07136476172 - 09172030360 [email protected]

کلینیک درمان وسواس در شیراز با هم بشنویم:

اگر به دنبال بهترین کلینیک وسواس در شیراز هستید پیشنهاد می کنیم این مطلب را مطالعه بفرمایید. برخلاف روانپزشکی سنتی، که به ندرت به مغز نگاهی دقیق می کند، کلینیک وسواس انستیتو سلامت مغز از فناوری نقشه برداری مغز (qEEG) برای شناسایی الگوهای مغزی مرتبط با اختلال وسواس فکری جبری و شرایط مرتبط استفاده می کند. همچنین به کمک روش های غیر دارویی مانند تحریک مغز روند بهبودی سرعت می بخشیم.

آیا بدنبال بهترین کلینیک وسواس در شیراز با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

اختلال وسواس فکری اجباری چیست؟

اختلال وسواس فکری جبری (OCD) یک وضعیت سلامت روانی جدی و اغلب ناتوان کننده است که با وسواس – افکار مزاحم، تصاویر، یا اصرار – و یا رفتارهای تکراری که اجبار نامیده می شود، مشخص می شود. هدف این رفتارها خنثی کردن پریشانی ناشی از وسواس است. با این حال این چرخه معیوب همچنان ادامه دارد.

در حالی که اغلب مردم هر از گاهی افکار ناخوشایند دارند، و معمولاً به سرعت از بین می روند، افراد وسواسی در حلقه بی پایان افکار در مغزشان گیر می افتند. در صورت درمان نشدن، وسواس های مداوم و رفتار های اجباری، زندگی این افراد تحت الشعاع قرار می گیرد و منجر به مشکلات قابل توجهی در عملکرد شخصی، بین فردی، شغلی، تحصیلی و اجتماعی شود.

چه کسی وسواس دارد؟

در ایران  ، شیوع OCD در جمعیت حدود 1.2٪ است. میانگین سن شروع بین 19 تا 20 سالگی است و شروع وسواس پس از رسیدن به اواسط 30 سالگی تا حدودی غیرمعمول – اما غیرممکن نیست. این بیماری مردان و زنان را به طور مساوی درگیر می کند، اما پسران در سنین پایین تر از دختران تشخیص داده می شوند. تخمین زده می شود که 25 درصد از پسران مبتلا به OCD قبل از 10 سالگی علائم خود را نشان می دهند.

علائم شایع وسواس چیست؟

وسواس ها، افکار، تکانه ها یا تصاویر ذهنی ناخواسته تکرار شونده هستند که معمولاً بی معنی، گاهی ترسناک و اغلب دافعه هستند. این افکار می توانند باعث ایجاد احساسات ناراحت کننده از اضطراب یا انزجار شوند. افراد مبتلا به وسواس اغلب تلاش زیادی برای سرکوب یا مقاومت در برابر وسواس های خود انجام می دهند، اما هر چه فرد بیشتر سعی کند آنها را کنترل کند، وسواس وی می توانند قدرتمندتر شوند. در کیلینک وسواس انستیتو سلامت مغز این اعلائم فرد به دقت زیر نظر گرفته می شود.

وسواس اغلب شامل افکار تکراری و ترس در مورد:

  • میکروب یا آلودگی
  • رابطه جنسی
  • آسیب یا خشونت
  • از دست دادن کنترل
  • دین
  • کمال گرایی

اجبارها رفتارهایی هستند که به طور مداوم و تکراری انجام می شوند، حتی اگر به پاداش یا لذت واقعی منجر نشوند. در درون، فردی که اجبار دارد، احساس اصرار فوری “من باید آن را انجام دهم” را ایجاد می کند و رفتار اجباری را طبق قوانین خاصی به شیوه ای بسیار سفت و سخت انجام می دهد و می تواند منجر به تشریفات مفصل و وقت گیر شود.

رایج ترین اجبارها عبارتند از:

  • شستن زیاد به خصوص دست ها
  • نظافت افراطی و بی مورد
  • تکرار چیزهایی مانند نام‌ها، عبارات یا دعاهای خاص
  • بررسی چند باره، مانند بررسی مکرر قفل بودن در یا خاموش بودن اجاق گاز
  • لمس کردن چیزها، اغلب در یک توالی خاص
  • چیدمان اشیا به صورت دقیق یا متقارن

بسیاری از افراد مبتلا به وسواس تشخیص می دهند که افکار وسواسی آنها بی معنی است و اجبار آنها خارج از حوزه رفتار عادی است، اما نمی توانند آنها را کنترل کنند. سایر افراد مبتلا به این عارضه، متوجه نیستند که چیزی غیرعادی در افکار یا رفتار آنها وجود دارد. به عنوان مثال، در مورد کودکان، احتمال بیشتری وجود دارد که والدین یا معلم متوجه علائم ناراحت کننده شوند.

چه چیزی باعث وسواس می شود؟

اگرچه علت دقیق OCD به طور کامل شناخته نشده است، اما مطالعات نشان داده است که ترکیبی از عوامل بیولوژیکی و محیطی ممکن است در آن دخیل باشند. تحقیقات نشان داده است که OCD  در خانواده ها ایجاد می شود. داشتن یک فامیل درجه یک مبتلا، خطر آن را دو برابر می کند. با این حال، اگر یکی از بستگان درجه یک در کودکی به این اختلال مبتلا شود، خطر ابتلا به این اختلال به 10 برابر بیشتر از فرد بدون سابقه خانوادگی افزایش می یابد.

عوامل محیطی مانند سوء استفاده در دوران کودکی یا سایر آسیب ها و عوامل استرس زا می توانند خطر ابتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری را افزایش دهند. عفونت‌هایی مانند بیماری PANDAS (اختلالات عصبی خودایمنی کودکان مرتبط با عفونت‌های استرپتوکوک)، می‌توانند شانس ابتلا به علائم OCD را افزایش دهند. تحقیقات همچنین نشان داده است که تا 25 درصد از افراد مبتلا به صرع نیز OCD دارند.

دوره وسواس بسیار متنوع است. علائم ممکن است بیایند و بروند، به مرور زمان کاهش یابند یا بدتر شوند. اگر علائم شدید شود، این وضعیت می تواند فرد را از کار یا انجام مسئولیت های عادی در خانه باز دارد.

چرا کلینیک وسواس را برای درمان انتخاب کنید؟

در کلینیک سلامت مغز، ما یک رویکرد منحصر به فرد مغز-بدن را برای ارزیابی فرد انجام می دهیم که شامل تصویربرداری QEEG از مغز برای تشخیص دقیق OCD است. این به پزشکان ما کمک می کند تا علت اصلی علائم وسواسی-اجباری هر بیمار را درک کنند تا بتوان یک برنامه درمانی هدفمند و شخصی ایجاد کرد.

همچنین علاوه بر دارو درمانی ما از روش های غیر دارویی مانند تحریک فراجمجمه ای مغز و تحریک عصب واگ استفاده می کنیم. بعلاوه به کمک رواندرمانی افراد را در مسیر بهبود یاری می کنیم.

مطالعات نشان داده اند که علیرغم پیشرفت‌های روان‌شناسی و مداخلات روان‌درمانی تثبیت‌شده، بیش از 40 درصد از بیماران مبتلا به اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) به رویکردهای درمانی معمول پاسخ نمی‌دهند. تحریک جریان مستقیم ترانس کرانیال (tDCS) اخیراً به عنوان یک ابزار درمانی برای کاهش علائم مقاوم به درمان در بیماران مبتلا به OCD پیشنهاد شده است. 

مغزهای OCD متفاوت عمل می کنند

در افراد مبتلا به OCSD، مطالعات SPECT مغز افزایش جریان خون را به طور خاص در دو ناحیه از مغز نشان داده است – عقده های پایه و شکنج سینگولیت قدامی.

  • عقده های پایه : این ناحیه به تنظیم سطح اضطراب بدن کمک می کند و در شکل گیری عادات نقش دارد. هنگامی که فعالیت بیش از حد در گانگلیون های پایه وجود دارد، با افزایش اضطراب و افزایش ترس همراه است.
  • شکنج سینگولیت قدامی (ACG) : این ناحیه به افراد کمک می کند تا توجه خود را از موضوعی به موضوع دیگر تغییر دهند. هنگامی که ACG بیش از حد فعال است، افراد تمایل دارند در افکار یا رفتارهای مشابه “گیر” کنند.

چرا تشخیص اشتباه و درمان نادرست رایج است؟

بسیاری از بیماری‌های روانی را می‌توان به اشتباه تشخیص داد، اما OCD یکی از مواردی است که احتمالاً با سایر بیماری‌ها اشتباه گرفته می‌شود، زیرا علائم متعددی دارد که با سایر بیماری ها همپوشانی دارند. در واقع، یک مطالعه در سال 2015 در میان پزشکان نشان داد که نیمی از موارد OCD به اشتباه تشخیص داده شده اند. OCD را می توان به عنوان ADD/ADHD، اضطراب، اختلال دوقطبی، اختلال طیف اوتیسم، PTSD یا اسکیزوفرنی به اشتباه تشخیص داد.

تشخیص دقیق بسیار مهم است زیرا درمان این شرایط به طور چشمگیری متفاوت است. و برنامه درمانی اشتباه می تواند فرد مبتلا به OCD را بدتر کند. به عنوان مثال، دادن داروهای محرک، که معمولا برای درمان ADD/ADHD استفاده می شود، می تواند برخی از علائم OCD را تشدید کند.

علاوه بر این، مانند بسیاری از شرایط دیگر، OCD فقط یک اختلال ساده و منفرد نیست. دادن درمان مشابه به همه افراد مبتلا به OCD ممکن است به برخی از افراد کمک کند اما می تواند باعث بدتر شدن برخی دیگر شود. به جای استفاده از روشی که فقط علائم را پنهان می کند، کشف علت علائم وسواس فکری-اجباری که بیمار تجربه می کند و درمان علت زمینه ای ضروری است.

آیا بدنبال بهترین کلینیک وسواس در شیراز با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوروتکنولوژی هستید؟ همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

5/5 - (1 امتیاز)