اکثر خوانندگان با مفهوم راه رفتن در خواب آشنا هستند و شاید حتی قبلاً شنیده باشند که کسی در خواب صحبت می کند. اکنون اکثر افراد مالکیت یک تلفن های هوشمند را دارند که اختلالات مرتبط این تلفن های هوشمند با خواب شناسایی و بیان شده است. ارسال پیامک به دیگران در خواب که برخی از افراد گهگاه در خواب انجام می دهند، ظاهر شده است. ما در مورد علل ارسال پیامک در خواب، راهکارهایی برای جلوگیری از ارسال پیامک در هنگام خواب بحث میکنیم. و چگونگی اطلاع از اینکه آیا باید در مورد این موضوع با پزشک خود مشورت کنید یا خیر، صحبت می کنیم.
ارسال پیامک در خواب چیست؟
پیامک خواب به پدیده ای اطلاق می شود که در آن شخص در حالی که از نظر علمی و امواج مغزی در خواب است به پیام های متنی پاسخ می دهد. یا شروع به ارسال پیام می کند. ارسال پیامک در خواب یک تشخیص مستقل نیست. در عوض، به طور کلی با سایر پاراسومنیاها گروه بندی می شود. اصطلاح پاراسومنیا به رفتارهای غیرعادی اشاره دارد که در هنگام خواب، هنگام به خواب رفتن یا هنگام بیدار شدن رخ می دهد. مانند سایر پاراسومنیاها، افرادی که ارسال پیامک در خواب را گزارش می دهند اغلب روز بعد رفتارهای خود را به خاطر نمی آورند.
علل ارسال پیامک در خواب
از آنجایی که هیچ مطالعه تحقیقاتی به طور خاص در مورد پیامک خواب وجود ندارد، ما هنوز نمی توانیم در مورد علت آن مطمئن باشیم. با این حال، تحقیقات بر روی سایر پاراسومنیاها نکاتی را در مورد مکانیسم های دخیل در ارسال پیامک در خواب ارائه می دهد.
رفتارهای پاراسومنیا می تواند در طول خواب حرکت سریع چشم (REM)، خواب حرکت غیر سریع چشم (NREM) رخ دهد. همچنین این رفتارها در حالت بین خواب و هوشیاری رخ دهد. برخی از پاراسومنیاها معمولاً با حالات خاصی از هوشیاری مرتبط هستند. به عنوان مثال، برانگیختگیهای گیجکننده که اغلب منجر به راه رفتن در خواب میشوند، در طول خواب NREM اتفاق میافتند. در حالی که اجرای رویاها با خواب REM مرتبط است. صحبت کردن در خواب می تواند در طول خواب NREM یا REM رخ دهد. فلج خواب، که در آن ذهن فرد در حالی که بدنش هنوز بی حرکت و فلج است بیدار است، در هنگام بیداری نسبی رخ می دهد.
لازم است محققان مستقیماً ارسال پیامک در خواب را مطالعه کنند. تا بدانیم که آیا این پیامک ها معمولاً در مراحل خواب REM یا NREM رخ میدهد یا در حالت بیداری نسبی. این امکان وجود دارد که مواردی از ارسال پیامک در هنگام خواب به دلایل مختلف در طول حالتهای مختلف هوشیاری رخ دهد.
ممکن است یک نفر در حین خواب REM هنگام اجرای یک رویا، پیامک ارسال کند. زیرا دارای اختلال رفتاری در خواب REM است. شخص دیگری ممکن است در هنگام برانگیختگی گیجکننده، متنی را در حالت خواب ارسال کند. زیرا در حالتی بین خواب و بیداری، یک هشدار متنی را میشنود یا می بیند و به پیام پاسخ میدهد.
فاکتورهای مرتبط با ارسال پیامک در خواب
صرف نظر از زمان ارسال پیامک در چرخه خواب، برخی عوامل ممکن است احتمال وقوع آن را افزایش دهند. عوامل زیر خطر ابتلا به پاراسومنیا را در افراد افزایش می دهد:
- سن کمتر
- داشتن یکی از اعضای نزدیک خانواده که پاراسومنیا را تجربه می کند
- داروهای آرام بخش
- برخی دیگر از اختلالات خواب، مانند اختلال در تنفس در خواب و اختلال حرکت دوره ای اندام
- مصرف الکل
- تب
- فشار
- کم خوابی
- صداهای خارجی
جلوگیری از ارسال پیامک در خواب
دلایل ارسال پیامک در هنگام خواب هنوز مشخص نیست. تحقیقات نشان می دهد که اقدامات متعددی وجود دارد که فرد می تواند برای کاهش یا جلوگیری از بروز پاراسومنیا انجام دهد.
باندازه کافی بخوابید
از آنجایی که پاراسومنیا می تواند با کم خوابی ایجاد شود، هنگام تلاش برای پیشگیری از آن، داشتن خواب کافی مهم است. کارشناسان توصیه می کنند که نوجوانان 8 تا 10 ساعت در شب و بزرگسالان حداقل 7 ساعت بخوابند. به اندازه کافی خوابیدن به طور بالقوه از ارسال پیامک در خواب جلوگیری می کند. علاوه بر آن خوابیدن به مقدار توصیه شده می تواند به شما کمک کند تا احساس استراحت کنید و سلامتی خود را حفظ کنید.
گوشی خود را خاموش کنید
خاموش کردن یا پنهان کردن تلفن خود در اتاق دیگر ممکن است مانع از ارسال پیامک در خواب شود. زیرا گاهی اوقات صداهای خارجی باعث پاراسومنیا می شود.
یک مطالعه نشان داد که 98 درصد از نوجوانان به طور مرتب بعد از ساعت 8 شب و 70 درصد بعد از ساعت 10 شب پیامک ارسال می کنند.
استفاده از تلفن یا سایر صفحه نمایش روی خواب کودکان، نوجوانان و دانشجویان به طور یکسان تأثیر منفی میگذارد. در واقع، یک مطالعه بر روی دانشجویان نشان داد که 26٪ ارسال پیامک در خواب را گزارش کردند. این دانشجویان بیشتر احتمال دارد تلفن خود را در رختخواب با خود نگه دارند. بنابراین، خاموش کردن تلفن، دورتر قرار دادن آن یا دور نگه داشتن آن از اتاق خواب خود در شب نیز ممکن است کیفیت خواب شما را بهبود بخشد.
داروهای خود را بررسی کنید
داروهای آرام بخش و مکمل ها می توانند خطر ابتلا به پاراسومنیا را افزایش دهند. اگر در حال حاضر داروهای آرامبخش مصرف می کنید، با پزشک یا داروساز خود تماس بگیرید. تا ببینید آیا جایگزینی وجود دارد که آرام بخش کمتری داشته باشد یا نه.
کاهش یا اجتناب از مصرف الکل
الکل نه تنها خواب را مختل می کند، بلکه الکل نیز یک آرام بخش است، به این معنی که می تواند باعث پاراسومنیا در برخی افراد شود. اگر به طور منظم مشروب می خورید و می بینید که در خواب پیامک میفرستید، سعی کنید مصرف الکل خود را کاهش دهید. یا به طور کلی از الکل اجتناب کنید.
سایر اختلالات خواب را درمان کنید
خطر ابتلا به پاراسومنیا در صورت داشتن سایر اختلالات خواب، مانند آپنه انسدادی خواب یا اختلال حرکتی دوره ای اندام افزایش می یابد. اگر یکی از این اختلالات را دارید، برنامه درمانی تعیین شده توسط پزشک را برای کاهش این عامل خطر دنبال کنید.
چه زمانی با پزشک خود صحبت کنید
ارسال پیامک در خواب ممکن است باعث اضطراب شود یا منجر به موقعیت های شرم آور شود. اما اگر فقط یک یا دو بار اتفاق بیفتد، احتمالاً دلیلی برای نگرانی نیست. اگرچه ارسال پیامک در خواب به طور کامل مورد بررسی قرار نگرفته است، پدیده مشابه صحبت کردن در خواب بسیار شایع است. به طوری که تا 66 درصد از افراد در مقطعی از زندگی خود آن را تجربه می کنند. با این حال، اگر ارسال پیامک در خواب به یک اتفاق رایج تبدیل شود یا در کنار علائم دیگر اتفاق بیفتد نیاز به بررسی پزشکی دارد. بنابراین ممکن است زمان برنامه ریزی برای ویزیت دکتر فرا رسیده باشد.
پزشک می تواند به شما کمک کند تا دریابید که چرا پاراسومنیا را تجربه می کنید. داشتن یک دفترچه خواب و نوشتن علائم و سابقه خواب قبل از ویزیت می تواند به پزشک کمک کند. چرا که دفترچه خواب تصویر واضح تری از وضعیت شما به دست آورد. اگر کسی شاهد ارسال پیامک در خواب شما بوده است، از او بخواهید آنچه را که دیده است بنویسد.
یک پزشک ممکن است یک تست خواب به نام پلی سومنوگرافی را تجویز کند. تا در مورد آنچه در هنگام خواب اتفاق می افتد بیشتر بداند. آنها همچنین ممکن است سوالاتی بپرسند. و آزمایش هایی را برای رد سایر مسائل پزشکی مانند تشنج و اختلالات انجام دهد.
کلینیک خواب انیستیتو سلامت مغز دانا برای بررسی اختلالات خواب همراه شماست. برای انجام آزمایشهای تخصصی و بهرمندی از آن با همکاران ما در ارتباط باشید.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.