تحقیقات جدید نشان می دهد که در آمریکا، حدود 35٪ از مرگ های اضافی در مرحله اولیه بیماری همه گیر مستقیماً ناشی از COVID-19 نبوده است. مطالعات اخیر به بررسی این موضوع می پردازد که آیا ممکن است کارشناسان تلفات COVID-19 را با دست کم گرفتن عوامل دیگر مرگ و میر، ارزیابی کرده باشند؟
یک مطالعه جدید نشان داده است که در ایالات متحده، تا 35٪ از مرگ های اضافی در مرحله اولیه بیماری همه گیر کرونا ممکن است مستقیماً ناشی از ویروس کرونا COVID-19 نباشد.
ویروس کرونا و مرگ و میر
در موارد شدید، ویروس کرونا COVID-19 می تواند باعث ذات الریه شود: پاسخ التهابی بدن به دلیل حضور ویروس در ریه که در نهایت باعث کاهش توانایی ریه ها برای ورود اکسیژن به خون می شود.
این به نوبه خود می تواند منجر به نارسایی اندام یا مشکلات جدی قلبی عروقی و در نهایت مرگ شود.
با این حال، اثرات مستقیم ویروس کرونا COVID-19 بر بدن فرد، می تواند با تشدید بیماری های دیگر، منجر به مرگ شود. سیستم ایمنی بدن هنگام مبارزه با بیماری تضعیف می شود.
علاوه بر این، ظهور ناگهانی و گسترش سریع این بیماری وقتی ویروس در اوج خود قرار داشت، بخش مراقبت های ویژه را تحت تأثیر قرار داد و میزان مراقبت فردی هر بیمار را کاهش داد. این نه تنها بیماران مبتلا به ویروس کرونا COVID-19، بلکه تمام بیماران دیگری که از یک مشکل اساسی رنج برده اند و نیاز به مراقبت های اساسی داشته اند را تحت تأثیر قرار داده است.
در نتیجه، ممکن است تأثیر بیماری همه گیر بر تعداد مرگ و میرهای اضافی فراتر از آنچه که متخصصان از یک کشور در مدت معینی، انتظار داشته اند، باشد.
گزارش های مرگ بیش از حد در اثر ویروس کرونا
یک مطالعه جدید به بررسی علت آمار بیش از حد تلفات در ایالات متحده در مرحله اولیه بیماری همه گیر کرونا COVID-19 می پردازد.
این مطالعه نشان داد که آمار تلفات تنها 65 درصد از مرگ و میرهای اضافی در ایالات متحده را به ویروس کرونا COVID-19 نسبت داده است.
علاوه بر این، در 14 ایالت – از جمله کالیفرنیا و تگزاس، که جمعیت زیادی دارند – گزارش ها، کمتر از 50٪ از مرگ های اضافی را مستقیماً با ویروس کرونا COVID-19 مرتبط دانسته اند.
این ممکن است به این معنا باشد که متخصصان میزان کشته شدن در اثر این بیماری را بدون در نظر گرفتن عوامل دیگری که منجر به مرگ و میر شده، ارزیابی کرده اند.
“موردی که کاملاً نگران آن هستیم، مرگ و میر غیرمستقیم است – مرگ و میر ناشی از واکنش به بیماری همه گیر. افرادی که هرگز ویروس نداشته اند ممکن است به دلیل تأثیرات وسیع بیماری همه گیر کرونا، مانند تأخیر در مراقبت های پزشکی، مشکلات اقتصادی یا مشکلات روانشناختی، فوت کرده باشند. ”
این مطالعه همچنین نشان داد که مرگ و میرهای اضافی که با بیماری کرونا COVID-19 مرتبط نیستند، در کشورهایی که بیشترین شیوع بیماری را در اوج ویروس در اوایل آوریل داشتند، به طور قابل توجهی افزایش یافت. این موارد شامل ماساچوست، میشیگان، نیوجرسی، نیویورک و پنسیلوانیا بود.
به عنوان مثال، در این حالتها، 96٪ موارد مرگ و میر در اثر دیابت، بیشتر از آنچه متخصصان پیش بینی کرده بودند، وجود داشت. برای بیماری های قلبی، این رقم 89٪ بود. از نظر آلزایمر، 64٪ و برای سکته مغزی، 35٪ بود.
همچنین افرادی که به دلیل تعداد زیاد بیماران در بیمارستانها قادر به دستیابی به درمان لازم نیستند، اوضاع آن ها وخیم تر شده و منجر به مرگ شده است.
محققان همچنین معتقدند که اثرات بیماری همه گیرکرونا بر سلامت روان افراد ممکن است نقش داشته باشد.
همانطور که پروفسور وولف متذکر شد: “ما نباید تأثیر سلامت روان را فراموش کنیم. تعدادی از مردم که با افسردگی، اعتیاد و شرایط اقتصادی بسیار سخت ناشی از “ماندن در خانه” دست و پنجه نرم می کنند، ممکن است به طور فزاینده ای دچار ناامیدی شده و برخی ممکن است در اثر خودکشی فوت کرده باشند. بعضی از افراد معتاد به مواد مخدر نیز در اثر استفاده بیش از حد، از بین رفته اند. ”
“آنچه ما می بینیم تعداد مرگ و میر فراتر از چیزی است که معمولاً برای این دوره از سال انتظار داشتیم، و فقط توسط ویروس کرونا COVID-19 تا حدی توضیح داده شده است.”
این یافته ها از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند، زیرا مقامات دولتی باید مراقبت و خدمات خود را برای آن دسته از بیماران نیازمند، افزایش دهند. عدم وجود سیستمی برای مقابله با مشکلات و موارد دیگر بهداشتی، منجر به افزایش تعداد مرگ و میر خواهد شد.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.