“دوری از اجتماع” اصطلاحی است که برای توصیف اقدامات کنترل گسترش عوامل بیماری زا، توسط مقامات بهداشت عمومی جهت متوقف کردن یا کاهش سرعت شیوع بیماری بسیار مسری به کار می رود.
اخیراً، دوری از اجتماع توسط مرکز کنترل و پیشگیری از بیماریها (CDC) به عنوان یکی از بهترین راهکارها در جلوگیری از شیوع کرونا، شده است. (COVID-19) .1
CDC فاصله اجتماعی را به عنوان “دور ماندن از محل اجتماعات، جلوگیری از تجمع گسترده و حفظ فاصله (تقریباً 6 فوت) از دیگران در صورت امکان” تعریف می کند.
در حالی که ممکن است برخی افراد، دوری از اجتماع را یک دردسر بزرگ بدانند – لغو سفر مربوط به مسائل تجاری ممکن است آرامش خاطر را از فرد صلب کند – مردم آن را یک ناراحتی بزرگ قلمداد می کنند. به دلیل توصیه های مربوط به دوری اجتماعی، بسیاری از کنسرت ها و اجتماعات عمومی لغو شده است.
بدیهی است، فاصله گرفتن از اجتماع ممکن است مؤثرترین روش برای افراد باشد تا به koronavirus آلوده نشوند و از ابتلا به آن خودداری کنند. اما منجر به ایجاد برخی تغییرات اساسی در نحوه اداره مشاغل، رویدادهای عمومی و تعاملات اجتماعی می شود.
دانستن معنی آن، چرا توصیه می شود و نحوه تمرین آن می تواند هرگونه ترسی را در شما کاهش دهد.
چرا CDC آن را توصیه می کند؟
طبق CDC، ویروس کورونا عمدتاً از طریق تماس شخص به شخص پخش می شود. اعتقاد بر این است که افرادی که در تماس نزدیک (با فاصله 6 فوت از یکدیگر) قرار دارند، به احتمال زیاد آن را گسترش می دهند. در قطرات تنفسی هنگامی که فرد مبتلا سرفه یا عطسه می کند، پخش می شود.
این قطرات می توانند در دهان یا بینی هر کسی که در آن نزدیکی است فرود بیاید و ممکن است در ریه ها از طریق استنشاق وارد شود، که ممکن است بیماری را گسترش دهد.
و گرچه اعتقاد بر این است افرادی که مریض هستند به احتمال زیاد کوراو ویروس را گسترش می دهند، ممکن است برخی از افراد قبل از شروع علائم آن را گسترش دهند. به همین دلیل ممکن است تمرین دور بودن اجتماعی حتی با افرادی که به ظاهر مریض نیستند، مهم باشد.
همچنین ممکن است انتقال COVID-19 از طریق سطوح یا اشیاء آلوده امکان پذیر باشد. فردی که سطحی را که ویروس را دارد لمس کرده و سپس دهان یا بینی خود را لمس کند، ممکن است ویروس منتقل شود.
CDC معتقد است COVID-19 به راحتی در همه جوامع پخش می شود. بنابراین آنها دور ماندن اجتماعی را به عنوان روشی برای کمک به متوقف کردن گسترش، توصیه کرده اند.
اگر افراد تماس خود را با یکدیگر کاهش دهند، احتمالاً ویروس را از بین می برند. این می تواند بهترین راه برای جلوگیری از آنچه “گسترش در اجتماع” نامیده می شوند، باشد.
برخی از نمونه هایی از روشهایی که افراد و سازمانها در حال حاضر شروع به کار کردن فاصله های اجتماعی کرده اند عبارتند از:
شرکت هایی که انجام کارهای آن ها در خانه نیز امکان پذیر است.
لغو تجمعات گسترده
لیگ های حرفه ای ورزشی که فصلهای خود را معلق می کنند
در حالی که CDC به همه توصیه نمی کند اقدامات جدی مانند منزوی کردن خود انجام دهند، آنها به افراد توصیه می کنند که اقدامات احتیاطی را انجام دهند، به خصوص افرادی که ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به بیماری باشند.
چگونه فاصله اجتماعی در طول همه گیری کمک می کند؟
یک مطالعه 2010 که در BioMed Central (BMC) Public Health4 منتشر شده است، ارزیابی کرد که آیا مسافت اجتماعی در کند کردن یا کاهش انتقال آنفلوانزا در هنگام شیوع مؤثر است یا خیر. محققان دریافتند که فاصله گرفتن از اجتماع در محیط کار باعث کاهش تعداد کل موارد آنفلوانزا می شود.
با این حال، این مطالعه همچنین نشان داد که میزان موفقیت در مناطقی بیشتر است که افراد اقدامات پیشگیرانه دیگری مانند شستشوی مکرر و سایر راهکارها را برای قوی نگه داشتن سیستم ایمنی خود انجام می دهند.
بنابراین، در حالی که انزوای اجتماعی ممکن است عامل مهمی در جلوگیری از شیوع ویروس کرونا باشد، انجام نکات بهداشتی موثر و پیشگیری، سایر اقدامات احتیاطی نیز می تواند گامهای مهمی در جلوگیری از شیوع آن باشد.
یادآوری این نکته حائز اهمیت است که ممکن است برای مبارزه با شیوع بیماری تا آنجا که ممکن است به ترکیبی از روشهای ایمنی بپردازید.
صاف کردن منحنی
شاید شما در اخبار یا در رسانه های اجتماعی “صاف کردن منحنی” را به عنوان هدف فاصله گرفتن اجتماعی مشاهده کرده باشید. هنگامی که موارد جدید خیلی سریع رخ می دهد، بیمارستان ها و سایر تجهیزات پزشکی می توانند بسیار تحت الشعاع قرار بگیرند و از این رو قادر به درمان مناسب همه نیستند – از جمله بیمارانی که در واقع با coronavirus سروکار ندارند.
با کم کردن تعداد موارد جدید و کشش آنها در مدت زمان طولانی تر – یا “صاف کردن منحنی” موارد جدید – می توانیم تعداد کل موارد پرخطر را زیر آن آستانه نگه داریم. به طوری که بیمارستانهای ما از فضا و منابع کافی برخوردارند تا در این زمان دشوار تا حد امکان بتوانند فعالیت کنند.
چگونه دوری اجتماعی داشته باشید
بدیهی ترین راه برای دوری اجتماعی جلوگیری از مکان های شلوغ عمومی است که در آن نزدیکی با دیگران برقرار شود. اینها ممکن است شامل سالنهای سینما باشد.
نکات و ترفندها
به جای تجمعات در محل کار، جلسات آنلاین را انتخاب کنید.
اگر می توانید در خانه کار کنید.
به تعویق انداختن اجتماعات مهم اجتماعی.
به جای ملاقات در اماکن عمومی، گپ ویدیویی با دوستان و خانواده را در نظر بگیرید.
مسافرت هوایی و سفر با کشتی را محدود یا به تعویق بیندازید.
وسایل حیاتی را ذخیره کنید، بنابراین مجبور نیستید که به دفعات به فروشگاه بروید.
از فروشگاه های مواد غذایی با استفاده از یک سرویس تحویل سفارش خرید کنید.
خرید اینترنتی بجای فروشگاه ها.
اگر تنها زندگی میکنید، چه باید بکنید؟
اگر به تنهایی زندگی می کنید، از راه های مختلف ممکن است دوری اجتماعی برای شما راحت تر باشد. اگر اعضای خانواده دیگری در کنار خود ندارید، شما در معرض خطر کمتری قرار می گیرید. با این وجود می تواند چالش هایی را برای شما به وجود آورد.
شاید لازم باشد اطمینان حاصل کنید که زیاد منزوی نمی شوید. اگر با دیگران تعامل نداشته باشید، تنهایی و افسردگی می توانند به یک مشکل واقعی تبدیل شوند. بنابراین اگر کار خود را از خانه شروع کرده اید، از اجتماعات خودداری کنید و به همان اندازه که برای حفظ سلامتی جسمی خود بیرون نمی روید، حتما سلامت روانشناختی خود را کنترل کنید.
مرتباً با دوستان و خانواده خود تماس بگیرید تا بتوانید ارتباط اجتماعی خود را با دیگران حفظ کنید. برای اطمینان از دوری انزوای بیش از حد، با آنها با تلفن، چت در طول روز صحبت کرده یا تماس ویدیویی برقرار کنید.
تمرین فاصله اجتماعی
دوری اجتماعی فقط کاری نیست که باید در طی همه گیری انجام دهید. این کاری است که ممکن است هربار سیستم ایمنی بدن شما به خطر بیفتد انجام دهید.
اگر بیماریهای دیگری در جامعه شما وجود داشته باشد، باید این عمل را انجام دهید. به عنوان مثال، ممکن است شیوع آنفولانزا کاهش یابد اگر افراد ارتباط خود را با یکدیگر کاهش دهند.
آرام و مثبت بمانید
آرامش در طول همه گیری ممکن است غیرممکن به نظر برسد. اما، مدیریت استرس و اضطراب شما به روش سالم بسیار مهم است. بنابراین می توانید بهترین تصمیم را بگیرید.
اگرچه به نظر می رسد که فاصله گرفتن از اجتماع می تواند اقدامی جدی باشد، اما این فقط یک اقدام پیشگیرانه است. اگر شما آن را تمرین می کنید، هنوز هم شانس خوبی برای سلامتی وجود دارد. در غیر این صورت، ممکن است در وضعیت قرنطینه قرار بگیرید.
برای حفظ امنیت خود و خانواده خود، آن را به عنوان یک اقدامات احتیاطی جدی در نظر بگیرید. اگر فرزند دارید، به آنها توضیح دهید که این کار را به عنوان راهی برای سالم نگه داشتن همه انجام می دهید. اگر وحشت کنید، بچه های شما به احتمال زیاد دچار اضطراب خواهند شد، بنابراین این مسئله را روشن کنید که این فقط اقدامی دیگر است که شما برای کمک به خانواده و جامعه انجام داده اید.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
VeryWellMind
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.