07136476172 - 09172030360 [email protected]

در رژیم کتوژنیک کربوهیدرات و پروتئین کم و از نظر چربی بسیار بالا است. شواهد نشان می دهد که می تواند دفعات بروز تشنج را کاهش دهد، و برخی از افراد مبتلا به صرع که این نوع رژیم را دنبال می کنند، به طور کلی تشنج آن ها متوقف می شود.

به طور معمول، افرادی که رژیم را برای این منظور امتحان می کنند، داروهای ضد صرع نیز مصرف می کنند.

با این حال، رژیم کتو ممکن است مخصوصاً برای کودکانی که صرع مقاوم به درمان دارند، موثر واقع شود، که به درمان داروئی پاسخ نمی دهند. نسخه های اصلاح شده رژیم ممکن است برای بزرگسالان و نوجوانان مناسب تر باشد.

توجه به این نکته ضروری است که یک پزشک متخصص باید به کسی که از رژیم کتوژنیک استفاده می کند نظارت داشته تا به بهبود صرع کمک کند. این برای اطمینان از این است که فرد رژیم غذایی بی خطر با بیشترین مزایا را کسب می کند. نظارت پزشکی به ویژه برای نوزادان و سایر کودکان بسیار مهم است.

در این مقاله به بررسی فواید احتمالی رژیم کتوژیک برای بزرگسالان و کودکان مبتلا به صرع می پردازیم.

 

آیا رژیم کتوژنیک کمک کننده است؟


تحت نظارت پزشکی، رژیم کتوژنیک ممکن است به کنترل تشنج کمک کند.
طبق بررسی سال 2019، رژیم کتوژنیک به نظر می رسد که به کاهش یا پیشگیری از بروز تشنج در کودکان و بزرگسالان مبتلا به صرع مقاوم به دارو – منجر می شود.

بنیاد صرع رژیم غذایی را به عنوان یک درمان بالقوه برای صرع نسبی توصیه می کند.

آنها گزارش می کنند که بیش از نیمی از کودکان مبتلا به صرع مقاوم به درمان که از رژیم کتوژنیک پیروی می کنند، حداقل 50٪ تعداد تشنج های آن ها کاهش می یابند. علاوه بر این، طبق همین منبع، بروز تشنج حدود 10 تا 15٪ در این کودکان از بین رفته است .

 

 

 

چگونه کار می کند؟


هنگامی که فرد در حال رژیم کتوژنیک است، بدن او کربوهیدرات کافی را برای سوختن انرژی دریافت نمی کند، بنابراین باید به جای آن از چربی استفاده کند.

سوزاندن چربی برای سوخت باعث می شود اسیدهایی به نام کتون در بدن ایجاد شوند. هنگامی که این اتفاق می افتد، بدن در کتوز قرار دارد. برای رسیدن به این هدف، فرد باید برای مدت قابل توجهی به رژیم غذایی پایبند باشد.

کتوز در دوره های روزه نیز رخ می دهد. همانطور که در یک مطالعه سال 2013 ذکر شده است، مردم قرن ها از روزه داری به عنوان درمان تشنج استفاده کرده اند و دانشمندان اثرات این رویکرد را در دهه 1920 مستند ساختند. با این وجود، متخصصان هنوز مطمئن نیستند که چگونه دقیقاً کتوز یا رژیم کتوژنیک به افراد مبتلا به صرع کمک می کند.

صرع یک ​​بیماری متابولیک است و یک نظریه این است که رژیم کتوژنیک از طریق تغییر متابولیسم یک فرد مؤثر می باشد.

 رژیم کتو منجر به تغییرات متابولیکی در خون و مایع مغزی نخاعی می شود و این تغییرات به همراه سایر عوامل ممکن است باعث تغییر تحریک پذیری نورون ها شود. به گفته کارشناسان، این می تواند تأثیر تثبیت کننده بر روی تشنج داشته باشد.

رژیم کتوژنیک برای تأثیرگذاری می تواند زمان ببرد. برای دیدن مزایا، افراد باید حداقل 3 ماه پس از رسیدن به کتوز، با آن ادامه دهند.

این بسیار مهم است که یک متخصص بهداشت و درمان هر کسی را که از رژیم کتو برای معالجه استفاده می کند، نظارت کند. آنها می توانند اطمینان حاصل کنند که رژیم غذایی اثرات بی خطر داشته و بدن فرد واقعاً به حالت کتوز می رود.

 

کودکان و بزرگسالان


هم کودکان و هم بزرگسالان مبتلا به صرع مقاوم به درمان داروئی می توانند از رژیم کتوژنیک بهره مند شوند. این امر به ویژه برای افرادی که انواع خاصی از صرع دارند، از جمله:

سندرم Doose 
سندرم دراوت
کمبود حمل و نقل گلوکز نوع 1 یا GLUT-1 
اسپاسمهای نوزادی
سندرم Rett 
کمپلکس اسکلروز توبروس
این رژیم همچنین ممکن است برای کودکانی که تشنج کانونی دارند موثر باشد.

 

فرزندان


کودکان در هر سنی می توانند رژیم کتو را دنبال کنند. تحت نظارت دقیق پزشک، تنها یک رژیم غذایی کتو ممکن است به کنترل تشنج در نوزادان کمک کند.

والدین و سایر مراقبین باید راهنمایی هایی در مورد برنامه ریزی و پخت و پز وعده های غذایی دریافت کنند و از واکنش های احتمالی جانبی رژیم غذایی آگاه باشند.

 

نوجوانان و بزرگسالان


پزشکان اغلب رژیم کتو کلاسیک را به نوجوانان و بزرگسالان توصیه نمی کنند، زیرا حفظ آن دشوار است. در عوض آنها ممکن است یک رژیم کتو اصلاح شده را توصیه کنند که خوش طعم تر و راحت تر باشد.

کارشناسان پیشنهاد می کنند که حدود 30 تا 40٪ از بزرگسالان مبتلا به صرع که رژیم کتو را دنبال می کنند، حداقل 50٪ از حملات تشنج را کمتر تجربه می کنند.

با این حال، کمتر از 10٪ از این بزرگسالان به 90٪ کاهش در تشنج دست می یابند و یا تشنج آنها را متوقف می کنند.


خطرات و مزایای دیگر


هرکسی که قصد دارد از رژیم کتو برای کنترل صرع استفاده کند، باید از خطرات و مزایای اضافی احتمالی آن آگاه باشد.

 

مزایای دیگر


رژیم کتو اصلاح شده ممکن است مزایایی فراتر از مدیریت صرع داشته باشد. بزرگسالان ممکن است پیشرفت هایی را در این زمینه تجربه کنند:

هوشیاری
تمرکز
عملکرد روانشناختی
کیفیت زندگی


خطرات


کودکان و بزرگسالانی که رژیم های کتو را دنبال می کنند، باید حداقل هر 3 ماه یکبار به پزشک یا متخصص تغذیه خود مراجعه کنند. این بازدیدهای منظم برای نظارت بر پیشرفت و رشد و بررسی هرگونه عوارض جانبی رژیم مهم است.

خطرات رژیم کتوژنیک شامل موارد زیر است:

یبوست
کاهش وزن
افزایش کلسترول یا تری گلیسیرید
تحریک پذیری
بی حالی
حالت تهوع
استفراغ
سنگ کلیه
مشکلات رشد در کودکان


از آنجا که رژیم غذایی به تعداد کمی میوه، سبزیجات، غلات و دیگر غذاهای مغذی اجازه می دهد، مکمل با مولتی ویتامین عاری از کربوهیدرات ضروری است.

هنگامی که شخصی برای مدت زمانی کنترل تشنج خود را حفظ کرد، پزشک ممکن است رژیم شما را قطع کند. پزشکان معمولاً این کار را بعد از یک دوره 2 ساله توصیه می کنند.

 قطع ناگهانی رژیم باعث می شود تشنج بدتر شود.

 

یک ارائه دهنده خدمات بهداشتی باید هر کسی که از رژیم کتو به عنوان یک درمان استفاده می کند را به دقت کنترل کند. این امر به ویژه برای کودکان و نوزادان بسیار مهم است.

یک پزشک و متخصص تغذیه می توانند پیشرفت شخص را مشاهده کنند، مکمل ها را توصیه کنند و عوارض جانبی را بررسی کنند.

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید. 

منبع:

MedicalNewsToday

به این مقاله امتیاز دهید