07136476172 - 09172030360 [email protected]

 

کاردرمانگران، با کودکان و بزرگسالان مبتلا به اوتیسم کارهایی را انجام می دهند تا به آن ها در انجام بهتر فعالیت های روزانه، کمک کنند.کاردرمانی در کنار رفتار درمانی و گفتار درمانی، سه روش پیشنهاد شده برای درمان هستند.کاردرمانگران اهداف متفاوت و گسترده ای برای درمان تعیین می کنند. از دست خط بهتر و مهارت بازی بهتر گرفته تا درگیری حسی بهتر.

 

چرا کاردرمانگران ، با افراد مبتلا به اوتیسم کار می کنند؟

کاردرمانگران، معمولا با کودکانی کار می کنند که دچار بیماری هایی مانند اختلالات و آسیب های مغزی هستند  و در اثر آن با چالش های فیزیکی ای روبرو هستند. کودکان اوتیسم ممکن است ناتوانی های جسمی بزرگی نداشته باشند اما با چالش های زیادی روبرو هستند. برای مثال:

  • قدرت حرکتی کم ( ماهیچه های ضعیف)
  • اختلالات حسی ( پاسخ حسی خیلی زیاد یا خیلی کم به لمس، صدا، نور، بو یا مزه)
  • مشکل در برنامه ریزی برای حرکت و مسیریابی
  • نداشتن مهارت های تقلیدی که در نهایت به کودکان کمک می کند فعالیت های روزانه را انجام دهند یا بازی کنند.
  • نداشتن مهارت های اجتماعی که در نهایت به کودکان کمک می کند در فعالیت های فیزیکی در گروه مشارکت کنند.

تمامی موارد و مشکلات بالا به گونه ای در کاردرمانی بررسی می شوند.  کاردرمانگرانی که با کودکان طیف اوتیسم کار می کنند معمولا در بازی درمانی، تمرین دست خط ونوشتن، دخالت های حسی، درمان مهارت های اجتماعی، یا حتی رفتار درمانی، تخصص کسب کرده اند.

 

کاردرمانگران، چه طور با کودکان اوتیستیک کار می کنند؟

معمولا، کاردرمانگران، در مدرسه با کودکان مبتلا به اوتیسم کار می کنند. آنان ممکن است در کلاس با کودک کار کنند یا او را از کلاس جدا کنند و خصوصی با او کار کنند. در بعضی از مدارس یا مهد کودک ها، اتاق های جدایی وجود دارد که در آن ابزار های مختلف وتوپ، وسایل بازی، ترامپلین و .. وجود دارد. در غیر این صورت درمانگر، باید وسایلی مانند توپ، تناب، و دیگر وسایل را برای درمان فراهم کند.

  • کاردرمانگر موارد زیر را انجام می دهد:
  • از تکنیک هایی برای تقویت دست های کودک، پا ها و عضلات او استفاده می کند.
  • از ابزار هایی مانند جلیقه ی وزن دار یا مداد های بزرگ استفاده می کند تا تمرکز را بهبود دهد و بعضی از کار ها را برای کودک ساده تر کند.
  • با کودک کار می کند تا برای حضور در مدرسه، کلاس ها، سالن ورزش یا کلاس موسیقی آماده شود.

در بعضی موارد خاص، مخصوصا برای کودکان با سن پایین تر، تراپیست به محل خانه ی کودک می آید.حتی ممکن است تراپیست آموزش هایی به والدین کودک برای زمان هایی که تراپیست حضور ندارد، بدهد.

 

کاردرمانگران، چه طور برنامه ی درمانی را طراحی می کنند؟

از آنجایی که هر کودک، متفاوت از دیگری است، درمانگرانی که با کودکان مبتلا به اوتیسم کار می کنند نیز برنامه های شخصی سازی شده طراحی می کنند. مهم است که کاردرمانگران مشغول در مدارس، به اهداف آموزشی در کنار اهداف دیگر توجه کنند اما درمانگرانی که در خانه کار می کنند گزینه های آزاد تری دارند.

منبع:

verywellmind

 

به این مقاله امتیاز دهید