ممکن است بعضی از این کارها را قبلاً انجام داده باشید و مطمئناً نیازی به انجام همه آنها نیست. فقط مواردی را که احساس راحتی می کنند یا راحت ترین حالت را برای شما دارند ، امتحان کنید.
همانطور که روحیه شما بالا می رود – و دیر یا زود مطمئناً اینطور خواهد شد – می توانید تغییرات روزمره و بیشتری را در برنامه خود ایجاد کنید.
و اگر می توانید به محض بالا آمدن خلق و خوی خود این عادت ها را حفظ کنید ، ممکن است احساس بهتری نسبت به گذشته داشته باشید.
1.وقت بیشتری را با دوستان و نزدیکان دلسوز بگذرانید.
صحبت با دیگران در مورد احساسات به ما کمک می کند تا آنها را پردازش کنیم ، آنها را در معرض دید قرار دهیم و از آنها مشاوره و پشتیبانی بگیریم. نترسید که به مردم بگویید شما به وقت خود نیاز دارید و یا برای گرفتن آن احساس گناه می کنید. اگر از گفتگو با اقوام و دوستانتان راحت نیستید ، یا قادر به انجام این کار نیستید ، می توانید به جای آن تماس بگیرید. حتی اگر نمی خواهید در مورد احساسات خود صحبت کنید ، وقت گذراندن با دیگران ، به عنوان مثال ورزش یا پختن یک وعده غذایی ، به بالا بردن روحیه شما کمک می کند.
2.بیش از حد جوش نزنید.
سعی کنید میزان استرس خود را کاهش دهید. زندگی خود را ساده کنید ، حتی اگر این به معنای کم کاری یا انجام هر بار یک کار باشد. کارهای بزرگ را به کارهای کوچکتر تقسیم کنید و برای انجام آنها مهلت های واقعی تعیین کنید. خود را به خاطر “هیچ کاری” سرزنش نکنید ؛ شما فقط به خودتان وقت و مکانی را می دهید که برای بهتر شدن نیاز دارید. فقط به این فکر کنید که یک قدم عقب می روید تا بیشتر بپرید.
3.کارهای بیشتری را که به طور معمول از آنها لذت می برید ، انجام دهید ، حتی اگر دیگر جذاب به نظر
نرسند.
کتاب مورد علاقه کودکی خود را بخوانید ، یک فیلم تماشا کنید ، یک وعده غذایی آماده کنید ، یک تماس با یک دوست قدیمی ترتیب دهید – هر چیزی که شما را بیرون بکشد و ذهن شما را از افکار منفی خارج کند ، احتمالاً اوضاع را بسیار بهتر خواهد کرد.
4.از خانه خارج شوید ، حتی اگر فقط برای خرید شیر یا قدم زدن در پارک باشد.
نور روز روشن ، هوای تازه و شلوغی زندگی روزمره همه می توانند مفید باشند ، همچنین مناظر ، صدا و بوی طبیعت. اگر می توانید ، سعی کنید یک ورزش ملایم مانند 30 دقیقه پیاده روی را انجام دهید – در حالت ایده آل ، از طریق برخی از مناطق سبز ، در امتداد خط ساحلی یا از کنار برخی از ساختمان های زیبا.
5.نکات مثبت خود را به همراه داشته باشید.
لیستی از تمام نکات مثبت در مورد خود و زندگی خود تهیه کنید (ممکن است در این زمینه به کمک نیاز داشته باشید) ، آن را در کیف یا کیف پول خود نگه دارید و هر روز صبح یا حتی هر چند ساعت برای خود بخوانید. هر چقدر احساس بدی داشته باشید ، به یاد داشته باشید که همیشه چنین احساسی نداشته اید و همیشه چنین احساسی نخواهید داشت.
6.با خود صبور باشید.
بهبود روحیه به تدریج و نه ناگهانی انجام می شود و حتی ممکن است قبل از شروع بهبودی بدتر شود. هنگامی که در مسیر درست قرار گرفتید ، روزهای خوب و روزهای بدی در پیش است. یک روز بد که بعد از یک روز خوب فرا می رسد می تواند برای آن بدتر به نظر برسد. خود را به خاطر روزهای بد سرزنش نکنید و ناامید نشوید. با گذشت زمان کمتر می شوند.
7.از تصمیم گیری مهم یا اقدام به آن خودداری کنید.
اکنون زمان جدا شدن از شریک زندگی ، ترک کار یا صرف هزینه های هنگفت نیست. در حالی که در افسردگی به سر می برید ، اشتباهات در تفکر، تصمیم گیری شما را مختل می کند. استدلال خود را با دیگران بررسی کنید و توصیه های آنها را با دقت در نظر بگیرید – مخصوصاً اگر با آن موافق نیستید!
8.تا می توانید بخوابید.
یک خواب شبانه ، یا حتی یک خواب خوب ، می تواند جهانی را در احساس ما تغییر دهد.
9.با یک متخصص بهداشت روان و یا پزشکی قرار ملاقات بگذارید.
از مشاوره و پشتیبانی پزشک خانواده یا روانپزشک خود استفاده کنید. شاید از پزشک خود مشاوره بخواهید.
10.تصمیم بگیرید که اگر تحت تأثیر افکار منفی یا خودکشی قرار گرفته اید ، در چه شرایطی باید با چه
کسی تماس بگیرید.
این ممکن است یکی از اقوام یا دوستان ، پزشک شما یا یک خط کمک باشد. در صورتی که گزینه دلخواه شما غیرقابل دسترسی باشد ، به یک نسخه پشتیبان فکر کنید. شماره های تماس آنها را در تلفن خود ذخیره کنید تا همیشه در دسترس باشند.
نهایتا
یادمان باشد ممکن است برای همه این اتافاق ها رخ دهد . هر کدام از ما ممکن است زمانی خوب نباشیم. این راه ها کمک می کند اگر بخواهیم آرام آرام به حس بهتر خود بازگردیم.
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!