07136476172 - 09172030360 [email protected]

راه های زیادی وجود دارد که شب ادراری می تواند بر خواب تأثیر بگذارد. به عنوان مثال، خیس کردن تخت می تواند باعث بیدار شدن کودک شود. که اغلب منجر به اختلال خواب طولانی مدت می شود. کودکان مبتلا بعد از ایجاد مشکل، خود را تمیز می کنند یا از یک مراقب برای تمیز کردن کمک می گیرند. پس از این نوع اختلال در شب، اغلب به سختی می توان دوباره به خواب رفت.

چگونه شب ادراری بر خواب تأثیر می گذارد

مبارزه با شب ادراری می تواند باعث مشکلات روانی اجتماعی شود. به عنوان مثال، کودکان ممکن است در هنگام خواب احساس اضطراب کنند. که می تواند به خواب رفتن را دشوارتر کند. شب ادراری همچنین می تواند منجر به احساس شرم و افسردگی و همچنین خجالت اجتماعی شود. که می تواند بر سلامت عاطفی کودک تأثیر بگذارد و منجر به مشکلات خواب بیشتر شود.

در نهایت، برخی از موارد شب ادراری مزمن می‌تواند باعث ایجاد بثورات و تحریکات ناشی از قرار گرفتن پوست در معرض ادرار شود. که می‌تواند منجر به ناراحتی شود که می‌تواند بر خواب تأثیر بیشتری بگذارد.

چگونه شب ادراری را متوقف کنیم

پرداختن به مشکل شب ادراری ممکن است در ابتدا دلهره آور به نظر برسد. اما اغلب بسیار کمتر از آن چیزی که به نظر می رسد پیچیده است. طیف گسترده ای از اقدامات وجود دارد که می توانید برای کمک به ریشه یابی بیشتر مشکلات شب ادراری انجام دهید. موارد موجود در لیست زیر را امتحان کنید تا به کودکتان کمک کنید شب ادراری خود را کاهش دهد.

از فرزندتان بپرسید که آیا موردی او را اذیت میکند

  • ممکن است بدیهی به نظر برسد، اما یکی از بهترین ابزارهایی که والدین در مورد شب ادراری دارند، ارتباط است. از فرزندتان بپرسید که آیا چیزی وجود دارد که او را آزار می دهد. یا او را نگران، عصبانی یا ناراحت می کند. اگر می‌دانید که اخیراً چیزی فرزندتان را ناراحت کرده است، یا می‌دانید که او در حال گذر از یک تغییر قابل توجه در زندگی خود است. بپرسید که در مورد آن چیزها چه احساسی دارند. اگر ریشه شب ادراری عاطفی یا روانی است، این نوع مکالمه می تواند به کودک شما کمک کند تا در ارتباط با شما در مورد آن احساس امنیت کند. همچنین مفید است که از کودکان درباره بدنشان بپرسید. با تمرکز بر هر چیز جدیدی که ممکن است تجربه کنند. این می تواند به شناسایی یک رفتار بالقوه برای تنظیم یا یک علت پزشکی زمینه ای کمک کند.

نگرش حمایتی خود را حفظ کنید و از تنبیه خودداری کنید

  • اکثر کودکانی که تخت خود را خیس می کنند، عمداً ادرار در رختخواب را انجام نمی دهند. اگرچه شب ادراری می تواند برای والدین نگران کننده و ناخوشایند باشد. اما نباید بلافاصله به عنوان یک مسئله رفتاری در نظر گرفته شود یا با تنبیه درمان شود. بلکه ابتدا باید آن را یک سکسکه رشدی غیرارادی و نسبتاً رایج در نظر گرفت. و باید با دلسوزانه و بدون خشم و شرم به آن پرداخت. هنگام بحث و مقابله با شب ادراری، مطمئن شوید که به فرزندتان بگویید که او را دوست دارید. حمایت می کنید و با او همدردی می کنید.

یک تقویم داشته باشید

  •  ثبت روزهای بدون شب ادراری در مقابل روزهای شب ادراری می تواند به والدین کمک کند. تا درک بهتری از مشکل داشته باشند و محرک های بالقوه را شناسایی کنند. والدین همچنین می توانند تقویم شب ادراری را با کودک خود نگه دارند. و آن را با ارائه پاداش برای یک شب بدون شب ادراری، هفته، ماه و غیره در یک سیستم تشویقی برای رسیدن به نقاط عطف بگنجانند. این به عنوان نوعی رفتار درمانی در نظر گرفته می شود. برخی از کودکان با ردیابی بصری پیشرفت خود و با کسب پاداش در هنگام رسیدن به اهداف انگیزه مثبتی پیدا می کنند.

بهبود بهداشت خواب

  • بسیاری از مشکلات مربوط به خواب را می توان با بهبود ” بهداشت خواب ” کمک کرد. بهبود بهداشت خواب به معنای ایجاد محیط و مجموعه ای از عادات است که خواب خوب شبانه را تسهیل می کند. مانند سایر مشکلات خواب، بهبود بهداشت خواب ممکن است کنترل شبانه مثانه  را بهبود بخشد. زیرا شب ادراری و بهداشت ضعیف خواب مرتبط هستند. نکاتی برای بهبود بهداشت خواب عبارتند از: داشتن زمان بیدار شدن منظم و زمان خواب، ایجاد برنامه های معمول قبل از خواب، ایجاد یک محیط خواب راحت و آرام، و بدون صفحه نمایش برای یک ساعت قبل از خواب.
  • زمان نوشیدن مایعات در روز و شب را تنظیم کنید
  •  در صورت امکان، سعی کنید کودکان را 1 تا 2 ساعت قبل از خواب از نوشیدن خودداری کنید. تا در طول شب کمتر نیاز به ادرار کردن داشته باشند. همچنین مهم است که اطمینان حاصل کنید که کودک شما در طول روز هیدراته می‌ماند. و به طور منظم نوشیدنی می‌نوشد تا از تشنگی بیش از حد در نزدیکی زمان خواب جلوگیری شود.

برنامه ریزی/عادات حمام را تنظیم کنید

  • اطمینان حاصل کنید که فرزندتان تا حد امکان نزدیک به زمان خواب به دستشویی می رود. این باید یکی از آخرین کارهایی باشد که آنها در برنامه شبانه خود انجام می دهند. و در صورت لزوم ممکن است تکرار شود. علاوه بر این، برای حفظ سلامت کلیه ها و مثانه فرزندتان و کمک به توجه به نیازهای بدن کودکتان، استراحت های منظم در دستشویی را در طول روز برنامه ریزی کنید.

از تحریک کننده های مثانه خودداری کنید

  • برخی افراد بر این باورند که برخی غذاها و نوشیدنی ها باعث می شوند بدن ادرار بیشتری تولید کند یا مثانه را تحریک کرده و کنترل مثانه را کاهش دهد. سایر متخصصان توصیه می کنند برای مدیریت شب ادراری ، رژیم غذایی کودک را تغییر ندهید. اگر فکر می کنید کودک شما ممکن است به دلیل رژیم غذایی خود دچار تحریک مثانه یا ادرار بیش از حد شود، قبل از ایجاد هرگونه تغییر در رژیم غذایی با پزشک اطفال خود مشورت کنید.

بیوفیدبک

  • برخی از مطالعات نشان می دهد که بیوفیدبک می تواند یک درمان موفق برای کودکانی باشد. که با شب ادراری دست و پنجه نرم می کنند. بیوفیدبک به کودکان این امکان را می دهد که بیشتر از پاسخ های فیزیولوژیکی بدن خود آگاه شوند. فرآیند بیوفیدبک شامل اتصال کودک به تجهیزات الکترومکانیکی است که آنها را از تغییرات در فرآیندهای بدن مانند دما، تنش عضلانی، تنفس، فعالیت مغز و غیره مطلع می کند.

تمرینات کف لگن

  •  تحقیقات نشان می دهد که تمرینات کف لگن می تواند شب ادراری را در بسیاری از کودکان با موفقیت از بین ببرد. اگرچه تحقیقات بیشتری در مورد این روش باید انجام شود. تمرینات کف لگن راه حلی بالقوه برای امتحان کردن در زمانی است که سایر درمان ها موثر نیستند.

از هشدار رطوبت استفاده کنید

  •  هشدارهای رطوبت از طریق یک سنسور کوچک که در لباس خواب یا ملحفه کودک قرار داده شده است، کار می کند. اگر کودک شروع به ادرار کرد، حسگر رطوبت را تشخیص می‌دهد و زنگ هشدار به صدا در می‌آید. در حالت ایده‌آل کودک را بیدار می‌کند و به او فرصت می‌دهد تا به توالت برود. هنگامی که در طول زمان (معمولاً حدود 12 هفته) استفاده می شود. می تواند به کودکان کمک کند تا قبل از شروع ادرار کردن به طور طبیعی از خواب بیدار شوند. هشدار رطوبت فقط در صورتی باید نصب شود که کودک رضایت دهد و هدف آن را درک کند. در غیر این صورت، فقط ممکن است باعث تحقیر، شرم و ناامیدی بیشتر شود.

از پزشک متخصص اطفال خود بپرسید

  • اگر کودک شما همچنان تخت خود را خیس می کند، از پزشک اطفال خود بپرسید که آیا عوامل زمینه ای بالقوه ای وجود دارد که باید نگران آنها باشید یا خیر؟ در برخی موارد، متخصص اطفال ممکن است آزمایشاتی را برای رد یا شناسایی علل زمینه ای انجام دهد. متخصص اطفال همچنین می تواند به شما کمک کند تا یک برنامه مدیریت شب ادراری متناسب با نیازهای فرزندتان تهیه کنید.

واحد خواب (اختلالات خواب-سلامت خواب)

شب ادراری و خواب (قسمت اول)

کاهش وزن و خواب

 

به این مقاله امتیاز دهید