیل است که آنها ممکن است به دنبال اطمینان باشند که تنها نیستند. همچنین ممکن است فراموش کرده باشند که شما کجا هستید و دنبال شما بگردند تا بررسی کنند که آیا هنوز آنجا هستید.

یک فرد مبتلا به زوال عقل ممکن است از اعضای خانواده خود که فوت کرده اند بخواهد که به سراغشان بروند. این می تواند به دلیل جابجایی زمان باشد، یعنی انگار که فرد معتقد است که در زمان قبلی زندگی خود زندگی می کند. اگر این اتفاق افتاد، سعی کنید احساسات آنها را درک کرده و به رسمیت بشناسید. برای مثال، تمایل به رفتن به «خانه» ممکن است به دلیل نیاز به احساس امنیت و آرامش باشد، بنابراین حمایت از آنها در این زمینه می‌تواند کمک کند.

اگر فرد به دنبال شخصی از گذشته خود است، سعی کنید در مورد این دوره از زندگی با او صحبت کنید و به احساساتی که شخص نشان می دهد پاسخ دهید.

چرا یک فرد مبتلا به آلزایمر ممکن است چیزهایی را پنهان کند، احتکار کند یا از دست بدهد؟

افراد مبتلا به زوال عقل اغلب مواردی را در نتیجه از دست دادن حافظه خود از دست می دهند. آنها ممکن است اقلام معمولی مانند عینک یا کلید را به اشتباه جایی دیگر قرار دهند یا یک مورد را در جایی برای نگهداری قرار دهند و سپس فراموش کنند که کجاست. یا اینکه ممکن است اقلام را در مکان‌های غیرمعمول رها کنند – مثلاً کنترل تلویزیون را در حمام یا کیسه‌های چای در یخچال بگذارند. تغییرات رفتاری در بیماران مبتلا به آلزایمر را بهتر بشناسیم.

اگر فرد فکر می‌کند که یک کالا باید در جایی باشد و اینطور نیست، ممکن است فکر کند که شخصی چیزهایی را از او پنهان کرده یا می‌دزدد. این درواقع یک نوع توهم است. هم برای فرد و هم برای اطرافیانش می تواند سخت باشد. دانستن این نکات می تواند کمک کند که سعی کنید چیزها را از دیدگاه آنها ببینید. فرد مبتلا به زوال عقل آلزایمری در تلاش است تا واقعیت خود و آنچه در حال وقوع است را درک کند.

با پنهان کردن و احتکار اشیا، فرد ممکن است سعی کند تا حدودی بر وضعیت خود کنترل داشته باشد. آنها ممکن است احساس کنند که نیاز به ذخیره اقلام دارند. همچنین مهم است که توجه داشته باشید که ممکن است در صحبت های شخص حقیقتی وجود داشته باشد. آن را نادیده نگیرید زیرا آنها زوال عقل دارند.

چگونه می توانید به یک فرد مبتلا به آلزایمر که در حال پنهان کردن، احتکار یا گم کردن چیزها است کمک کنید؟

  • سعی کنید وسایل را در جاهایی نگه دارید که شخص به بودن آنها عادت دارد. به عنوان مثال، کلیدها را روی یک قلاب خاص آویزان کنید یا همیشه آنها را در یک کشو نگه دارید.
  • از مواردی که مهم هستند یا اغلب در جای خود قرار نمی گیرند، مانند کلید، لیوان یا اسناد مهم، کپی تهیه کنید.
  • اتاق ها و کشوها را مرتب نگه دارید تا در صورت جابجایی اشیا، احتمال گم شدن آنها کمتر شده و راحت تر پیدا شوند. اقلامی که اغلب استفاده می شوند را در جایی قرار دهید که دیده شوند و به راحتی در دسترس هستند.
  • از سرنخ‌های بصری برای توضیح اینکه اقلام به کجا می‌روند، مانند عکس‌ها یا عکس‌هایی که به درهای کمد چسبیده‌اند، به عنوان یادآوری آنچه در داخل آنها می‌رود، استفاده کنید.
  • یک دستگاه مکان یاب برای کمک به یافتن مواردی که اغلب گم می شوند، مانند کلیدها، در نظر بگیرید.
  • وقتی به دنبال یک کالای گم شده می گردید، از دانش خود در مورد آن شخص استفاده کنید تا به شما کمک کند فکر کنید که او ممکن است چیزها را در کجا قرار داده باشد.
  • اگر فرد اقلامی را در مکان‌های غیرعادی قرار می‌دهد اما برای هیچ‌کس در خانه خطری ایجاد نمی‌کند، ممکن است بهترین کار این باشد که چیزها را همانطور که هستند رها کنید.

 از دست دادن بازداری در بیماری آلزایمر به چه معناست؟

گاهی اوقات یک فرد مبتلا به زوال عقل ممکن است مهارهای خود را از دست بدهد و به گونه ای رفتار کند که دیگران احساس خجالت کنند. این ها می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • گستاخ بودن
  • گفتن چیزهایی که مناسب نیستند (مثلاً اینکه فردی اضافه وزن دارد)
  • صحبت کردن با غریبه ها
  • در آوردن لباس در ملاء عام
  • از دست دادن آشکار بازداری جنسی (به عنوان مثال، لمس نامناسب خود در جمع).
  • این موقعیت ها می تواند برای فرد مبتلا به زوال عقل و همچنین برای افراد نزدیک به آنها بسیار گیج کننده، ناراحت کننده، تکان دهنده یا خسته کننده باشد.

چرا ممکن است یک فرد مبتلا به زوال عقل، مهارهای خود را از دست بدهد؟

فرد مبتلا به زوال عقل ممکن است درک نکند که چرا رفتارش نامناسب تلقی می شود. خیلی بعید است که آنها عمداً نامناسب باشند. آنها ممکن است:

  • احساس می کنند که فقط نیاز به محبت را ابراز می کنند
  • رفتار دیگران را اشتباه تفسیر کنید و فکر می کنند که آنها واکنش مناسبی از خود نشان می دهند
  • ممکن است کسی را با شریک فعلی یا قبلی خود اشتباه بگیرند. آنها همانطور که معمولاً با او رفتار می کنند با دیگران رفتار می کنند
  • از دست دادن مهارها در انواع خاصی از زوال عقل، مانند دمانس فرونتومپورال (FTD) که باعث آسیب به لوب های فرونتال در مغز می شود، شایع تر است.

نحوه مدیریت موقعیت های شرم آور یا چالش برانگیز – نکاتی برای مراقبین

  • اگر فرد به گونه ای رفتار کند که در ملاء عام به عنوان رفتار جنسی شناخته شود، ممکن است احساس خجالت یا ناراحتی کنید.
  • ممکن است احساس کنید که می خواهید از آنها در برابر واکنش دیگران به رفتار محافظت کنید. برای مثال، اگر مردم می خندند یا شوکه می شوند، توضیح اینکه چرا فرد مبتلا به زوال عقل به این شکل رفتار می کند، می تواند کمک کند. به عنوان مثال، می توانید کارت کمکی را نشان دهید که تشخیص فرد را توضیح می دهد.

این درواقع می تواند به درک این نکته کمک کند که رفتاری که جنسی به نظر می رسد همیشه نشان دهنده میل جنسی نیست. در عوض، فرد ممکن است احساس کند یا سعی کند چیزی متفاوت را نشان دهد. اگر بتوانید درک کنید که چرا فردی به شیوه ای خاص رفتار می کند، ممکن است درک رفتار او آسان باشد.

مثلا:

کسی که شروع به درآوردن لباس هایش در مکان های عمومی می کند ممکن است خیلی گرمش باشد و سعی کند خودش را خنک کند. یا ممکن است ناراحت باشد. برای مثال، اگر لباس‌هایشان خارش دارد یا تنگ است سعی می‌کنند لباس‌شان را در بیاورند. در حالی که متوجه نمی‌شوند که این کار در یک مکان عمومی مناسب نیست.

  • همچنین ممکن است شخصی به اندام تناسلی خود دست بزند زیرا نیاز به استفاده از توالت دارد.
  • بیماران ممکن است آشفته باشند.
  • آنها ممکن است بی حوصله باشند.
  • همیشه به شخص و کرامت او احترام بگذارید و سعی کنید باعث ناراحتی او نشوید.

برای اطلاعات بیشتر در خصوص درمان های جدید بیماری آلزایمر با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: https://www.alzheimers.org.uk/about-dementia/symptoms-and-diagnosis/symptons/losing-inhibitions

https://www.alzheimers.org.uk/about-dementia/symptoms-and-diagnosis/symptoms/hiding-hoarding-losing

https://www.alzheimers.org.uk/about-dementia/symptoms-and-diagnosis/symptoms/trailing-checking

بیماری آلزایمر چطور رفتار بیمار را تغییر می دهد؟؟

نوروفیدبک در شیراز

به این مقاله امتیاز دهید