خواب نقش مهمی در سلامت عاطفی و جسمی ایفا می کند و شواهد فزاینده ای ارتباط بین خواب و اختلالات خوردن را نشان می دهد.اگرچه ماهیت دقیق این پیوند ناشناخته است، اما اکثر تحقیقات به یک رابطه پیچیده و چند وجهی اشاره می کنند.
آگاهی از ارتباط بین اختلالات خواب و خوردن می تواند به افراد مبتلا به این اختلالات کمک کند تا وضعیت خود را بهتر بشناسند.
در برخی موارد، افزایش خواب ممکن است فرصتی برای احساس بهتر و حتی کاهش علائم اختلال خوردن ایجاد کند.
اختلالات خوردن بیش از 30 میلیون نفر را در ایالات متحده تحت تأثیر قرار می دهد. این مشکل می تواند باعث ناراحتی های جسمی و روحی قابل توجهی شود. هفته آگاهی از اختلالات خوردن، یک رویداد سالانه است که آخرین هفته فوریه برگزار میشود.
این رویداد بیش از 30 سال به عنوان راهی برای افزایش آگاهی و امید و معرفی منابع به افراد مبتلا به اختلالات خوردن است.
اختلالات خوردن چیست؟
اختلالات خوردن شرایط بهداشت روانی است که شامل رفتار غیرطبیعی خوردن می شوند. این رفتارها اغلب با افکار یا احساسات مشکل ساز در مورد غذا، وزن و/یا تصویر بدن همراه است.
میلیون ها نفر در ایالات متحده از اختلالات خوردن رنج می برند. هر کسی می تواند اختلال خوردن داشته باشد، اما بیشتر در زنان و در نوجوانان و جوانان دیده می شود .
انواع مختلفی از اختلالات خوردن وجود دارد. شایع ترین اختلالات خوردن عبارتند از اختلال پرخوری، پرخوری عصبی و بی اشتهایی عصبی.
سندرم خوردن شبانه اختلال خوردنی است که به طور مستقیم بر خواب تأثیر می گذارد، اگرچه همه اختلالات خوردن می توانند با خواب تداخل داشته باشند.
اختلال پرخوری
اختلال پرخوری شایع ترین اختلال خوردن است. تخمین زده می شود که در برهه ای از زندگی حدود 8/2 از افراد را تحت تأثیر قرار می دهد.
افراد مبتلا به اختلال پرخوری، خوردن غیرقابل کنترل را تجربه می کنند. این اختلال اغلب شامل خوردن مقادیر زیاد در زمان کوتاه و ادامه خوردن با وجود احساس سیری است.
پرخوری زیاد می تواند باعث ناراحتی و احساس شرم و گناه شود. اختلال پرخوری می تواند در افراد با هر اندازه ای رخ دهد، اما بیشتر در افرادی که دارای اضافه وزن یا چاقی هستند شایع است.
بولیمیا عصبی
مانند افراد مبتلا به اختلال پرخوری، افراد مبتلا به پرخوری عصبی دارای دوره هایی از مصرف غیرقابل کنترل مقادیر زیادی غذا هستند.
پس از آن، افراد مبتلا به این اختلال از رفتار پاکسازی – استفراغ، ورزش بیش از حد، استفاده از ملین ها یا استفاده از قرص های مربوطه برای جلوگیری از پرخوری استفاده می کنند.
اعتقاد بر این است که پرخوری عصبی حدود 1 درصد از افراد را در طول زندگی خود تحت تاثیر قرار می دهد. این امر می تواند عواقب جدی سلامتی ناشی از استفراغ مداوم و سایر رفتارهای پاکسازی را ایجاد کند. بسته به شرایط خاص، افراد مبتلا به پرخوری عصبی می توانند تا حدودی کم وزن، متوسط یا دارای اضافه وزن باشند.
بی اشتهایی عصبی
بی اشتهایی عصبی یک اختلال خوردن است که شامل کاهش قابل توجه مصرف غذا در ارتباط با پیگیری شدید لاغری می شود.
افراد مبتلا به بی اشتهایی حتی هنگامی که به طور قابل توجهی کمبود وزن دارند، معمولاً خود را دارای اضافه وزن می پندارند.
دو نوع بی اشتهایی عصبی وجود دارد.
نوع محدود کننده شامل محدودیت های عمده ای در مصرف غذا می شود. نوع پاکسازی همچنین شامل محدود کردن مصرف است اما شامل رفتارهایی مانند استفراغ یا استفاده از ملین ها برای حداکثر کردن کاهش وزن است.
مصرف ناکافی غذا می تواند منجر به سوء تغذیه جدی و تهدید کننده زندگی شود. در بین همه اختلالات سلامت روان، بی اشتهایی عصبی بیشترین میزان مرگ و میر را دارد.
مطالعات برآورد می کنند که حدود 6 درصد از افراد در طول زندگی خود دچار بی اشتهایی عصبی می شوند.
سندرم خوردن شبانه
سندرم غذا خوردن در شب اختلالی است که اعتقاد بر این است که حدود 1.5 درصد از افراد را تحت تاثیر قرار می دهد.
. افراد مبتلا به این بیماری بین 25 تا 50 درصد از کالری روزانه خود را بعد از شام می خورند. آنها معمولاً گرسنه نیستند، اما تمایل زیادی به خوردن غذا در شب احساس می کنند.
بی خوابی یک علامت معمولی است در افراد مبتلا به سندرم خوردن شبانه است.
بیدار شدن چندین بار در شب امری رایج است و خوردن غذا برای خوابیدن ضروری است.
سندرم خوردن شبانه با چاقی ارتباط دارد. اغلب باعث ناراحتی احساسی ، مانند شرم یا گناه می شود و وقفه در خواب می تواند باعث خواب آلودگی و اختلال در طول روز شود.
اعتقاد بر این است که سندرم خوردن شبانه با ریتم شبانه روزی نامناسب مرتبط است.
ریتم شبانه روزی ساعت داخلی فرد است که به کنترل طیف وسیعی از عملکردهای بدن کمک می کند.
چه چیزی باعث اختلالات خوردن می شود؟
علت دقیق اختلالات خوردن ناشناخته است، اما اعتقاد بر این است که با ترکیبی از عوامل ژنتیکی، محیطی، اجتماعی و سایر عوامل مرتبط هستند.
تاکید بر این نکته ضروری است که اختلالات خوردن نتیجه انتخاب شیوه زندگی نیست.
به نظر می رسد برخی از اختلالات خوردن در خانواده ها ایجاد می شود، که نشان دهنده استعداد احتمالی ژنتیکی در موارد خاص است. فشارهای اجتماعی و فرهنگی، نگرانی در مورد تصویر بدن و سایر مبارزات احساسی ممکن است بر خطر ایجاد اختلال خوردن تأثیر بگذارد.
رابطه بین اختلالات خواب و غذا خوردن چیست؟
بسیاری از تحقیقات تحقیقی نشان دهنده همپوشانی قابل توجهی بین مشکلات خواب و اختلالات خوردن است. همه افراد دارای خواب ضعیف دارای اختلال خوردن نیستند و همه افرادی که دارای اختلالات خوردن هستند با خواب مشکل ندارند.
با این وجود، این موضوعات با هم و به سرعت مطرح می شوند که به شدت نشان دهنده ارتباط بین آنها است.
بسیاری از کارشناسان معتقدند که اختلالات خوردن و خواب رابطه ای دو طرفه دارند. این بدان معناست که اختلالات خوردن می تواند بر خواب تأثیر منفی بگذارد و اختلالات خواب می تواند به علائم اختلالات خوردن کمک کند.
برخی از نمونه های این رابطه دو طرفه عبارتند از:
- تشخیص اختلال خوردن در یک مطالعه مشاهده ای روی بیش از 12000 جوان، پیش بینی مشکلات خواب در یک دوره طولانی مدت هفت ساله، بود.
- داشتن مشکلات خواب همراه با اختلال خوردن با علائم شدیدتر اختلال خوردن و پاسخ بدتر به درمان مرتبط است.
- رفتارهای پاکسازی کننده با بدتر شدن کیفیت خواب و همچنین علائم اختلال در روز مرتبط است. اثرات فیزیکی این رفتارها ممکن است هم در خوابیدن و هم در خواب ماندن مشکلاتی را ایجاد کند.
- مطالعات متعدد مشکلات خواب شامل اختلالات خواب زیاد، کیفیت پایین خواب و زمان کمتر صرف خواب عمیق و مراحل خواب REM را در افراد مبتلا به بی اشتهایی عصبی مشاهده کرده است.
- مطالعه ای بر روی زنان باردار نشان داد کسانی که دچار اختلال پرخوری هستند در طول بارداری به میزان قابل توجهی از مشکلات خواب رنج می برند.
- سندرم خوردن شبانه اغلب با بی خوابی رخ می دهد. اعتقاد بر این است که این وضعیت به شدت با اختلالات ریتم شبانه روزی که می تواند بر خواب تأثیر بگذارد، ارتباط دارد.
اگرچه مطالعات بیشتری برای گسترش درک علمی ارتباط بین اختلالات خواب و خوردن مورد نیاز است، مجموعه تحقیقات موجود به ارتباطات متعددی اشاره می کند که می تواند برای بیماران و ارائه دهندگان خدمات بهداشتی اهمیت داشته باشد.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.