اغراق از اهمیت قلب برای سلامتی دشوار است. قلب که مسئول پمپاژ خون در سراسر بدن است، سیستم گردش خون را تقویت می کند. و تضمین می کند که تمام اندام ها و بافت های بدن اکسیژن مورد نیاز خود را دریافت کنند.
متأسفانه، مشکلات قلبی عامل اصلی بیماری و مرگ در ایالات متحده است. عواملی مانند رژیم غذایی نامناسب، ورزش محدود و سیگار کشیدن می تواند به قلب آسیب برساند. خطرات کمبود خواب برای سلامت قلب به طور فزاینده ای شناخته شده است.
خواب زمانی را برای بازیابی و شارژ مجدد بدن فراهم می کند. و تقریباً در تمام جنبه های سلامت جسمی نقش کلیدی ایفا می کند. برای سیستم قلبی عروقی، خواب ناکافی یا تکه تکه می تواند به مشکلات فشار خون منجر شود. و خطر بیماری قلبی، حملات قلبی، دیابت و سکته را افزایش دهد.
در نتیجه، خواب خوب ممکن است به جلوگیری از آسیب به سیستم قلبی عروقی منجر شود. و برای افرادی که مشکلات قلبی دارند، می تواند بخشی از پیروی از یک سبک زندگی سالم برای قلب باشد.
آیا کم خوابی بر سلامت قلب تأثیر می گذارد؟
شواهد قابل توجهی نشان می دهد که مشکلات خواب، از جمله کم خوابی و خواب پراکنده، اثرات منفی بر سلامت قلب دارند.
خواب یک زمان ضروری برای ریکاوری بدن است. در طول مراحل خواب حرکت غیر سریع چشم (NREM) ، ضربان قلب کند می شود. فشار خون کاهش می یابد و تنفس تثبیت می شود. این تغییرات استرس را بر قلب کاهش میدهد. و به آن اجازه میدهد تا از فشاری که در ساعات بیداری روی میدهد بهبود یابد.
بدون خواب کافی شبانه، فرد زمان کافی را در مراحل عمیق خواب NREM که برای قلب مفید است نمیگذراند. همین مشکل می تواند افرادی را که خواب آنها اغلب قطع می شود، تحت تاثیر قرار دهد.
در نتیجه، کمبود خواب مزمن با مشکلات قلبی متعددی از جمله فشار خون بالا، کلسترول بالا، حمله قلبی، چاقی، دیابت و سکته مرتبط است.
خواب و فشار خون
در طول خواب طبیعی و سالم، فشار خون حدود 10 تا 20 درصد کاهش می یابد. این به عنوان غوطه ور شدن شبانه شناخته می شود و تحقیقات نقش آن را در سلامت قلب و عروق برجسته می کند.
خواب ضعیف، چه به دلیل کمبود خواب یا اختلالات خواب، به این معنی که فشار خون فرد در شب پایین نمی آید. مطالعات نشان داده اند که افزایش فشار خون در شب با فشار خون کلی (فشار خون بالا) مرتبط است.
در واقع، مشخص شده است که فشار خون شبانه حتی بیشتر از فشار خون بالا در طول روز پیش بینی کننده مشکلات قلبی است. عدم فرو رفتن با افزایش خطر سکته مغزی و حمله قلبی مرتبط است. همچنین با مشکلات کلیوی و کاهش جریان خون به مغز مرتبط است.
افزایش فشار خون در طول روز به عنوان پیامد کم خوابی در مطالعات متعدد شناسایی شده است. اما همه افراد را به یک اندازه تحت تاثیر قرار نمی دهد. ارتباط بین کمبود خواب و فشار خون بالا در بزرگسالان میانسال بیشتر است. افرادی که ساعت های طولانی در مشاغل پر استرس کار می کنند. و افرادی که سایر عوامل خطر ابتلا به فشار خون را دارند، احتمال بیشتری دارد که پس از خواب نامناسب مزمن، فشار خون را افزایش دهند.
خواب و بیماری عروق کرونر قلب
بیماری عروق کرونر قلب علت اصلی مرگ و میر در ایالات متحده است. همچنین بیماری عروق کرونر، زمانی اتفاق می افتد که پلاک در شریان ها ایجاد می شود. و آنها را در شرایطی به نام آترواسکلروز سخت و باریک می کند. این کار توانایی قلب برای دریافت خون و اکسیژن کافی را کاهش می دهد.
تحقیقات نشان داده است که کم خوابی به تصلب شرایین منجر میشود. پلاک در نتیجه التهاب تشکیل می شود. که شامل گلبول های سفید خون می شود که توسط سیستم ایمنی تولید می شوند تا در شریان ها جمع شوند. خواب ضعیف باعث التهاب مزمن می شود که به تشکیل پلاک و سخت شدن رگ ها کمک می کند.
همچنین اعتقاد بر این است که تأثیر کمبود خواب بر بیماری عروق کرونر قلب تحت تأثیر تأثیر خواب بر فشار خون است. فشار خون بالا شریان ها را تحت فشار قرار می دهد . و باعث می شود آنها در رساندن خون به قلب موثر نباشند و در نتیجه به بیماری قلبی کمک می کنند.
خواب و نارسایی قلبی
نارسایی قلبی زمانی است که قلب خون کافی را برای تامین خون و اکسیژن مورد نیاز بدن برای عملکرد صحیح پمپاژ نمی کند. یک مطالعه مشاهدهای روی بیش از 400000 نفر ارتباط قوی بین مشکلات خواب و نارسایی قلبی پیدا کرد.
در آن مطالعه، افرادی که کمتر از هفت ساعت در شب میخوابیدند، در معرض خطر ابتلا به نارسایی قلبی بودند. همچنین نارسایی قلبی در افرادی که سایر نشانههای خواب ناسالم از جمله علائم بیخوابی، خوابآلودگی در طول روز، خروپف و عصرگاهی بودن را داشتند، شایعتر بود. هر چه تعداد این علائم خواب ناسالم در یک فرد بیشتر باشد، احتمال نارسایی قلبی در او بیشتر می شود.
خواب و حملات قلبی
حمله قلبی ، همچنین به عنوان سکته قلبی شناخته شده است، اتفاق می افتد زمانی که جریان خون به قلب مسدود می شود. حملات قلبی می تواند کشنده باشد زیرا آسیبی که وقتی قلب اکسیژن کافی دریافت نمی کند رخ می دهد.
کم خوابی خطر حمله قلبی را افزایش می دهد. در یک مطالعه، افرادی که کمتر از شش ساعت در شب می خوابند، 20 درصد بیشتر در معرض حمله قلبی بودند. در حالی که مرحله خواب NREM به کند شدن قلب و بهبودی کمک می کند، خواب REM مستلزم افزایش استرس و فعالیت است. خواب ناکافی می تواند تعادل این مراحل را از بین ببرد و خطر حمله قلبی را افزایش دهد.
وقفه های خواب نیز با احتمال حمله قلبی مرتبط است. از آنجایی که هم ضربان قلب و هم فشار خون می توانند به طور ناگهانی در هنگام بیدار شدن افزایش پیدا کنند. اختلالات خواب مکرر می تواند باعث استرس قلبی شود و ممکن است باعث حمله قلبی شود.
خواب و سکته
سکته مغزی است که جریان خون را به مغز قطع شده است، باعث سلول های مغزی به مرگ از کمبود اکسیژن. سکته مغزی ایسکمیک زمانی رخ می دهد که یک لخته خون یا پلاک یک شریان را مسدود کند. حمله گذرا ایسکمیک (TIA) ، همچنین به عنوان یک مینی سکته مغزی اشاره شده است، تنها شامل یک انسداد کوتاه مدت است.
در مطالعات تحقیقاتی، کمبود خواب با احتمال بیشتر سکته مغزی مرتبط است. کم خوابی فشار خون را افزایش می دهد و فشار خون بالا به عنوان عامل اصلی خطر سکته در نظر گرفته می شود. علاوه بر این، خواب ناکافی با کمک به تجمع پلاک در شریان ها ممکن است انسداد را آسان تر کند. و باعث سکته های کوچک یا سکته شود.
خواب و چاقی
اضافه وزن یا چاقی به شدت با مشکلات قلبی عروقی و متابولیک متعددی از جمله فشار خون بالا، دیابت، کلسترول بالا و سکته مرتبط است.
تجزیه و تحلیل تحقیقات موجود نشان داد که کمبود خواب با چاقی در ارتباط است. افرادی که کمتر از هفت ساعت در شب می خوابند، احتمال بیشتری دارد که شاخص توده بدنی (BMI) بالاتری داشته باشند یا چاق باشند. خواب به تنظیم هورمونهایی که گرسنگی را کنترل میکنند کمک میکند. و کمبود خواب یا اختلالات خواب میتواند باعث پرخوری و افزایش میل به غذاهای پرکالری شود.
خواب و دیابت نوع 2
دیابت نوع 2 یک بیماری مزمن است که در آن سطح قند خون، که به عنوان گلوکز خون نیز شناخته می شود. و به دلیل ناتوانی بدن در پردازش صحیح قند بسیار بالا است. گلوکز بیش از حد به رگ های خونی آسیب می رساند. و بر سلامت قلب و عروق تأثیر منفی می گذارد. احتمال مرگ در اثر بیماری قلبی یا سکته در افراد مبتلا به دیابت، دو برابر بیشتر از افراد بدون این بیماری است.
عوامل زیادی بر قند خون تأثیر میگذارند. اما مطالعات نشان دادهاند که کمبود خواب متابولیسم گلوکز را بدتر میکند. خواب ضعیف با پیش دیابت مرتبط است. نوعی از عدم تحمل گلوکز که پارامترهای دیابت را برآورده نمی کند. افرادی که قبلاً مبتلا به دیابت تشخیص داده شده و خواب ناکافی یا ناآرام دارند. ممکن است کنترل قند خون خود را دشوارتر کنند. اختلال خواب همچنین ممکن است سخت شدن شریان ها را در افراد مبتلا به دیابت نوع 2 بدتر کند.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.