درصد زیادی از بیماران ویروس کرونا خوشبختانه پس از درمان در خانه یا بیمارستان بهبود می یابند. با این حال، حتی پس از بهبودی، از دست دادن اشتها و بی حالی ادامه می یابد. بیمارانی که علائم پیچیده ای دارند و در ICU بیمارستان هستند یا در ونتیلاتور نگه داشته می شوند، مدتها پس از بهبودی، ضعیف باقی می مانند. ممکن است در خوردن غذا مشکل داشته باشند. بنابراین باید به تغذیه بیماران بهبود یافته از ویروس کرونا توجه شود.
1. خشکی دهان مشکلی برای کسانی است که مجبور به استفاده طولانی مدت از اکسیژن، کانول بینی و موارد دیگر شده اند. این امر چشیدن یا بلعیدن غذا را دشوار می کند. در چنین حالتی، بیمار باید پس از بازگشت از بیمارستان به خانه 6 تا 8 لیوان آب بنوشد. نوشیدن آب میوه، شیر و مایعات دیگر نیز مفید است.
2. نوشیدن شیر به تأمین پروتئین و نیازهای غذایی بیمار پس از بهبودی کمک می کند و از پوکی استخوان نیز جلوگیری می کند. همچنین برای یک بیمار در حال بهبودی غذای غنی شده با ویتامین D مانند قارچ، زرده تخم مرغ، ماهی، روغن ماهی و غیره مفید است. بدن باید هر روز در معرض آفتاب قرار گیرد.
3. هنگام تعیین رژیم غذایی، باید توجه داشت که آیا بیمار دیابت، فشار خون بالا، مشکلات کلیوی یا بیماری قلبی داشته است. از مصرف زیاد قند و نمک باید خودداری شود. با این حال، تصمیمات همچنین به اینکه بیمار از عدم تعادل الکترولیت رنج می برد، بستگی دارد.
4. میوه ها و سبزیجات تازه به اطمینان از بهبودی سریع کمک می کنند.
5- آب مرغ و سبزیجات برای بیمارانی که تحت درمان در ICU قرار گرفته اند از اهمیت ویژه ای برخوردار است. همچنین ممکن است برنج پخته شده بسیار نرم، له شده با سبزیجات (برنج نرم و عدس) برای آن ها مفید باشد.
6. بهتر است قبل از غذا یا بین غذا زیاد آب ننوشید.
7. با کاهش وزن و ضعیف شدن استخوان ها، داشتن یک غذای غنی شده با پروتئین، کالری، ویتامین و مواد معدنی برای بیمار بهبود یافته مهم است. ممکن است مشورت با یک متخصص تغذیه نیز مفید واقع شود.
برای اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.