07136476172 - 09172030360 [email protected]

5 تکنیک مدیتیشن برای تازه کار ها

مدیتیشن یکی از فعالیت های بسیار سلامت زا است. این فعالیت فواید مثبت زیادی  دارد، از کاهش علائم استرس گرفته تا کاهش درد های جسمی مانند سردرد و افزایش ایمنی بدن در مقابل بیماری ها.

مدیتیشن زمان زیادی نمی برد  و هزینه ای ندارد بنابراین به عنوان یک فعالیت پرطرفدار شناخته شده است.

 

 

ایده های پایه ای مدیتیشن

گرچه به روش های مختلفی می توان مدیتیشن را انجام داد، اما مفاهیم مشابه ای در تکنیک های مدیتیشن وجود دارد که عبارتند از:

  1. تمرکز ذهن

یک تصور غلط وجود دارد که مدیتیشن باعث می شود ذهن آرام شود. اما در واقع ذهن همواره در حال تفکر کردن است.

گرچه ممکن است افکار شما خیلی پرسرعت نباشند اما این موضوع طبیعی است که در هنگام مدیتیشن هم ذهن فعال باشد.

کلید اصلی، پذیرش این موضوع با حس شفقت و برگرداندن تمرکز روی نفس کشیدن است

مدیتیشن مثل آموزش آرام شدن و نشستن به یک میمون بازیگوش است. و تنفس، آموزگار آن است.

 

 

  1. بودن در زمان حال

به جای تمرکز روی گذشته و آینده، تمرین های مدیتیشن روی بودن در زمان حال تمرکز دارند. بودن در زمان حال، به معنای تجربه ی کامل هر لحظه، رها کردن آن و سپس تجربه ی لحظه ی بعدی است. حضور در اکنون و اینجا،  نیاز به تمرین بسیاری دارد. بسیاری از ما، زمان زیادی را به نشخوار فکری در مورد گذشته یا نگرانی در مورد آینده صرف می کنیم.

 

 

  1. تغییر آگاهی

با گذشت زمان، با تمرین تمرکز ذهن و بودن در زمان حال، به سطح متفاوتی از آگاهی می رسید که با خواب متفاوت است اما با حالت عادی زمان بیداری تان نیز تفاوت دارد.  مدیتیشن فعالیت مغزی در ناحیه ای از مغز را که با شادکامی و افکار و احساسات مثبت ارتباط دارد افزایش می دهد.

 

 

 

 

تکنیک های مدیتیشن

پژوهشگران معمولا تکنیک های مدیتیشن را به دو دسته تقسیم می کنند. متمرکز و غیر متمرکز.

تمرین های متمرکز معمولا شامل تمرکز روی یک شی خاص خارجی هستند، برای مثال شعله ی یک شمع، صدای یک ساز، یا یک شعار. تمرین های غیر متمرکز، شامل گستره ی وسیع تری مانند صدا های اطراف، وضعیت های درونی بدن، و حتی تنفس خودمان، هستند.

نکته ی مهم این است که این دو روش ممکن است اشتراکاتی داشته باشند. و یک تکنیک می توواند هم در شاخه ی متمرکز و هم در شاخه ی غیر متمرکز جا بگیرد.

راه های زیادی برای مدیتیشن وجود دارد. به لیست زیر به عنوان یک آشنایی ساده برای شناخت تمرین های مختلف و تفاوت های آن ها با هم نگاه کنید:

 

 

  1. مدیتیشن پایه ای

این روش شامل نشستن در یک موقعیت راحت و تمرکز روی تنفس می شود. اگر با افکار دیگر حواستان پرت شد یا متوجه شدید ذهنتان تمرکز خود را زا دست داده است، به آرامی آن را به تنفس خود بازگردانید.

  1. مدیتیشن متمرکز

در این روش، شما با یک هدف، روی یک شی متمرکز می شوید بدون اینکه افکار خود را درگیر آن کنید. می توانید روی یک شی تمرکز کنید، یا روی چیز های دیگر مانند یک ویدیوی ضبط شده از موج های دریا ،تنفس خودتان یا یک مسئله ی ساده مانند شفقت بی چشمداشت.

بعضی افراد در انجام این تکنیک راحت ترند تا اینکه روی هیچ چیز تمرکز کنند اما ایده ی هر دو مشابه است. – بودن در زمان حال، تمرکز روی آگاهی و اجازه به خودمان تا در یک وضعیت آگاهی جدید قرار بگیریم.

  1. مدیتیشن فعالیت محور

در این روش، مدیتشن با فعالیت هایی که از آن ها لذت می برید یا به شما تمرکز در زمان حال را می دهند، ترکیب می شود.

  1. مدیتیشن ذهن آگاه

ذهن آگاهی نیز یک شکل از مدیتیشن است. ذهن آگاهی به معنای حضور در لحظه ی حال به جای تمرکز روی آینده و گذشته است. باز تکرار می کنیم که این کار از آنچه به نظر می رسد دشوار تر است.

تمرکز روی حس هایی که بدنتان در زمان حال تجربه می کند، یکی از راه های این کار است.

توجه به احساسات و نحوه ی تجربه ی آن ها در نقاط بدن نیز، راه دیگری برای این کار است.

  1. مدیتیشن روحانی

گرچه مدیتیشن به مذهب خاصی تعلق ندارد اما می تواند یک فعالیت روحانی به حساب بیاید. می توانید با این دید به مدیتیشن یا عبادت های خود نگاه کنید.

 

منبع:

verywellmind

 

به این مقاله امتیاز دهید