07136476172 - 09172030360 [email protected]

اگر سرگیجه زندگی شما را مختل می کند، باید به پزشک مراجعه کنید. اما واقعا کدام پزشک؟ چه تخصصی؟ تمام آنچه را که باید در مورد سرگیجه و و اینکه برای سرگیجه به چه دکتری مراجعه کنیم را در این مقاله با شما درمیان خواهیم گذاشت.

سرگیجه چیست؟

اول از همه باید بدانیم دقیقا سرگیجه به چه حالتی گفته می شود. سرگیجه می‌تواند باعث شود احساس کنید که روی پاهایتان تعادل ندارید و باعث می‌شود احساس ضعف کنید و ممکن است بیفتید. با این حال، انواع مختلفی از سرگیجه وجود دارد و هر یک می تواند باعث شود علائم مختلفی را تجربه کنید.

برخی از سرگیجه‌ها باعث می‌شود احساس سبکی سر داشته باشید، که می‌تواند باعث شود که احساسی شبیه به مستی به شما دست دهد. در مواقع دیگر احساسی که انگار تمام اتاق در حال چرخش است در حالی که شما ساکن هستید را تجربه می کنید.

سرگیجه می تواند در توانایی شما برای انجام کارهای روزمره اختلال ایجاد کند. گاهی اوقات حتی ایستادن می تواند باعث سرگیجه شود، زیرا رگ های خونی بدن شما آنطور که باید منقبض نمی شوند و جریان خون شما را محدود می کنند.

احساس سرگیجه به طور منظم همچنین می تواند منجر به افزایش سطح اضطراب شود زیرا ممکن است نگران احساس بی ثباتی روی پاهای خود یا حتی غش کردن در جمع باشید.

سرگیجه نشانه چیست؟

سرگیجه می‌تواند نشانه‌ای از یک بیماری زمینه‌ای مانند فشار خون پایین باشد، همچنین می‌تواند نشانه‌ای از اضطراب یا حتی انتخاب سبک زندگی مانند اضافه وزن، نوشیدن کافئین یا الکل باشد.

چه چیزی باعث سرگیجه می شود؟

در بیشتر مواقع، سرگیجه یک علت زمینه ای دارد. با این حال، از آنجایی که علل سرگیجه می تواند از بیماری های قلبی عروقی (مربوط به قلب) تا سلامت مغز و روان متغیر باشد، همیشه باید برای تشخیص صحیح با پزشک متخصص صحبت کنید.

علل شایع سرگیجه می تواند شامل موارد زیر باشد:

  • اختلالات گوش داخلی مانند لابیرنتیت و سایر عفونت های گوش (مراجعه به متخصص گوش، حلق و بینی)
  • سندرم تاکی کاردی ارتواستاتیک وضعیتی (مراجعه به متخصص قلب و عروق)
  • فشار خون پایین (مراجعه به متخصص قلب و عروق)
  • عوارض جانبی دارو – به ویژه زمانی که یک داروی جدید باشد
  • عفونت ها (مراجعه به متخصص داخلی)
  • کم آبی بدن
  • میگرن (مراجعه به متخصص مغز و اعصاب)
  • قند خون پایین
  • کم خونی فقر آهن
  • استرس و اضطراب (مراجعه به روانپزشک)
  • مولتیپل اسکلروزیس (MS) (مراجعه به متخصص مغز و اعصاب)
  • آپنه خواب و بی خوابی (مراجعه به متخصص اختلالات خواب)

تشخیص سرگیجه

به یاد داشته باشید که تشخیص دقیق نوع سرگیجه همیشه به آسانی انجام  نمی شود و  ممکن است نیاز به چندین آزمایش داشته باشید. با این حال بسته به شرایطی که تجربه می کنید میتوانید بهتر تصمیم بگیرید که برای سرگیجه به چه دکتری مراجعه کنیم؟

به عنوان مثال اگر مضطرب هستید و سرگیجه دارید بهتر است به روانپزشک مراجعه کنید یا اگر ضربه به سر داشته اید بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید و یا اگر زمانی که زیاد می ایستید و بعد احساس سرگیجه می کنید بهتر است به متخصص مغز و اعصاب مراجعه کنید. اگر در خواب احساس خفگی می کنید و با سرگیجه از خواب بیدار می شوید بهتر است به متخصص اختلالات خواب مراجعه کنید.

هنگامی که به پزشک مراجعه می کنید، او سابقه پزشکی شما را ارزیابی کرده و شما را معاینه فیزیکی می کند. این به پزشک یک دید کلی از سلامت شما ارائه می دهد و به آنها امکان می دهد تا دلایل واضح سرگیجه شما را شناسایی کنند.

برخی از آزمایشات رایج برای تشخیص سرگیجه عبارتند از:

  • تست های تعادل مانند پوسچروگرافی
  • تست های شنوایی
  • آزمایشات سلامت قلب مانند نوار قلب (ECG) برای بررسی هر گونه ناهنجاری
  • تست حرکت چشم
  • تست خواب
  • آزمایش خون

برای سرگیجه به چه دکتری مراجعه کنیم؟

وقتی تصمیم می گیرید به دنبال کمک پزشکی باشید، ممکن است تعجب کنید که سرگیجه طیف به وسیعی از متخصصین مرتبط می شود. شاید بتوانید به عنوان اولین تماس، با پزشک عمومی، متخصص مغز و اعصاب و یا متخصص گوش و حلق و بینی نوبت خود را رزرو کنید، زیرا آنها می توانند مراحل بعدی را پس از ارزیابی اولیه شما توصیه کنند.

درمان سرگیجه

یافتن درمان مناسب برای سرگیجه شما کاملاً به علت اصلی آن بستگی دارد. به همین دلیل برای شما بسیار مهم است که به متخصص مناسب مراجعه کنید تا بتواند دوره درمان مناسب را دریافت کنید.

اگر سرگیجه شما ناشی از عفونت یا بیماری گوش داخلی باشد، ممکن است دارو ارائه شود. از طرف دیگر، اگر سرگیجه شما یک عارضه جانبی از داروهای خاصی است که قبلاً مصرف می‌کنید، ممکن است دوز تجویز شده شما تنظیم شود.

گاهی اوقات ممکن است برای کمک به مدیریت علائم سرگیجه، تغییرات سبک زندگی نیز توصیه شود. این می تواند شامل ورزش منظم، خواب کافی، کاهش مصرف کافئین و اجتناب از سیگار باشد. نیکوتین و کافئین می توانند به افزایش سرگیجه کمک کنند، بنابراین کاهش مصرف می تواند تفاوت ایجاد کند.

با یک برنامه درمانی مناسب، می توانید سرگیجه خود را کاهش دهید و در کمترین زمان به فعالیت های معمول خود بازگردید.

در تماس باشید

اگر با سرگیجه دست و پنجه نرم می کنید، می توانید برای مشاوره پزشکی حرفه ای با تیم تخصصی ما نوبت خود را اینجا رزرو کنید. ما می‌توانیم به شما کمک کنیم تا به علت اصلی آن برسید و توصیه‌های تخصصی در مورد نحوه مدیریت و درمان موثر آن ارائه دهیم.

امروز با ما تماس بگیرید تا در مورد سرگیجه خود صحبت کنید و درمان مناسب خود را پیدا کنید.

به این مقاله امتیاز دهید