07136476172 - 09172030360 [email protected]

آیا تا به حال احساس کرده اید که اعتماد به نفس پایین کیفیت زندگی شما را تحت تاثیر قرار داده است؟ اعتماد به نفس، معمولا به احساس ارزشمندی یک فرد اطلاق می شود. دیدگاه ما نسبت به خودمان اعتماد به نفس ما را شکل می دهد.

اعتماد به نفس روی مواردی مانند هویت ما، احساس رقابت جویی و احساس متعلق بودن اثر گذار است.

اعتماد به نفس نقش مهمی در حیطه های زندگی ما دارد بنابراین در صورتی که اعتماد به نفس پایینی داریم باید برای بهبود آن تلاش کنیم.

اعتماد به نفس، بیشتر از صرفا دوست داشتن خودمان است. اعتماد به نفس به این معناست که ما باور داشته باشیم لایق دریافت عشق هستیم و احساسات و افکار ما، اهداف و علایق ما ارزشمند هستند.

داشتن اعتماد به نفس نه تنها بر شیوه ای که ما احساس و رفتار می کنیم تاثیر گذار است بلکه به دیگران نیز یاد می دهد چه طور با ما رفتار کنند.

این موضوع می تواند روی انگیزه ی ما برای حرکت به سمت اهداف مختلف زندگی و شکل دادن روابط حمایتگر نقش داشته باشد.

 

 

نشانه های اعتماد به نفس پایین

اعتماد به نفس پایین، افکار و احساسات و الگوهای رفتاری فرد را تحت تاثیر قرار می دهد.

گاهی نشانه ها کاملا واضح هستند اما در مواردی نیز، ممکن است ناپیدا و ظریف باشند.

برخی از افراد دارای اعتماد به نفس پایین، با دید منفی در مورد خودشان صحبت می کنند. اما افرادی نیز وجود دارند که به دلیل اعتماد به نفس پایین سعی می کنند دیگران را همیشه از خودشان راضی نگه دارند.

در هر دوی حالت ها، نداشتن احساس ارزشمندی  باعث می شود کیفیت زندگی فرد تحت تاثیر قرار بگیرد.

برخی نشانه های اعتماد به نفس پایین در ادامه آورده شده است:

 

نداشتن کنترل

افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، معمولا احساس می کنند روی زندگی خود و آنچه برایشان اتفاق می افتد کنترلی ندارند.

این امر به این دلیل است که آن ها احساس می کنند  قدرت کمی برای ایجاد تغییر در زندگی خود دارند.

منشا کنترل آن ها خارجی است (یعنی دیگران و نظرات آنها، او را کنترل می کنند.) در نتیچه آن ها فکر می کنند برای حل مشکلاتشان نمی توانند هیچ کاری انجام دهند.

پژوهش نشان می دهد که در موقعیت هایی که کنترل از افراد گرفته می شود، افرادی که اعتماد به نفس بالاتری دارند، می توانند بخشی از اثرات منفی این نبود کنترل را خنثی کنند که این موضوع در نهایت به سلامت روان کمک می کند.

 

اگر شما به طور مداوم با این احساس دست و پنجه نرم می کنید، که قدرتی در کنترل زندگی یا موقعیت های مختلف ندارید، برای بهبود سلامت خود، راهکارهایی برای بهبود اعتماد به نفس را به کار بگیرید.

 

مقایسه های نا عادلانه

مقایسه ی خودتان با دیگران می تواند نقش منفی ای در اعتماد به نفس داشته باشد.

افرادی که اعتماد به نفس پایین تری دارند، ممکن است بیشتر خودشان را با افرادی که به نظرشان بهتر از آن ها هستند مقایسه کنند.

 

مقایسه ی خود با دیگران همیشه بد نیست. زمان هایی وجود دارد که این مقایسه می تواند منشا اطلاعات و انگیزه برای پیشرلفت باشد. اما زمانی که افراد بر اثر این مقایسه احساس ناامیدی و ناکارآمدی می کنند، اعتماد به نفس تحت تاثیر قرار می گیرد.

شبکه های اجتماعی نیز در این موضوع نقش موثری دارند.

اگر شما به طور مداوم، به طور ناعادلانه ای خودتان را با دیگران مقایسه می کنید،اعتماد به نفس شما می تواند تحت تاثیر قرار بگیرد.

 

 

مشکل در درخواست آنچه به آن نیاز دارید.

زمانی که یک فرد اعتماد به نفس پایینی دارد، ممکن است در بیان درخواست خود دچار مشکل باشد. زیرا فرد احساس می کند، شایسته ی دریافت کمک نیست.

همچنین ممکن است فرد احساس کند نیاز و خواسته اش به دریافت کمک و حمایت، خجالت آور است.

زمانی که افراد، نیاز های خود را در اولویت قرار نمی دهند، هنگامی که دچار مشکل می شوند و نیاز به کمک دارند ، درخواست کمک را سخت می یابند.

 

مشکل در پذیرش تعریف مثبت

یک پژوهش در سال 2017 در مجله ی  Journal of Experimental Social Psychology، نشان می دهد که کمبود اعتماد به نفس ارتباط مستقیمی با مشکل در قبول تعریف های مثبت دیگرن از ما دارد.

افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، معمولا با دید منفی به خودشان نگاه می کنند.در نتیجه با سختی تعریف دیگران از خودشان را قبول می کنند.

دریافت تعریف از سمت آن ها، با شک و بدبینی همراه است و حتی ممکن است فکر کنند فردی که از آن ها تعریف کرده است قصد بدی داشته است.

 

نداشتن خطوط قرمز

توانایی ساخت خطوط قرمز معمولا در سال های اولیه ی زندگی شکل می گیرد.

کودکانی که مراقبان آن ها،به آن ها نشان می دهند ارزشمند و مورد احترام هستند، معمولا در ادامه  ی زندگی راحت تر می توانند در روابط بزرگسالی خود خطوط قرمز خود را ترسیم کنند.

آن ها همچنین دیدگاه مثبتی نسبت به خودشان دارند.

افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند ممکن است در رسم خطوط قرمز دچار مشکل باشند. این افراد هنگام بیان محدودیت ها و خطوط قرمز خودشان احساس ترس یا گناه می کنند.

این چرخه با زیر پا گذاشته شدن فضای مورد نیاز فرد، بدتر نیز می شود. زیرا عدم وجود احترام ناشی از زیر پا گذاشته شدن خطوط به آن  ها احساس بی ارزشی بیشتری می دهد و با اضطراب زیادی همراه است.

 

تلاش برای خوشحال و راضی نگه داشتن دیگران

راضی نگه داشتن دیگران یکی از علائم شایع در کمبود اعتماد به نفس است. افرادی که احساس خوبی نسبت به خودشان ندارند، برای دریافت تایید بیرونی از دیگران و حس خوب، خودشان را برای خوشحال و راضی بودن دیگران به سختی زیادی می اندازند.

این موضوع معمولا با زیر پا گذاشتن نیاز های خود فرد همراه است. نه گفتن معمولا در افراد دارای اعتماد به نفس پایین با احساس گناه همراه است.

 

نگرانی و عدم اعتماد به خود

حتی بعد از گرفتن یک تصمیم، افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند معمولا نگران این هستند که تصمیم اشتباهی گرفته باشند.

آنها در موردنظرات خودشان شک دارند و معمولا به نظرات دیگران مراجعه می کنند.

این امر می تواند به شک و تردید زیادی منجر شود و در فرایند تصمیم گیری اختلال ایجاد کند.

منبع:

verywellmind.com

نقویت اعتماد به نفس به کمک مغز!

 

10 استراتژی برای بهبود اعتماد به نفس

خطرات افسردگی درمان نشده در نوجوانان را جدی بگیرید!

 

 

 

به این مقاله امتیاز دهید