07136476172 - 09172030360 [email protected]

مقدمه

مقایسه اغلب از سنین پایین شروع می شود. می‌تواند با چیز ساده‌ای شروع شود. مثلا آرزو کنید که ای کاش همان اسباب‌بازی جدید یکی از همکلاسی‌هایتان را داشتید. همانطور که بزرگتر می شوید، ممکن است متوجه شوید که ظاهر، استعدادها یا نمرات خود را با دوستانتان مقایسه می کنید و آرزو می کنید که بیشتر شبیه آنها باشید.

در بزرگسالی، ممکن است متوجه شوید که در رسانه‌های اجتماعی می‌چرخید و دوستانی را می‌بینید که در حال جشن گرفتن چیزهایی مانند ترفیع، نامزدی، یا نوزادان جدید هستند. احساس می‌کنید از زندگی عقب مانده‌اند. مقایسه می‌تواند خطرناک شود. زیرا شادی شما را می‌دزدد و باعث می‌شود به جای چیزهایی که دارید، روی چیزهایی که ندارید تمرکز کنید. اگرچه ترک عادت سخت است. اما یادگیری اجتناب از مقایسه می تواند سلامت روان و عزت نفس شما را بهبود بخشد.

چرا مقایسه ضرر دارد؟

مقایسه اغلب با احساس حسادت، ناامیدی و سرخوردگی همراه است. حتی ممکن است متوجه شوید که ناخواسته از کسانی که خود را با آنها مقایسه می کنید عصبانی می شوید. زیرا آنها چیزی دارند که شما ندارید. با گذشت زمان، مقایسه می تواند منجر به عواقب جدی سلامت روان مانند اضطراب و افسردگی شود.

یکی از خطرناک ترین چیزها در مورد مقایسه این است که اغلب بر اساس حقیقت نیست. مردم اغلب روزهای بد خود یا مبارزات شخصی را که می گذرانند تبلیغ نمی کنند. در حالی که ممکن است به نظر می رسد خوشحال هستند و همه چیز را با هم دارند.  به همین دلیل است که سایت‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیس‌بوک و اینستاگرام اغلب به عنوان «حلقه برجسته» زندگی مردم شناخته می‌شوند. این مستند بریده های کوچکی از بخش های خوب زندگی مردم است. فیلم پشت صحنه روزهای سخت، شکست ها، ناامیدی ها و شکست ها را به تصویر نمی کشد.

مقایسه پایانی

اگر آماده‌اید عادت مضر مقایسه را کنار بگذارید، نکات زیر را در نظر بگیرید:

  • مغز خود را دوباره آموزش دهید.
  • مقایسه اغلب به طور غیر ارادی اتفاق می افتد بدون اینکه شما حتی متوجه شوید. بنابراین، مهم است که یاد بگیرید که از افکار خود بیشتر آگاه شوید.
  • وقتی متوجه می‌شوید که خود را با دیگری مقایسه می‌کنید، از کنترل خارج شدن افکار خودداری کنید. در عوض به چیز مثبتی در زندگی خود فکر کنید. این می تواند دستاورد اخیری باشد که داشته اید. یا حتی جنبه ای از خودتان یا زندگیتان که به آن افتخار می کنید.

یاد بگیرید که شکرگزاری را تمرین کنید

تمرین قدردانی برای حفظ سلامت روان بسیار مهم است. اگر به طور منظم در مورد خوبی های زندگی خود فکر می کنید، به احتمال بسیار کمتری عادت به مقایسه خواهید داشت. زمانی که متوجه شدید که تحریک شده اید و در گودالی از افکار منفی افتاده اید، خود را متوقف کنید. به چیزی فکر کنید که برای آن سپاسگزار هستید. برای اینکه قدردانی را بیشتر به بخشی از زندگی عادی خود تبدیل کنید، ممکن است به نگه داشتن یک دفتر خاطرات سپاسگزاری کمک کند.

هر شب قبل از رفتن به رختخواب، سه چیز را که بابت آنها سپاسگزار هستید، یادداشت کنید. اینها می‌توانند چیزهای کلی مانند خانواده، دوستان یا شغل شما باشند. یا می‌توانند چیزهای مثبت خاصی باشند که در طول روز اتفاق افتاده‌اند. مانند خوردن یک صبحانه خوب، تخفیف گرفتن برای چیزی، یا انجام کاری محبت آمیز برای شما. با انجام این کار قبل از خواب، با قدردانی در ذهن خود به خواب می روید. احتمال اینکه روز بعد با روحیه مثبت از خواب بیدار شوید، بیشتر می شود.

زمان چرخیدن در رسانه های اجتماعی را محدود کنید

اگر متوجه می‌شوید که اغلب پس از پیمایش‌های بی‌معنا، تحت تأثیر رسانه‌های اجتماعی قرار می‌گیرید یا حال بدی داریدممکن است زمان استراحت فرا رسیده باشد. انجام سم زدایی در شبکه های اجتماعی را در نظر بگیرید. برای چند روز یا بیشتر از آن کاملاً اجتناب کنید. اگر نمی‌خواهید رسانه‌های اجتماعی را رها کنید، زمان‌هایی را در طول روز تنظیم کنید که به خودتان اجازه دهید آن‌ها را بررسی کنید و با بسته شدن پنجره زمانی آفلاین بمانید. همچنین اجتناب از شبکه های اجتماعی قبل از خواب می تواند مفید باشد.

از مقایسه به عنوان انگیزه استفاده کنید

استفاده از مقایسه برای از بین بردن خود یک چیز است و استفاده از آن برای انگیزه دادن به شما برای تلاش بیشتر برای رسیدن به اهدافتان چیز دیگری است. در نظر بگیرید که در مورد افراد زندگی خود چه چیزهایی را تحسین می کنید. آنها چه جنبه های مثبتی دارند که دوست دارید آنها را در درون خود القا کنید؟ شاید این صبر، اخلاق کاری یا خود انضباطی آنها باشد. خیلی زود، تحسین شما نسبت به دیگران می تواند به نیروی محرکه ای تبدیل شود تا شما را به سمت بهتر شدن خود سوق دهد.

یاد بگیرید که موفقیت های دیگران را جشن بگیرید

گاهی اوقات، تماشای موفقیت های بزرگ توسط شخص دیگری دشوار است. به خصوص اگر چیزی باشد که خودتان می خواهید. تلاش برای قرار دادن خود در جایگاه آنها می تواند کمک کننده باشد. کار سخت و تلاشی که آنها برای به دست آوردن این موفقیت انجام می دهند را در نظر بگیرید. ممکن است متوجه شوید که به جای احساس حسادت، احساس شادی خواهید کرد.

عادت خطرناک مقایسه اغلب از سنین پایین شروع می شود.

مقایسه معمولاً در مورد چیزهای کوچک و بی اهمیت. با این حال، با افزایش سن، ممکن است خود را با دیگران و دستاوردهای آنها مقایسه کنید. همچنین کمتر نسبت به خود احساس مثبتی داشته باشید. مقایسه اغلب با احساس دلسردی و حسادت همراه است. درنتیجه می تواند منجر به عزت نفس پایین و مسائل مربوط به سلامت روان مانند افسردگی و اضطراب شود.

یادگیری نحوه اجتناب از این عادت تا حد امکان می تواند سلامت روان شما را بهبود بخشد. برخی از راه‌های پایان دادن به مقایسه عبارتند از محدود کردن زمان خود در رسانه‌های اجتماعی، تمرین شکرگزاری، تجلیل از موفقیت‌های دیگران و استفاده از مقایسه به عنوان انگیزه. همچنین می تواند به آموزش مجدد مغز و توقف افکار منفی قبل از اینکه از کنترل خارج شوند کمک کند. اگر با مشکلات سلامت روان خود دست و پنجه نرم می کنید، کمک حرفه ای در دسترس است. با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: How to Stop Comparing Yourself to Others | Achieve Medical Center

7 نشانه ی پنهان اعتماد به نفس پایین

نقویت اعتماد به نفس به کمک مغز!

به این مقاله امتیاز دهید