07136476172 - 09172030360 [email protected]

چرا هرچی میخوابم بازم خوابم میاد؟ خستگی شدید با وجود خواب کافی با هم بشنویم:

چه توصیه از طرف پزشک یا والدین شما باشد، قانون طلایی برای احساس آرامش به طور کلی یکسان بوده است: مطمئن باشید که به اندازه کافی می خوابید. اما شاید این مساله برای شما به وجود امده باشد که “چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟” و هر چقدر بخوابید احساس خستگی شما از بین نمی رود.

و مطمئناً، همه ما شب‌هایی را داشته‌ایم که خیلی دیر بیدار بوده‌ایم و فردای آن روز متوجه تأثیرات آن شده‌ایم. اما اگر به اندازه کافی بخوابید، اما همچنان احساس خستگی کنید چه؟ این می تواند یک احساس اذیت کننده باشد.

در واقعیت، کیفیت خواب به اندازه کمیت آن مهم است.

چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟ دلایلی که چرا خسته از خواب بیدار می شوید

اغلب، زمانی که حتی پس از خواب کافی خسته از خواب بیدار می‌شوید، ممکن است به یکی از این دلایل باشد:

اختلالات خواب

اگر در طول روز احساس خستگی می کنید، می تواند نشانه ای از یک اختلال خواب باشد. به عنوان مثال، آپنه خواب – اختلالی که باعث می‌شود در هنگام خواب به طور موقت نفس نکشید – به این دلیل شناخته شده است که باعث می‌شود افراد مرتباً احساس خستگی کنند.

یکی دیگر از اختلالات خواب که سندرم پای بیقرار (RLS) نام دارد، منجر به احساس خستگی در طول روز می شود و حتی می تواند باعث بی خوابی شود.

سایر اختلالات خواب که می توانند باعث خستگی در طول روز شوند عبارتند از:

  • بی خوابی
  • نارکولپسی.
  • پرخوابی.
  • مشکلات تیروئید

در برخی موارد، خستگی در طول روز می تواند نشانه ای از مشکل تیروئید باشد. به طور خاص، خستگی در طول روز یکی از علائم رایج کم کاری تیروئید است. زمانی که اندام تیروئید شما به اندازه کافی هورمون تیروئید تولید نمی کند، که به نوبه خود، متابولیسم شما را کند می کند و می تواند منجر به خستگی مداوم شود.

محیط

محیط شما همچنین ممکن است بدون اینکه متوجه شوید خواب شما را خراب کند. اگر به دلیل اینکه دزدگیر ماشین در بیرون به صدا در می‌آید یا به دلیل گرم بودن اتاقتان کلافه کننده می‌شود، دائماً بیدار می‌شوید، این می‌تواند بر کیفیت کلی خواب شما تأثیر بگذارد.

ما باید محیط مناسبی داشته باشیم تا مطمئن شویم که می توانیم به اندازه کافی بخوابیم و به دلیل عوامل محیطی از خواب بیدار نمی شویم.

رژیم غذایی و الکل

خوردن یک وعده غذایی سنگین قبل از خواب می تواند بر خواب شما تأثیر بگذارد، اما الکل نیز خواب شما را مختل می کند. در واقع، نوشیدن الکل چهار ساعت قبل خواب می تواند منجر به کیفیت پایین خواب در طول شب شود.

در حالی که الکل ممکن است به شما کمک کند به خواب بروید، اما در واقع منجر به تکه تکه شدن خواب شما و تغییر مراحل خواب شما می شود. این منجر به کیفیت خواب نامطلوب می شود و معمولاً افراد صبح ها احساس استراحت خوبی ندارند.

شرایط سلامت روان

اگر احتمال وجود اختلالات خواب یا سایر مشکلات مربوط به خواب را رد کرده اید، ممکن است بخواهید با یک متخصص سلامت روان صحبت کنید تا ببینید آیا ارتباطی با استرس یا یک بیماری روانی زمینه ای وجود دارد یا خیر.

اختلالاتی مانند اضطراب یا افسردگی می تواند در ایجاد احساس خستگی در طول روز نقش داشته باشد، حتی زمانی که ساعت های کافی می خوابید. علاوه بر این، اختلالات خلقی مانند اختلال دوقطبی یا اختلال نارسایی پیش از قاعدگی می تواند باعث ایجاد احساس سستی در طول روز شود.

در واقع، یکی از رایج ترین دلایلی که افراد صبح زود از خواب بیدار می شوند و نمی توانند دوباره بخوابند، به دلیل مشکلات خلقی مانند افسردگی است.

کم خونی

احساس خستگی مداوم نیز ممکن است در برخی موارد نشانه کم خونی باشد. حتی اگر هشت ساعت کامل بخوابید، کمبود آهن در صورت عدم درمان می تواند منجر به احساس کمبود انرژی شود. اما احساس خستگی نیز تنها نشانه نیست.

برخی دیگر از علائم رایج کم خونی عبارتند از:

  • تنگی نفس.
  • درد قفسه سینه.
  • پوست رنگ پریده.
  • سرگیجه.
  • صدای تپش در گوش

اگر مطمئن نیستید که کم خونی دارید، با یک پزشک در مورد علائم همراه دیگری که ممکن است داشته باشید صحبت کنید.

چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟ واقعا چقدر به خواب نیاز دارید؟

خواب به طرق عمیقی بر سلامت شما تأثیر می گذارد – از ایجاد مشکلات حافظه گرفته تا تأثیر بر سیستم ایمنی. بنابراین، اطمینان از داشتن خواب با کمیت و کیفیت مناسب بسیار مهم است.

به طور معمول، ما هفت تا نه ساعت خواب در شب را توصیه می کنیم. با این حال، همه افراد کمی متفاوت هستند. به میزان خوابی که برای احساس آرامش نیاز دارید بستگی دارد.

مقدار ساعات خواب مورد نیاز بر اساس سن شما نیز متفاوت است. اگر بالای 13 سال سن دارید، باید هر شب حدود هشت ساعت بخوابید. این به بدن شما زمان کافی می دهد تا از روز گذشته بهبود یابد و برای روز بعد احساس شادابی کند. برخی از ما ممکن است با مقدار ساعت کمتر هم احساس آرامش کنیم. برخی از ما نیاز بیشتری خواهیم داشت.

و بله، همه ما شب هایی را داریم که ساعت خوابمان تغییر میکند (چه به این دلیل که شما با دوستانتان مهمانی هستید یا بچه کوچکتان را می خواهید بخوابانید). اما مهم است که این به عادت شما تبدیل نشود. و حتی اگر قسم بخورید که با کمتر از هفت ساعت در شب هم راحت هستید، بدن شما ممکن است پیام دیگری برای شما ارسال کند.

همچنین مهم است که بین میزان خوابی که برای عملکرد قابل قبول نیاز دارید در مقابل میزان نیاز برای احساس استراحت کافی تمایز قائل شوید. اغلب، می‌شنوم که افراد می‌گویند: من فقط به شش ساعت خواب در شب نیاز دارم تا بتوانم کارهایم را بکنم، اما همین افراد اعتراف می کنند که فقط با این مقدار خواب احساس خوبی ندارند، که نشان می دهد آنها به خواب بیشتری نیاز دارند.

خواندن این مطلب را از دست ندهید: چند ساعت خواب کافی است؟

چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟ آیا پرخوابی هم ممکن است؟

اما اگر بیش از هشت ساعت در شب بخوابید چه؟ در برخی موارد، اگر در حال پشت سر گذاشتن یک بیماری هستید یا روزهای قبل کمبود خواب مداوم داشته اید، ممکن است این روزها بیشتر خوابیدن نیاز باشد. اما علائمی وجود دارد که باید مراقب آنها باشید که ممکن است به اختلال خواب یا مشکل بزرگ‌تر اشاره کند.

اگر شخصی 10 ساعت یا بیشتر در روز می‌خوابد و بدون نیاز به چرت زدن و غیره احساس استراحت کافی می‌کند، ممکن است مدت زیادی بخوابد و به آن احتیاج داشته باشد. با این حال، اگر در صبح احساس شادابی نمی‌کنید، در طول روز احساس خواب‌آلودگی می‌کنید یا حتی گاهی اوقات بعد از چرت بدتر می‌شوید، این می‌تواند نشان‌دهنده مشکل خواب باشد.

معمولاً اگر بیش از 10 ساعت در روز می خوابید و باز هم سرحال نیستید، بهتر است با یک متخصص خواب صحبت کنید.

چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟ چگونه کیفیت خواب خود را بهبود بخشیم

علاوه بر اطمینان از اینکه هر شب هفت تا نه ساعت وقت دارید، راه‌هایی برای بهبود کیفیت خواب شما وجود دارد، از جمله:

پرهیز از صفحه نمایش قبل از خواب

حتی اگر هر شب در زمان مناسبی به رختخواب می روید، گشتن در تلفن راهی مطمئن برای آسیب رساندن به کیفیت خواب شما است! نور تلفن‌های هوشمند، تبلت‌ها و رایانه‌های ما می‌تواند در الگوهای خواب ما اختلال ایجاد کند. در حالت ایده آل، اتاق خواب خود را به «منطقه بدون تلفن» تبدیل کنید. یا حداقل سعی کنید حداقل یک ساعت قبل از خواب تماس خود را با این وسایل محدود کنید.

رژیم غذایی خود را تنظیم کنید

خوردن یک وعده غذایی سنگین یا مصرف بیش از حد مایعات نزدیک به زمان خواب می تواند باعث ناراحتی و افزایش احتمال اختلال در خواب شود. بهتر است چند ساعت قبل از خواب شام بخورید و مصرف مایعات را در شب محدود کنید تا از رفتن مکرر به دستشویی جلوگیری کنید.

ایجاد محیطی مناسب برای خواب

اتاق خواب خود را به فضایی راحت و آرام تبدیل کنید. برای اکثر مردم، یک اتاق خنک و تاریک که ساکت باشد، بهینه است. همچنین می‌توانید از گوش‌گیر، چشم بند یا نویز سفید یا صورتی استفاده کنید تا به از بین بردن هر گونه مزاحمتی کمک کنید.

ورزش منظم

انجام فعالیت بدنی منظم در طول روز می تواند به بهبود کیفیت خواب کمک کند. اما سعی کنید از ورزش شدید نزدیک به زمان خواب اجتناب کنید، زیرا ممکن است بدن شما را تحریک کند و خوابیدن را سخت‌تر کند.

محدود کردن مصرف کافئین و الکل

از مصرف کافئین (موجود در قهوه، چای، شکلات و برخی نوشابه‌های گازدار) یا الکل در نزدیکی زمان خواب خودداری کنید. هر دو می توانند الگوی خواب شما را مختل کنند و کیفیت خواب را کاهش دهند.

در صورت امکان از چرت زدن استفاده کنید.

برای جلوگیری از ایجاد اختلال در برنامه خواب، کمتر از یک ساعت چرت بزنید.

چرا هر چی میخوابم بازم خوابم میاد؟ چه زمانی به متخصص خواب مراجعه کنیم

اگر در طول روز حتی پس از هفت تا نه ساعت خوابیدن در هر شب، همچنان علائم شدید خستگی را احساس می‌کنید، به یک متخصص اختلال خواب مراجعه کنید. اگر احساس می کنید برخی تغییرات سبک زندگی باعث کاهش آن نمی شود، می توانند به شما کمک کنند تا از نظر اختلال خواب بررسی شوید.

خواب یک عنصر کلیدی برای یک سبک زندگی سالم است، بنابراین اگر بدنتان به شما می‌گوید که مشکلی وجود دارد، مهم است که به بدن خود گوش دهید – و با یک متخصص خواب صحبت کنید.

تست خواب توسط کلینیک سلامت مغز دانا

اگر این مساله برایتان وجود آمده است که “چرا هرچی میخوابم بازم خوابم میاد”، می توانید یک تست خواب در منزل یا کلینیک انجام دهید. کلینیک سلامت مغز دانا، تست خواب را ارائه می دهد. تیم مجرب ما می تواند به شما کمک کند تا مشخص کنید که آیا به درمان بیشتری نیاز دارید یا خیر.

همین امروز با کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید تا تست خواب را برنامه ریزی کنید.

واحد سلامت خواب و اختلالات خواب انستیتو سلامت مغز دانا همزمان با واحد ارزیابی و تشخیص این مرکز در چارچوبی دانش بنیان و با همکاری و زیر نظر آزمایشگاه اختلالات رفتاری خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز، به منظور ارزیابی، تشخیص و مداخلات در زمینه اختلالات خواب به ارائه خدمات می پردازد.

زیر نظر متخصصین اختلالات خواب: دکتر محمد نامی – دکترای تخصصی مغز و شناخت، فلوشیپ اختلالات خواب. مدیر واحد اختلالات رفتاری خواب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و بخش عصب شناختی آزمایشگاه اختلالات خواب بیمارستان نمازی. دانش آموخته و عضو کارگروه سلامت روان دانشکده پزشکی هاروارد.

 دکتر ساره شریعتی – دکترای تخصصی اعصاب و روان (روانپزشکی) رتبه اول بورد تخصصی روانپزشکی و اختلالات خواب. با همکاری دکتر علی محمد کمالی – دکترای تخصصی علوم اعصاب و مدیر واحد مغز، شناخت و رفتار دانشکده علوم و فناوریهای نوین پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شیراز.

علم و صداقت مهم است
ما هر خدمتی را که در زمینه اختلالات خواب ارائه می کنیم به دقت مورد بررسی قرار می دهیم، بنابراین می توانید مطمئن باشید که تصمیم شما برای دریافت خدمت در انستیتو سلامت مغز  مورد تایید و زیر نظر متخصصین خبره اختلالات خواب می باشد.

چگونه به راحتی در کلینیک خواب در شیراز نوبت بگیرید

اگر به دنبال خواب شبانه بهتری هستید، بهتر است برای ارزیابی در کلینیک خواب وقت بگیرید. این کلینیک مراقبت های تخصصی و تشخیصی و همچنین برنامه های درمانی جامعی را ارائه می دهد که می تواند خواب بهتر و زندگی سالم را ارتقا دهد. در اینجا یک راهنمای گام به گام برای تعیین آسان قرار ملاقات آورده شده است:

1. در مورد کلینیک خواب تحقیق کنید – اولاً، مدتی را برای تحقیق آنلاین کلینیک های خواب اختصاص دهید. وب سایت را بخوانید و با خدمات آشنا شوید.

2. خواندن نظرات و توصیفات – هنگامی که تحقیقات خود را انجام دادید، وقت آن است که نظرات و توصیفات بیماران گذشته را بخوانید. این به شما ایده خوبی در مورد انتظارات از کلینیک می دهد.

3. تماس با کلینیک – مرحله بعدی تماس مستقیم با کلینیک و پرس و جو در مورد تعیین وقت است. حتماً در مورد هر دستورالعمل خاصی که باید دنبال کنید بپرسید.

4. دستورالعمل های زمان بندی ارائه شده توسط کلینیک را برای رزرو نوبت خود دنبال کنید.

از طریق لینک زیر همین حالا نوبت خود را رزرو کنید:

برای گرفتن نوبت با ما در تماس باشید:

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – واحد 13 انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

تلفن: 07136476172 – 09172030360 – 09173076279

 

به این مقاله امتیاز دهید