چگونه بر اضطرابم غلبه کنم (11 روش) با هم بشنویم:
برخی از مراجعین کلینیک سلامت مغز، از ما می پرسند چگونه بر اضطرابم غلبه کنم؟ چطور اضطرابم را کم کنم؟ داشتن گاه به گاه احساس اضطراب بخشی طبیعی از زندگی است، اما افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی استرس، ترس، وحشت و هراس مکرر و بیش از حد را در موقعیت های روزمره تجربه می کنند. این احساسات در صورتی ناسالم هستند که بر کیفیت زندگی شما تأثیر بگذارند و مانع از عملکرد طبیعی شما شوند.
علائم شایع اختلالات اضطرابی عبارتند از:
- احساس عصبی بودن
- احساس درماندگی
- احساس وحشت قریب الوقوع، خطر یا عذاب
- افزایش ضربان قلب
- نفس نفس زدن
- تعریق
- لرزیدن
- وسواس فکری در مورد محرک استرس زا
این احساسات اضطراب و وحشت می تواند در فعالیت های روزانه اختلال ایجاد کند و کنترل آن دشوار باشد. این احساس با خطر واقعی تناسب ندارند و می توانند باعث دوری شما از مکان ها یا موقعیت ها شوند.
اگر اضطراب شما بر زندگی و روابط شما تأثیر می گذارد، باید به روانپزشک یا روانشناس مراجعه کنید. اگر اضطراب شما متوسط و شدید است، در ابتدا پیشنهاد مراجعه به روانپزشک است و اگر اضطراب شما خفیف است پیشنهاد مراجعه به روان شناس است.
پیشنهاد می شود اگر زن هستید به روانشناس بهترین روانشناس زن در شهرتان مراجعه کنید و اگر مرد هستید به یک روانشناس مرد مراجعه کنید.
از آنجایی که زنان و مردان از نظر روانی و اجتماعی تفاوتهای زیادی با یکدیگر دارند، ممکن است یک زن بهتر بتواند مشکلات یک زن دیگر را درک کند و به او کمک کند و برعکس.
در حالی که اکثر افراد مبتلا به اختلالات اضطرابی برای کنترل اضطراب به روان درمانی یا دارو نیاز دارند، تغییر سبک زندگی و استراتژی های مقابله ای نیز می تواند تفاوت ایجاد کند.
11 نکته برای اینکه چگونه بر اضطرابم غلبه کنم:
- فعالیت بدنی داشته باشید.
یک برنامه روتین ایجاد کنید تا بیشتر روزهای هفته از نظر بدنی فعال باشید. ورزش یک کاهش دهنده استرس قوی است. می تواند خلق و خوی شما را بهبود بخشد و به شما کمک کند سالم بمانید. به آرامی شروع کنید و به تدریج میزان و شدت فعالیت های خود را افزایش دهید. - از الکل و مواد مخدر تفریحی اجتناب کنید.
این مواد می توانند باعث ایجاد یا تشدید اضطراب شوند. اگر نمیتوانید به تنهایی سیگار را ترک کنید، به متخصص ترک سیگار مراجعه کنید یا یک گروه پشتیبانی پیدا کنید تا به شما کمک کند. - سیگار را ترک کنید و نوشیدنیهای کافئیندار را کاهش دهید یا آن را ترک کنید.
نیکوتین و کافئین می توانند اضطراب را بدتر کنند. - از تکنیک های مدیریت استرس و آرامش استفاده کنید.
تکنیک های تجسم، مدیتیشن و یوگا نمونه هایی از تکنیک های آرام سازی هستند که می توانند اضطراب را کاهش دهند. - خواب را در اولویت قرار دهید.
هر کاری می توانید انجام دهید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی می خوابید تا احساس آرامش کنید. اگر خوب نمی خوابید، با متخصص اختلالات خواب صحبت کنید. - غذاهای سالم بخورید.
یک رژیم غذایی سالم که شامل سبزیجات، میوهها، غلات کامل و ماهی است ممکن است با کاهش اضطراب مرتبط باشد. - درباره اختلال خود بیاموزید.
با روانشناس خود صحبت کنید تا دریابید که چگونه بر اضطرابم غلبه کنم؟ چه چیزی ممکن است باعث اضطراب شما شود و چه درمان هایی ممکن است برای شما بهترین باشد. خانواده و دوستان خود را درگیر کنید و از آنها حمایت بگیرید. - به برنامه درمانی خود پایبند باشید.
داروها را طبق دستور مصرف کنید. در قرار ملاقات های درمانیسر وقت حاضر شوید. و هر تکالیفی را که درمانگرتان می دهد تکمیل کنید. سازگاری می تواند تفاوت بزرگی ایجاد کند، به خصوص در مورد مصرف داروهای شما. - محرک ها را شناسایی کنید.
بیاموزید که چه موقعیت ها یا اعمالی باعث استرس شما یا افزایش اضطراب شما می شود. استراتژیهایی را که با ارائهدهنده سلامت روان خود ایجاد کردهاید، تمرین کنید تا در این موقعیتها آماده مقابله با احساسات اضطرابآور باشید. - چک لیست داشته باشید.
پیگیری زندگی شخصیتان میتواند به شما و ارائهدهنده سلامت روانتان کمک کند تا بفهمید چه چیزی باعث استرس شما میشود و به نظر میرسد چه چیزی به شما کمک میکند احساس بهتری داشته باشید. - اجتماعی باشید.
اجازه ندهید که نگرانی شما را از نزدیکان یا فعالیت ها منزوی کند.
نگرانیهای شما ممکن است به خودی خود برطرف نشوند و اگر به دنبال کمک نباشید، ممکن است به مرور زمان بدتر شوند. قبل از تشدید اضطراب به پزشک یا ارائه دهنده سلامت روان مراجعه کنید. اگر زودتر کمک بگیرید، درمان آن آسان تر است.
آیا به دنبال بهترین روانشناسان و روانپزشکان در شیراز هستید؟ تیم انستیتو سلامت مغز دانا شیراز با همکاری متخصصین و با استفاده از روشهای نوین و فناوریهای پیشرفته، پاسخگوی نیازهای شما خواهد بود. برای گرفتن نوبت با ما تماس بگیرید.
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – واحد 13 انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
تلفن: 07136476172 – 09172030360
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.