07136476172 - 09172030360 [email protected]

ترس از شکست یک ترس بسیار رایج است که می تواند پیامدهای منفی در سطح شخصی و حرفه ای داشته باشد. در اینجا به بررسی این موضوع می‌پردازد که چرا ترس از شکست بسیار رایج است، پیامدهای منفی این ترس و چگونگی غلبه بر آن چیست.

چرا ترس از شکست بسیار رایج است؟

ترس از شکست به عنوان “ترس غیرمنطقی که افراد را از تلاش برای کارهای جدید یا دنبال کردن اهداف در زندگی باز می دارد” تعریف می شود. این ترس می تواند خود را به شکل های مختلفی نشان دهد، مانند اجتناب از ریسک کردن، به تعویق انداختن کار یا کمال گرایی.

انواع مختلفی از شکست وجود دارد، اما به طور کلی می توان آنها را به سه نوع اصلی طبقه بندی کرد: شکست شخصی، شکست حرفه ای و شکست تحصیلی.

شکست شخصی زمانی است که یک فرد در برآوردن انتظارات یا اهداف شخصی خود شکست می خورد. این می تواند چیزی به کوچکی عدم پایبندی به تصمیم سال نو باشد، یا می تواند چیزی به بزرگی نرسیدن به یک آرزوی مهم باشد. شکست حرفه ای زمانی است که فرد نتواند انتظارات کارفرما یا مشتریان خود را برآورده کند. این می تواند چیزی شبیه به عدم فروش کافی یا چیزی شبیه اخراج از یک شغل باشد. شکست تحصیلی زمانی است که فرد نتواند انتظارات معلمان یا اساتید خود را برآورده کند. این می تواند مانند گرفتن نمره بد در یک آزمون باشد، یا می تواند چیزی مانند عدم ورود به دانشگاه مورد نظر آنها باشد.

اشکال مختلف شکست

همانطور که قبلا ذکر شد، سه نوع اصلی شکست وجود دارد: شکست شخصی، شکست حرفه ای و شکست تحصیلی.

علل ترس از شکست

دلایل مختلفی برای ترس از شکست وجود دارد، اما برخی از رایج ترین آنها عبارتند از: عزت نفس پایین، تجربیات منفی گذشته با شکست، کمال گرایی و اضطراب در مورد پیامدهای شکست در آینده. عزت نفس پایین می تواند باعث شود افراد باور کنند که به اندازه کافی خوب نیستند و هر کاری که انجام می دهند هرگز موفق نخواهند شد. تجارب منفی گذشته با شکست روبرو بوده، می تواند باعث ترس افراد شود که اگر دوباره تلاش کنند، تاریخ تکرار خواهد شد. کمال گرایی می تواند باعث شود که افراد استانداردهای غیر واقعی را برای خود تعیین کنند و پس از نرسیدن به آن استانداردها احساس ناامیدی و دلسردی کنند. اضطراب در مورد عواقب آتی می تواند باعث شود که افراد به جای همه چیزهای مثبتی که در صورت موفقیت اتفاق می افتد، روی همه چیزهای منفی که در صورت شکست ممکن است اتفاق بیفتد تمرکز کنند.

دلایل مختلفی برای ترس از شکست وجود دارد، اما برخی از رایج ترین آنها عبارتند از: عزت نفس پایین، تجربیات منفی گذشته با شکست، کمال گرایی و اضطراب در مورد پیامدهای شکست در آینده.

عزت نفس پایین می تواند باعث شود افراد باور کنند که به اندازه کافی خوب نیستند و هر کاری که انجام می دهند هرگز موفق نخواهند شد. این می‌تواند منجر به ترس از شکست شود، زیرا ممکن است افراد فکر کنند که اگر قرار است شکست بخورند، حتی تلاش کردن، فایده‌ای ندارد.

تجربیات شکست گذشته می‌تواند باعث ترس افراد شود که اگر دوباره تلاش کنند، تاثیری نخواهد داشت و شکست می خورند. این می تواند ترس شدیدی برای کسانی باشد که در نتیجه شکست، تحقیر یا تمسخر عمومی را تجربه کرده اند.

کمال گرایی می تواند باعث شود که افراد استانداردهای غیر واقعی را برای خود تعیین کنند و پس از نرسیدن به آن استانداردها احساس ناامیدی و دلسردی کنند. این می تواند منجر به ترس از شکست شود زیرا ممکن است افراد احساس کنند همیشه در حال کوتاهی هستند و هرگز به اندازه کافی خوب نیستند.

اضطراب در مورد عواقب آینده می تواند باعث شود که افراد به جای چیزهای مثبتی که در صورت موفقیت اتفاق بیفتند، روی چیزهای منفی که در صورت شکست ممکن است اتفاق بیفتد تمرکز کنند. و می تواند به نظر برسد که خطرات شکست بسیار بیشتر از پاداش های موفقیت است، و منجر به ترس از هر گونه شانسی شود.

پیامدهای منفی ترس از شکست.

ترس از شکست می تواند تعدادی از پیامدهای منفی بر زندگی شخصی افراد داشته باشد. یکی از رایج ترین عواقب این است که می تواند منجر به احساس اضطراب و استرس در فرد شود. که این موارد می تواند منجر به مشکلات خواب شود و می تواند بر سلامت و تندرستی فرد تأثیر بگذارد. علاوه بر این، ترس از شکست نیز می تواند منجر به احساس افسردگی و انزوا در فرد شود. این انزوا می تواند منجر به احساس بی کفایتی و عزت نفس پایین شود.

پیامدهای حرفه ای ترس از شکست.

ترس از شکست نیز می تواند پیامدهای منفی بر زندگی حرفه ای فرد داشته باشد. یکی از رایج ترین عواقب این است که می تواند از ریسک کردن یک فرد جلوگیری کند و ممکن است پتانسیل رشد شغلی او را محدود کند. علاوه بر این، ترس از شکست می‌تواند منجر به کم‌بازده بودن فرد در کار شود، زیرا ممکن است به جای تمرکز بر وظایف کاری، زمان بیشتری را صرف نگرانی در مورد اشتباه کردن کند. علاوه بر این، ترس از شکست نیز ممکن است باعث شود فرد از شبکه سازی یا معاشرت با همکاران خودداری کند، و می تواند توانایی او را برای پیشرفت در حرفه خود محدود کند.

چگونه بر ترس از شکست غلبه کنیم.

اولین قدم برای غلبه بر ترس از شکست، ایجاد درک واقع بینانه از شکست واقعی است. این به معنای درک این است که شکست یک گزاره همه یا هیچ نیست. سطوح و درجات مختلفی از شکست وجود دارد و مهم است که این را در نظر داشته باشید.

یکی از راه‌های انجام این کار این است که در مورد شکست بر اساس مقیاسی از 0 تا 10 فکر کنید که 0 شکست کامل و 10 موفقیت کامل است. این می تواند به شما کمک کند تا متوجه شوید که جای اشتباه وجود دارد و برای موفقیت شما لازم نیست موقعیت عالی باشد.

مرحله دوم این است که اهداف واقع بینانه برای خود تعیین کنید. اگر هدف شما خیلی بلند پروازانه است، ممکن است شما را ناامید کند. به یاد داشته باشید که اشکالی ندارد که از کوچک شروع کنید و به سمت بالا بروید.

استراتژی های اضافی برای غلبه بر ترس از شکست.

علاوه بر فرآیندی که در بالا ذکر شد، تعدادی استراتژی اضافی وجود دارد که می تواند برای غلبه بر ترس از شکست مفید باشد:

محرک‌های شخصی خود را شناسایی کنید: موقعیت‌ها یا شرایطی که باعث می‌شوند در مورد شکست بیشتر احساس اضطراب یا استرس کنید، کدامند؟ هنگامی که می دانید محرک های شما چیست، می توانید از آنها اجتناب کنید یا حداقل در صورت وقوع آنها آمادگی بیشتری داشته باشید.

در مورد ترس های خود صحبت کنید: بحث در مورد ترس های خود با شخص دیگری می تواند به شما کمک کند که کمتر دلهره داشته باشید. همچنین صحبت در مورد سناریوهای مختلف با یک دوست یا یکی از اعضای خانواده می تواند مفید باشد تا تصور بهتری از واکنش آنها در صورت بروز اشتباه داشته باشید.

از خودگویی مثبت استفاده کنید: زمانی که افکار منفی در مورد شکست در ذهن شما رخنه می کند، با اظهارات مثبت در مورد خود و توانایی هایتان با آنها مقابله کنید. به عنوان مثال، “من قادر به مدیریت این موقعیت هستم” یا “من قبلاً بر چالش ها غلبه کرده ام و دوباره خواهم کرد.”

با روانشناس، مشاور یا روانپزشک صحبت کنید

اگر با رعایت کردن موارد فوق هنوز ترس از شکست دارید با یک مشاور متخصص در زمینه کاری که می خواهید انجام دهید صحبت کنید این افراد معمولا قبلا راه شما را رفته اند و چالش های موجود را می توانند با شما در میان بگذارند. اگر علاوه بر ترس احساس اضطراب می کنید می توانید با یک روانپزشک یا روانشناس صحبت کنید شاید اضطراب شما به عنوان یک اختلال در نظر گرفته شود و نیاز به درمان های دارویی و غیر دارویی داشته باشید.

آیا بدنبال بهترین روانپزشکان، روانشناسان و مشاورین در شیراز هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

نتیجه

ترس از شکست یک ترس بسیار رایج است که می تواند پیامدهای منفی در سطح شخصی و حرفه ای داشته باشد. با این حال، می توان با استفاده از یک فرآیند ها  و استراتژی های اضافی بر ترس از شکست غلبه کرد. با فداکاری و سخت کوشی، هر کسی می تواند بر ترس خود از شکست غلبه کند و به موفقیت برسد.

5 الگوی فکری که باعث ترس از شکست می شوند؛ و نحوه ی مقابله با آن ها

بهترین روانپزشک شیراز – واقعیت چیست؟

 

به این مقاله امتیاز دهید