محققان از قبل می دانند که فعالیت بدنی می تواند به کاهش خطر افسردگی در بزرگسالان کمک کند. یک مطالعه جدید نشان می دهد که نوجوانان فعال در مقایسه با همسالان بی تحرک خود، که کمتر از 18 سال سن دارند، کمترعلائم افسردگی را تجربه می کنند.
“یافته های ما نشان می دهد که جوانانی که به نسبت در تمام دوران نوجوانی غیرفعال هستند، با خطر بیشتر افسردگی مواجه هستند.”
کاندولا و همکارانش اخیراً در رابطه با سطح فعالیت بدنی و خطر افسردگی در نوجوانان تحقیقاتی را انجام دادند. آنها نتایج خود را در مجله The Lancet Psychiatry گزارش می دهند.
یافته های این تیم از عقاید موجود پشتیبانی می کند که فعالیت بدنی نه تنها برای بدن بلکه برای ذهن نیز مفید است.
علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که فعالیت شدید برای به دست آوردن مزایا ضروری نیست – ورزش سبک ممکن است کافی باشد.
«نگران کننده است، مدت زمانی که جوانان صرف بی تحرکی می کنند، سال ها به طور پیوسته در حال افزایش است، اما عدم وجود تحقیقات عالی با کیفیت بالا در مورد چگونگی تأثیر این امر بر سلامت روان وجود نداشته است. به نظر می رسد تعداد جوانان مبتلا به افسردگی رو به افزایش است و مطالعه ما نشان می دهد که ممکن است این دو روند با هم ارتباط داشته باشند. “
فعالیت سبک با کاهش افسردگی گره خورده است
این تیم داده های مربوط به 4257 شرکت کننده در مطالعه کوهورت را در دانشگاه بریستول کودکان تجزیه و تحلیل کرد. به طور خاص، آنها به اطلاعات جمع آوری شده توسط شرکت کنندگان در سن 12، 14 و 16 سالگی نگاه می کردند.
اطلاعات شامل داده های مربوط به فعالیت بدنی ثبت شده از طریق شتاب سنج است که نوجوانان توافق کردند حداقل 10 ساعت به مدت حداقل 3 روز بپوشند.
توسط شتاب سنج ها، محققان توانستند دریابند که آیا بچه ها مشغول فعالیت سبک، فعالیت متوسط تا شدید بوده اند یا اینکه زندگی کاملا بی تحرک داشته اند.
در این زمینه، محققان توضیح می دهند، فعالیت سبک ممکن است شامل پیاده روی باشد، در حالی که فعالیت متوسط تا شدید ممکن است به دویدن یا دوچرخه سواری اشاره داشته باشد.
محققان همچنین از طریق پرسشنامه های تخصصی سوابق علائم افسردگی – مانند خلق و خو و از دست دادن لذت در فعالیت های که قبلاً لذت می بردند را در نظر گرفتند.
تیم با مشاهده این داده ها دریافتند که به طور کلی، میزان فعالیت بدنی نوجوانان بین سنین 12 تا 16 سال کاهش یافته و در این مدت شرکت کنندگان بی تحرک تر می شوند.
محققان همچنین دریافتند که به ازای هر 60 دقیقه فعالیت نداشتن در روز در سنین 12، 14 و 16 سالگی، در زمان 18 سالگی، افسردگی نوجوانان افزایش یافته است.
برعکس، برای هر ساعت اضافی فعالیت در روز که مشغول انجام فعالیت بدنی سبک در سن 12، 14 و 16 سالگی بود، نوجوانان در سن 18 سالگی دارای افسردگی کمتری بودند.
“ما دریافتیم که این فعالیت ها فقط برای فعالیت های ذهنی شدید نیستند بلکه برای سلامت روانی ما مفید هستند. هر نوع فعالیت بدنی که می تواند مدت زمان نشستن را کاهش دهد احتمالاً مفید خواهد بود.”
“ما باید افراد در هر سنی را ترغیب کنیم که بیشتر حرکت کنند و کمتر بی تحرک باشند، زیرا این برای سلامتی جسمی و روانشناختی آن ها مفید است.”
این تیم همچنین برخی از ارتباطها را بین درگیر شدن در فعالیت متوسط تا شدید و نمرات افسردگی پایین در اواخر دوره نوجوانی مشخص کرد. با این حال، آنها هشدار می دهند که داده های کافی برای اثبات قدرت این انجمن ندارند.
به طور کلی، از آنجا که این مطالعه مشاهده ای بود، محققان تأیید می کنند که نمی توانند ادعا کنند رابطه علی بین سطوح فعالیت بدنی و بروز علائم افسردگی وجود دارد.
با این وجود، آنها توضیح می دهند که پس از تعدیل عوامل مخدوش کننده – از جمله وضعیت اقتصادی شرکت کنندگان و تاریخچه سلامت روان والدینشان – ارتباط بین فعالیت بدنی سبک و سلامت به ظاهر بهتری وجود دارد.
“ژوزف هایز” ، نویسنده ارشد این مطالعه، یادآور می شود: “بسیاری از ابتکارات باعث تقویت ورزش در جوانان می شوند، اما یافته های ما نشان می دهد که باید به فعالیت سبک نیز توجه بیشتری شود.”
“فعالیت سبک می تواند به ویژه مفید باشد. زیرا نیازی به تلاش زیادی ندارد و به راحتی می توان در کارهای روزمره اکثر جوانان جای داده شود.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Medical Science News
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.