07136476172 - 09172030360 [email protected]

اگر دچار اختلال پنیک باشید، علائم حمله های پنیک را می شناسید :

  • تپش قلب شدید
  • لرزش 
  • بی حسی
  • رعشه در بدن
  • احساس سوزش 

 

این ها تنها بخشی از احساسات ناخوشایندی هستند که در زمان حمله های پنیک ممکن است به شما دست دهد.تنگی نفس یکی دیگر از علائم حمله های پنیک است که می تواند منجر به احساسات ترس و ناراحتی زیادی شود.

در ادامه ی این مطلب به این موضوع می پردازیم که تنگی نفس چرا اتفاق می افتد و چه طور می توانیم با آن مقابله کنیم.

 

حمله های پنیک و تنگی نفس

افراد، حمله های پنیک را معمولا این طور توصیف می کنند : “احساس اینکه نمی توانم هوای کافی وارد شش هایم کنم و دارم خفه می شوم”

زمانی که تنگی نفس را تجربه می کنید، ممکن است تلاش های سختی کنید تا هوا را وارد ریه هایتان نمایید.ممکن است احساس کنید دچار مشکل پزشکی حادی مانند سکته یا حمله ی قلبی شده اید.تنگی نفس یک علامت شایع در حمله های پنیک است و به ندرت مسئله ی پزشکی حادی را ایجاد می کند. اما می تواند ترس و احساسات ناخوشایند زیادی را به همراه داشته باشد.

 

واکنش جنگ و گریز

واکنش جنگ و گریز، واکنش انسان نسبت به موقعیت های خطرناک است.به باور دانشمندان، این واکنش به نیاکان ما کمک کرده است تا یا از خطر فرار کنند، یا در مقابل تهدید ها از خود دفاع نشان دهند.

در زندگی مدرن، این واکنش می تواند در مقابل اتفاقات استرس زا مانند ترافیک، ددلاین های کاری و بحث ها در روابط عاطفی، فعال شود.

واکنش جنگ و گریز در افرادی که از اختلالات اضطرابی رنج می برند، بیشتر و شدید تر تحریک می شود.

 

 

حمله های پنیک

در طول یک حمله ی پنیک، واکنش جنگ و گریز فعال می شود و به بدن این هشدار را صادر می کند که شما در خطر هستید.بدن خود را برای فرار یا قرار گرفتن در یک مبارزه آماده می کند و واکنش های فیزیکی بدن برای یکی از این دو کار، فعال می شوند.

 

فعال شدن واکنش جنگ و گریز در حمله های پنیک باعث می شود ریتم تنفس شما تغییر کند. شما کم عمق تر و سریعتر و محدود تر نفس می کشید.

این تغییرات، میزان کربن دی اکسید خون را افزایش می دهند.در این صورت تنگی نفس با علائمی مانند سبکی سر، سرگیجه یا بیهوش شدن همراه می شود.

 

 

روش های مقابله

تمرین های تنفسی

ریتم تنفسی شما در هنگام تجربه ی تنگی نفس، تغییر می کند. برای بازگشت این ریتم به حالت نرمال، یک روش مناسب ، استفاده از تکنیک های تنفسی است.

در زمان حمله های تنفسی، نفس های شما تند و نامتناسب است.تمرین های تنفس عمیق می تواند به شما کمک کند آرام بگیرید و تنفس خود را به حالت طبیعی برگردانید.

این کار را با آرام کردن ریتم تنفسی خود انجام دهید.یک دم عمیق از طریق بینی انجام دهید و شش های خود را کاملا از هوا پر کنید. زمانی که دیگر نمی توانید هوای بیشتری وارد شش ها کنید، به آرامی از طریق دهان؛ بازدم را انجام دهید.این روش تنفس عمیق را به مدت چند دقیقه ادامه دهید.

به بدن خود توجه کنید که چه طور در هنگام دم، شکمتان بالا می آید و در هنگام بازدم، منقبض می شود.در طی این تمرین ساده،شما حس خواهید کرد که آرام تر شده اید و می توانید آرام تر نفس بکشید.

 

 

تکنیک های ریلکسیشن

تمرین های تنفسی، پایه ی بسیاری از روش های ریلکسیشن و آرام سازی هستند.این تکنیک ها استرس را کاهش می دهند.

تکنیک های ریلکسیشن در صورتی بهتر عمل می کنند که به طور مرتب انجام شوند.حتی زمان هایی که دچار استرس نیستید.با تکرار و تمرین، این تکنیک ها اثرگذاری خود را اعمال می کنند و به شما در از سر گذراندن حمله های پنیک کمک خواهند کرد.

 

 

کمک گرفتن

اگر به طور مکرر، تنگی نفس را در حین حمله های پنیک تجربه می کنید،مهم است که از پزشک متخصص در این باره کمک بگیرید.این نوع مشکلات، می توانند با دیگر انواع اختلالات اضطرابی همراه باشند.

اضطراب یک مشکل شایع است و زنان را 2 برابر مردان درگیر خود می کند.بنابراین پیشنهاد می شود دختران و زنان در این مورد بیشتر مراقبت های لازم را انجام دهند.تشخیص به موقع و اعمال روش های درمانی می تواند به سلامت شما کمک کند.

 

منبع:

verywellmind.com

نفس تنگی: کرونا یا حمله ی اضطرابی؟

اضطراب ، ترس و حمله ی اضطرابی : تفاوت ها و شباهت ها و راهکار های مقابله

در مورد تفاوت علائم آلرژی و کرونا بیشتر بدانیم؟

 

 

 

به این مقاله امتیاز دهید