07136476172 - 09172030360 [email protected]

درقسمت اول این مقاله درخصوص علائم فیبرومالیژیا و برخی از روش های درمانی صحبت کردیم. در این قسمت درخصوص درمان های طبیعی و غیر داروییعوامل ایجاد کننده، نقاط دردناک در فیبرومالیژیا صحبت خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

درمان های طبیعی برای فیبرومیالژیا

اگر داروها علائم شما را به طور کامل تسکین نمی دهند، می توانید به دنبال جایگزین باشید.

بسیاری از درمان های طبیعی بر کاهش استرس و کاهش درد تمرکز دارند و می توانند به شما کمک کنند هم از نظر روحی و هم از نظر جسمی احساس بهتری داشته باشید. می توانید آنها را به تنهایی یا همراه با درمان های طب سنتی استفاده کنید.

درمان های طبیعی برای فیبرومیالژیا عبارتند از:

  •  فیزیوتراپی ، که قدرت شما را بهبود می بخشد و استرس را بر بدن شما کاهش می دهد
  • طب سوزنی
  • ماساژ درمانی
  • مراقبه
  • یوگا
  • تایچی
  • ورزش
  • تکنیک های کاهش استرس
  • یک رژیم غذایی متعادل و غنی از مواد مغذی
  • 5-هیدروکسی تریپتوفان (5-HTP) ، یک اسید آمینه

درمان به طور بالقوه می تواند استرسی را که باعث علائم فیبرومیالژیا می شود کاهش دهد. گروه درمانی ممکن است مقرون به صرفه ترین گزینه باشد، و می تواند به شما فرصتی بدهد تا با دیگرانی که با مشکلات مشابه روبرو هستند ملاقات کنید.

اگر کمک انفرادی را ترجیح می دهید، درمان فردی نیز در دسترس است. درمان شناختی رفتاری (CBT) یک رویکرد برای مدیریت موقعیت های استرس زا است.

توجه به این نکته مهم است که اکثر درمان های جایگزین برای فیبرومیالژیا به طور کامل مورد مطالعه قرار نگرفته اند یا اثربخشی آنها ثابت نشده است. قبل از امتحان برخی از این درمان ها، از یک متخصص مراقبت های بهداشتی در مورد مزایا و خطرات آن بپرسید.

عوامل ایجاد فیبرومیالژیا

متخصصان مراقبت های بهداشتی و محققان نمی دانند چه چیزی باعث فیبرومیالژیا می شود. بر اساس آخرین تحقیقات، به نظر می رسد که علت آن شامل یک تمایل ژنتیکی است که با یک یا چند محرک (مانند عفونت، ضربه یا استرس) تکمیل می شود.

کارشناسان به طور کامل درک نمی کنند  چه چیزی باعث ماهیت گسترده مزمن درد فیبرومیالژیا می شود.

یک نظریه این است که مغز آستانه درد را کاهش می دهد. احساساتی که قبلا دردناک نبودند به مرور زمان بسیار دردناک می شوند.

تئوری دیگر این است که مغز و اعصاب ممکن است سیگنال‌های درد معمولی را اشتباه تفسیر کنند یا بیش از حد واکنش نشان دهند. آنها حساس تر می شوند، تا جایی که باعث درد غیر ضروری یا اغراق آمیز می شوند. این ممکن است به دلیل عدم تعادل شیمیایی در مغز یا ناهنجاری در گانگلیون ریشه پشتی باشد که مجموعه ای از نورون ها در ستون فقرات است.

ژن ها

فیبرومیالژیا اغلب در خانواده ها ایجاد می شود. اگر یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به این بیماری است، در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن هستید.

محققان فکر می کنند جهش های ژنی خاص ممکن است نقش داشته باشند. آنها چند ژن احتمالی را شناسایی کرده اند که بر انتقال سیگنال های شیمیایی درد بین سلول های عصبی تأثیر می گذارد.

عفونت ها

یک بیماری گذشته می تواند باعث ایجاد فیبرومیالژیا یا بدتر شدن علائم آن شود. عفونت هایی که ارتباط احتمالی با فیبرومیالژیا دارند عبارتند از:

  • آنفولانزا
  • پنومونی
  • عفونت های دستگاه گوارش، مانند عفونت های ناشی از باکتری های سالمونلا و شیگلا

آسیب

افرادی که آسیب های جسمی یا روحی شدیدی را پشت سر می گذارند ممکن است به فیبرومیالژیا مبتلا شوند. این وضعیت با اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) مرتبط است.

فشار

مانند تروما، استرس نیز می تواند اثرات طولانی مدت بر بدن شما داشته باشد. استرس با تغییرات هورمونی مرتبط است که می تواند به فیبرومیالژیا منجر شود.

نقاط حساس فیبرومیالژیا

در گذشته، اگر فردی درد و حساسیت به لمس گسترده در حداقل ۱۱ نقطه از ۱۸ نقطه در اطراف بدن خود داشت، تشخیص فیبرومیالژیامیگرفت. متخصصان مراقبت های بهداشتی با فشار دادن محکم روی آن ها بررسی می کنند که ببینند چه تعداد از این نقاط دردناک هستند.

نقاط مشترک یا نقاط ماشه شامل موارد زیر است:

  • پشت سر
  • بالای شانه ها
  • قسمت بالای قفسه سینه
  • آرنج ها
  • باسن
  • زانو

در بیشتر موارد، نقاط حساس دیگر بخشی از فرآیند تشخیصی نیستند.

در عوض، متخصصان مراقبت های بهداشتی ممکن است فیبرومیالژیا را تشخیص دهند. اگر شما در چهار ناحیه از پنج ناحیه درد که توسط معیارهای تشخیصی اصلاح شده در سال 2016 تعریف شده است، درد داشته باشید و هیچ بیماری قابل تشخیص پزشکی دیگری نداشته باشید که بتواند درد را توضیح دهد.

درد فیبرومیالژیا

درد علامت بارز فیبرومیالژیا است. شما آن را در عضلات مختلف و سایر بافت های نرم اطراف بدن خود احساس خواهید کرد.

درد می تواند از یک درد خفیف تا یک ناراحتی شدید و تقریبا غیرقابل تحمل متغیر باشد. شدت آن می تواند تعیین کند که چقدر موفق با آن کنار می آیید.

درد قفسه سینه

وقتی درد فیبرومیالژیا در قفسه سینه شما باشد، می تواند شبیه درد حمله قلبی باشد .

درد قفسه سینه در فیبرومیالژیا در غضروفی است که دنده های شما را به استخوان سینه متصل می کند. این درد ممکن است به شانه ها و بازوهای شما سرایت کند.

درد قفسه سینه در فیبرومیالژیا ممکن است بصورت پایین  احساس شود:

  • احساس شی نوک تیز در قفسه سینه
  • احساس سوزش در قفسه سینه
  • انگار در حال تقلای نفس کشیدن هستید که این هم از علائم حمله قلبی است

کمر درد

کمر شما یکی از رایج ترین مکان هایی است که در آن احساس درد فیبرومالیژیا می کنید. اکثر افراد در مقطعی از زندگی خود دچار کمردرد می شوند. اگر کمر شما درد می کند، ممکن است مشخص نباشد که آیا فیبرومیالژیا مقصر است یا یک بیماری دیگر مانند آرتریت یا کشیده شدن عضله دارید.

علائم دیگری مانند مه مغزی و خستگی می تواند به فیبرومیالژیا به عنوان علت اشاره کند. همچنین ممکن است ترکیبی از فیبرومیالژیا و آرتریت وجود داشته باشد.

همان داروهایی که برای تسکین سایر علائم فیبرومیالژیا مصرف می کنید می توانند به کمردرد نیز کمک کنند. تمرینات کششی و تقویتی می تواند به حمایت از عضلات و سایر بافت های نرم کمر شما کمک کند.

درد پا

ممکن است درد فیبرومیالژیا را در عضلات و بافت های نرم پاهای خود احساس کنید.

پا درد ناشی از فیبرومیالژیا می تواند شبیه به سفتی آرتریت یا درد یک عضله کشیده شده باشد. درد را می توان به صورت عمیق، سوزش یا ضربان دار توصیف کرد.

گاهی اوقات فیبرومیالژیا در پاها مانند بی حسی یا سوزن سوزن شدن است. ممکن است یک احساس موجود خزنده روی پای خود داشته باشید. تمایل غیرقابل کنترل برای حرکت دادن پاها نشانه سندرم پای بیقرار است که می تواند با فیبرومیالژیا همپوشانی داشته باشد.

گاهی اوقات خستگی در پاها نیز ظاهر می شود. اندام‌های شما ممکن است احساس سنگینی کنند، گویی با وزنه‌ها نگه داشته می‌شوند.

عوامل خطر فیبرومیالژیا

تحقیقات موجود هنوز علت دقیق فیبرومیالژیا را شناسایی نکرده است. عواملی که ممکن است خطر ابتلا به آن را افزایش دهند عبارتند از:

  • جنسیت. اکثر موارد فیبرومیالژیا در حال حاضر در زنان تشخیص داده می شود، اما دلیل این تفاوت مشخص نیست.
  • سن. به احتمال زیاد در میانسالی تشخیص داده می‌شوید و با افزایش سن خطر ابتلا به آن افزایش می‌یابد. کودکان نیز ممکن است به فیبرومیالژیا مبتلا شوند.
  • سابقه خانوادگی. اگر اعضای نزدیک خانواده شما مبتلا به فیبرومیالژیا هستند، ممکن است در معرض خطر بیشتری برای ابتلا به آن باشید.
  • تاریخچه شرایط دیگر اگرچه فیبرومیالژیا نوعی آرتریت نیست، ابتلا به آرتریت روماتوئید (RA) ممکن است خطر ابتلا به فیبرومیالژیا را افزایش دهد. فیبرومیالژیا همچنین حدود 30 درصد از افراد مبتلا به لوپوس را تحت تاثیر قرار می دهد .

تحقیقات برای درک بهتر این وضعیت و منشأ آن به تکامل خود ادامه می دهد.

برخی منابع:

واحد ارزیابی و تشخیص

هر آنچه که باید در مورد فیبرومیالژیا بدانید (قسمت اول)

هر آنچه که باید در مورد فیبرو میالژیا بدانید (قسمت سوم)

به این مقاله امتیاز دهید