روز جهانی بهداشت روان ، که هر سال در 10 اکتبر جشن گرفته می شود ، با هدف افزایش آگاهی و گسترش آموزش درباره مسائل بهداشت روانی در سراسر جهان انجام می شود.
سلامت روانی در زمان های همه گیر مانند همیشه متمرکز شده است زیرا افراد در همه گروه های سنی و مشاغل بیشترین فشار را بر “چالش های جدید” متحمل می شوند. بهداشت و سایر کارگران خط مقدم ، دانش آموزان ، افرادی که تنها زندگی می کنند و کسانی که از قبل دارای شرایط روانی بوده اند به ویژه تحت تأثیر قرار گرفته اند.
به گفته سازمان بهداشت جهانی (WHO) ، “در سال های اخیر ، تصدیق روزافزونی از نقش مهمی که سلامت روان در دستیابی به اهداف توسعه جهانی ایفا می کند ، وجود دارد ، همانطور که با گنجاندن سلامت روان در اهداف توسعه پایدار نشان داده شده است.”
افرادی که شرایط روانی دارند ، بیشتر در معرض مرگ زودرس هستند. طبق گزارش WHO ، افسردگی یکی از شایع ترین بیماری های روانی است و یکی از علل اصلی ناتوانی است ، در حالی که خودکشی دومین علت اصلی مرگ و میر در بین جوانان 15 تا 29 ساله است.
اکثریت افرادی که با مشکلات روانی در کشورهای کم درآمد و متوسط زندگی می کنند از درمان کافی برخوردار نیستند. بیماری همه گیر COVID-19 چالش های ما را چند برابر کرده است که باید در اولویت قرار گیرد. ”
تاریخچه و اهمیت روز جهانی بهداشت روان
روز جهانی بهداشت روان برای اولین بار در 10 اکتبر 1992 به عنوان فعالیت سالانه فدراسیون جهانی بهداشت روان برگزار شد.
این روز در ابتدا موضوع خاصی نداشت و هدف آن ترویج حمایت از سلامت روان و آموزش مردم در مورد موضوعات مرتبط بود. با توجه به محبوبیت این کمپین ، در سال 1994 برای اولین بار از موضوعی برای آن روز استفاده شد: “بهبود کیفیت خدمات بهداشت روانی در سراسر جهان
هر سال که می گذشت ، محبوبیت روز افزایش می یافت. برخی از موضوعات اولیه آن عبارت بودند از زنان و سلامت روان (1996) ، کودکان و سلامت روان (1997) ، سلامت روان و حقوق بشر (1998) و سلامت روان و سالمندی (1999).
مقدمات روز جهانی بهداشت روان ماه ها پیش از این انجام می شود و در برخی کشورها این برنامه چندین روز یا یک هفته یا حتی در برخی موارد کل ماه را در بر می گیرد.
موضوع روز جهانی بهداشت روان امسال
شعار امسال روز جهانی سلامت روان “سلامت روان در جهانی نابرابر” است.
در حالی که همه گیری همه را تحت تاثیر قرار داده است ، افرادی که شرایط بهداشتی طولانی مدت دارند یا به تنهایی با تبعیض یا والدین روبرو هستند بیشترین مشکل را دارند و به حمایت بیشتری نیاز دارند.
در کنار شکاف درمان ، ما باید استرس محل کار را برطرف کنیم ، به نوجوانان در مدارس و همچنین به عنوان مراقبان و خانواده افرادی که با مشکلات روانی زندگی می کنند کمک کنیم. ما باید به طور پیشگیرانه به ننگ و تبعیض مرتبط با سلامت روانی بپردازیم که مانع دسترسی به مراقبت و درمان می شود. ”
روز جهانی سلامت روان فرصتی را برای صحبت در مورد سلامت روان به طور کلی ، نحوه شکستن انگ در اطراف آن ، و اهمیت صحبت کردن در هنگام مبارزه با یک مسئله بهداشت روانی فراهم می کند.
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!