اگر احساس افسردگی می کنید، و سوالتان این است که چگونه از افسردگی نجات پیدا کنیم؟ این استراتژی های مقابله ای را حتما امتحان کنید.
در تماس باشید
از زندگی کنار نکش! معاشرت می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد. برقراری ارتباط با دوستان و خانواده به این معنی است که وقتی احساس ضعف می کنید، کسی را دارید که با او صحبت کنید.
روی مشکلات تمرکز نکنید صحبت کردن در مورد مشکل با یک دوست دلسوز می تواند احساس خوبی در شما ایجاد کند. به خاطر داشته باشید افسردگی می تواند افراد را به شکایت، سرزنش و تکرار بیش از حد مشکلات سوق دهد. می تواند شما را روی آنچه اشتباه است متمرکز کند.
اشکالی ندارد که افکار و احساسات خود را با افرادی که به شما اهمیتدر میان بگذارید. اما اجازه ندهید مشکلات تنها چیزی باشد که درباره آن صحبت می کنید. در مورد چیزهای خوب هم صحبت کنید. سعی کنید افکار منفی خود را به افکار مثبت تبدیل کنید. این می تواند به مثبت شدن روحیه شما کمک کند.
فعال تر باشید
چگونه از افسردگی نجات پیدا کنیم؟ بی شک یکی از پاسخ ها ورزش است. به نوعی ورزش کنید. شواهدی علمی جدی وجود دارد که نشان می دهد ورزش می تواند به بهبود خلق و خوی شما کمک کند. اگر مدتی است که ورزش نکرده اید، هر روز به مدت ۲۰ دقیقه پیاده روی سریع کنید. هر ورزشی که ضربان قلب شما را افزایش دهد می تواند هرمون های شادی را در بدن شما پمپاژ کند.
افرادی که افسرده هستند ممکن است چندان تمایلی به فعالیت نداشته باشند. به هر حال سعی یک یار تمرینی داشته باشید که به شما انگیزه بدهد، از یک دوست بخواهید که با شما ورزش کند. شروع هر فعالیتی به تقویت روحیه شما کمک می کند. پس ادامه بده!
با ترس های خود روبرو شوید
از چیزهایی که برایتان دشوار است اجتناب نکنید. زمانی که افراد احساس ضعف یا اضطراب می کنند، گاهی اوقات از صحبت با افراد دیگر اجتناب می کنند. برخی افراد ممکن است اعتماد به نفس خود را در بیرون رفتن، رانندگی یا مسافرت از دست بدهند.
به خاطر داشته باشید، مواجه شدن با این موقعیتها به آسانتر شدن آنها کمک میکند.
الکل مصرف نکنید
برای برخی افراد، الکل می تواند مشکل ساز شود. شما ممکن است بیش از حد معمول به عنوان راهی برای مقابله یا پنهان کردن احساسات خود یا صرفاً برای پر کردن زمان، نوشیدنی بنوشید. اما الکل به شما در حل مشکلات کمک نمی کند و همچنین می تواند باعث شود احساس افسردگی بیشتری کنید.
سعی کنید یک رژیم غذایی سالم داشته باشید
برخی از افراد در هنگام افسردگی تمایلی به خوردن ندارند و در معرض خطر کاهش وزن قرار دارند. برخی دیگر برعکس هستند و اضافه وزن پیدا می کنند.
داروهای ضد افسردگی نیز می توانند بر اشتهای شما تأثیر بگذارند.
اگر نگران کاهش وزن، افزایش وزن یا تأثیر داروهای ضد افسردگی بر اشتهای هستید، با روانپزشک خود صحبت کنید.
یک روتین داشته باشید
وقتی افراد احساس ناراحتی می کنند، می توانند الگوهای خواب نامناسبی داشته باشند، تا دیروقت بیدار بمانند و در طول روز بخوابند. سعی کنید در زمان عادی خود بیدار شوید و تا آنجا که ممکن است به روال خود پایبند باشید.
نداشتن روتین می تواند روی غذا خوردن شما تأثیر بگذارد. سعی کنید به پخت و پز و خوردن وعده های غذایی منظم ادامه دهید.
جستجوی کمک برای افسردگی
چگونه از افسردگی نجات پیدا کنیم؟ اگر بعد از چند هفته همچنان احساس افسردگی دارید، باید کمک بگیرید. اگر میزان افسردگی شما متوسط یا شدید است پیشنهاد می شود به رواپزشک مراجعه کنید. اگر افسردگی خفیفی دارید به روانشناس مراجعه کنید.
اگر در حال گذر از افسردگی هستید، مقداری شفقت و مهربانی به خود نشان دهید. وقتی دوران سختی را پشت سر می گذارید، دانستن اینکه تنها نیستید کمک می کند. روانشناس و روانپزشک کسانی هستند که می توانند در مسیر بهبودی در کنار شما باشند.
درمان های افسردگی شامل رواندرمانی، داروهای ضد افسردگی و فناوری های عصبی است .
اگر بدنبال بهترین روانپزشکان و روانشناسان شیراز هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین مراقبت هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.