آئروفاژی زمانی اتفاق می افتد که فرد هوای زیادی را می بلعد و دچار نفخ و آروغ زدن می شود. این اختلال بسیار شایع است. اما با وجود مکرر gulping و دیگر نشانه های ثبت شده، افراد ممکن است متوجه نشوند که بلع هوا علت ناراحتی خود را است. یک نظرسنجی نشان داد که اگرچه 23 درصد از افراد مورد بررسی علائم آئروفاژی را داشتند، اما تنها 13 درصد به دنبال درمان بودند.
اگرچه محققان مدتها گمان میکردند که علائم آئروفاژی به دلیل بلعیدن هوای بیش از حد توسط افراد است. اولین کارآزمایی بالینی برای اثبات علمی این مکانیسم در سال 2009 انجام شد.
درمان فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) برای آپنه انسدادی خواب استفاده میشود. ممکن است متوجه علائم آئروفاژی شده باشید. لازم است بدانید که راه های زیادی برای کاهش ناراحتی ناشی از بلعیده شده وجود دارد. درک علت آئروفاژی و زمان مراجعه به پزشک اولین قدم برای دستیابی به رهایی از علائم شماست.
چه چیزی باعث آئروفاژی می شود؟
آئروفاژی با بلع بیش از حد هوا مشخص می شود. هوا وارد دستگاه گوارش می شود و علائم مختلفی ایجاد می کند. کلمه aerophagia در زبان یونانی به معنی هوا خوردن است.
اگرچه برخی از علائم مشابه هستند. آئروفاژی یک اختلال متفاوت از آروغ زدن بیش از حد، سندرم روده تحریک پذیر، یبوست یا سوء هاضمه عملکردی در نظر گرفته می شود. که سوء هاضمه بدون علت شناخته شده است. آئروفاژی به دلیل انسداد روده ایجاد نمی شود. همانطور که گفته شد، برای افراد مبتلا به آئروفاژی غیرمعمول نیست که یک اختلال گوارشی دیگر نیز داشته باشند.
علائم آئروفاژی چیست؟
علائم aerophagia به راه عبور هوا از طریق بدن در ارتباط است. بسته به اینکه هوا در درجه اول بالاتر می ماند یا از روده ها عبور می کند، ممکن است موارد زیر را تجربه کنید:
- نفخ
- آروغ زدن
- نفخ شکم
- غرغر معده
- درد یا ناراحتی شکم
- شکم متورم
علائم کمتر شایع شامل یبوست، اسهال، کاهش اشتها و حالت تهوع است. برخلاف سایر اختلالات گوارشی، استفراغ به طور کلی به عنوان علامت آئروفاژی در نظر گرفته نمی شود. علائم ممکن است به مرور زمان بیایند و از بین بروند.
عوامل خطر آئروفاژی چیست؟
آئروفاژی می تواند هر زمان که فرد هوای زیادی را بلعیده اتفاق بیفتد، اما ممکن است بیشتر در افراد خاصی رخ دهد. به عنوان مثال، آئروفاژی گاهی اوقات با اضطراب همراه است که می تواند باعث الگوهای تنفس نامنظم شود.
برخی فعالیتها، مانند نوشیدن نوشابههای گازدار، ممکن است میزان هوای بلعیدهشده را افزایش دهند. آئروفاژی یک عارضه جانبی رایج درمان فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) است . CPAP درمانی برای آپنه انسدادی خواب، به ویژه در مرحله اولیه درمان است.
آئروفاژی چگونه تشخیص داده می شود؟
پزشک ممکن است از شما بخواهد علائم خود را، به ویژه در مورد آروغ زدن، نفخ، درد شکم، نفخ شکم، یا یبوست شرح دهید. آنها ممکن است علائم شکم متورم را بررسی کنند. و به شکم شما ضربه بزنند تا ببینند به نظر می رسد هوای اضافی در داخل وجود دارد یا خیر. آنها همچنین ممکن است به صداهای روده گوش دهند و بررسی کنند که هیچ انسداد فیزیکی که روده شما را مسدود کند، وجود ندارد.
اشعه ایکس شکم، می تواند تایید بصری هوای بیش از حد در داخل روده یا روده های منبسط شده به دلیل هوا را ارائه دهد. با این آزمایش، پزشک سطح مایع هوا را بررسی می کند، الگوی مخلوط شدن هوا و مایع با هم که نشان دهنده انسداد روده است.
پزشک شما همچنین ممکن است آروغ های فوق معده را رد کند. که با بلع هوا متفاوت است زیرا هوا وارد مری می شود و بلافاصله دوباره خارج می شود. در صورت لزوم، ممکن است آندوسکوپی فوقانی را انجام دهند و دوربین کوچکی را در مری و معده قرار دهند.
برای تشخیص آئروفاژی، باید حداقل 12 هفته – نه لزوماً پشت سر هم – از 12 ماه گذشته علائم داشته باشید.
چگونه دستگاه های CPAP باعث آئروفاژی می شوند؟
دستگاه های فشار مثبت مداوم راه هوایی (CPAP) جریان ثابتی از هوای تحت فشار را ارائه می دهند. که برای باز نگه داشتن راه هوایی برای افراد مبتلا به آپنه انسدادی خواب (OSA) طراحی شده است. همانطور که ماهیچه ها در طول خواب شل می شوند، جداسازی بین نای و مری ضعیف تر می شود. و به هوا اجازه می دهد راحت تر به مری عبور کند. سپس این هوا از مری به معده و گاهی اوقات به روده می رود.
تخمین زده می شود که 16 تا 50 درصد از کاربران CPAP علائم آئروفاژی را تجربه می کنند، چه کودکان و چه بزرگسالان. برخی از محققان همچنین آئروفاژی ناشی از CPAP را با علائم ریفلاکس معده به مری یا سوزش سر دل مرتبط می دانند. تئوری این است که وقتی هوای بلعیده شده باعث نفخ معده میشود. معده به سمت بالا فشار میآورد و بالا رفتن اسید معده به مری را آسانتر میکند.
چگونه می توانم از ایجاد آئروفاژی در دستگاه CPAP خود جلوگیری کنم؟
پزشکان ممکن است چندین روش را برای بهبود علائم آئروفاژی شما در حین استفاده از درمان CPAP امتحان کنند.
فشار CPAP را تنظیم کنید
کاهش کل هوای ورودی به بدن یکی از راههای محافظت در برابر آئروفاژی است. اما اگر فشار هوای پایین باعث بازگشت علائم آپنه شود، میتواند اثر معکوس داشته باشد. برای حل این مشکل، برخی از محققان تغییر به دستگاه فشار مثبت خودکار راه هوایی (APAP) را پیشنهاد کرده اند. این دستگاه فشار هوا را در طول شب در صورت نیاز تنظیم می کند. تحقیقات اولیه نشان میدهد که این سوئیچ میتواند علائم نفخ، نفخ، آروغ زدن و درد شکم را تسکین دهد. بدون اینکه تأثیر منفی بر درمان OSA داشته باشد.
ماسک را تغییر دهید
برخی از محققان معتقدند که ماسک های CPAP تمام صورت ممکن است علائم آئروفاژی بیشتری نسبت به ماسک های بینی ایجاد کنند. استفاده از ماسکی که هم بینی و هم دهان را می پوشاند ممکن است شما را مستعد نشتی کند. و ماسک بزرگتر ممکن است به فشار بیشتری نیاز داشته باشد. پزشک میتواند به شما کمک کند تا ماسکی پیدا کنید که به درستی مهر و موم میکند. و به شما امکان میدهد هوای مورد نیاز خود را دریافت کنید، با توجه به اینکه آیا عمدتاً از طریق دهان یا بینی نفس میکشید.
اگر تنظیم فشار روی دستگاه CPAP یا تغییر ماسک بینی باعث کاهش آئروفاژی شما نشد. با پزشک خود در مورد گزینه های جایگزین برای درمان آپنه انسدادی خواب خود صحبت کنید. آنها ممکن است به جای آن یک دستگاه فشار مثبت راه هوایی دو سطحی (BiPAP) را پیشنهاد کنند. زیرا این نوع دستگاه فشار کمتری را در هنگام بازدم ارائه می دهد.
درمان برای علل اضافی آئروفاژی
آئروفاژی معمولاً با تغییرات خاصی در سبک زندگی بهبود می یابد. بسته به اینکه چه چیزی باعث علائم آئروفاژی شما می شود، پزشک ممکن است توصیه کند:
- تغییر روش قورت دادن
- تمرینات تنفسی
- مصرف داروها
- پرهیز از نوشیدنی های گازدار، نوشیدن نی و آدامس
- آهسته تر غذا خوردن
- انجام گفتار درمانی برای به حداقل رساندن بلع هوا
در موارد نادر، فرد ممکن است هوای زیادی را ببلعد که در معرض خطر پیچ خوردگی اندام ها و مشکلات تنفسی قرار گیرد. در این موارد، پزشکان ممکن است هوای اضافی را با استفاده از یک لوله از طریق بینی خارج کنند. و داروهای آرام بخش را به عنوان روشی کوتاه مدت برای کاهش بلع هوا تجویز کنند.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.