07136476172 - 09172030360 [email protected]

هنگام تولد ، مغز کودک شما شامل 100 میلیارد نورون (به اندازه ستاره هایی که در کهکشان راه شیری وجود دارد!) است. در طول سالهای اول زندگی او ، تریلیون ها اتصال مغز-سلول رشد خواهد کرد که سیناپس عصبی نامیده می شود. بسیار چشمگیر ، درست است؟ شاید سوال اولیه این باشد راه های تقویت مغز کودک چیست؟

 

اما نکته اصلی اینجاست: قانون سیم کشی مغز استفاده از آن یا از دست دادن آن است. سیناپس هایی که از طریق تحریک “با

هم سیم نمی شوند” در طول دوران مدرسه کودک هرس می شوند و از بین می روند.

استفاده کن یا از دست بده

              استفاده کن یا از دست بده

اگرچه مغز نوزاد دارای سیم کشی عصبی مانند توانایی یادگیری هر زبانی است ، اما انعطاف پذیرتر و آسیب پذیرتر از مغز بزرگسال است. و به طرز حیرت انگیزی ، مغز یک کودک نوپا دو برابر بیشتر از یک بزرگسال ارتباط عصبی دارد.

 

هنگامی که تجربیات دوست داشتنی و غنی سازی زبان را برای کودک خود فراهم می کنید ، به اتصالات عصبی و مسیرهای عصبی مغز او فرصت بیشتری می دهید تا با هم سیم شوند. به نوبه خود ، او زبان غنی ، استدلال و مهارت های برنامه ریزی را کسب خواهد کرد. این نکات آسان ، کتاب هایی که توجه کودک را بر می انگیزد و فعالیتهای تعاملی تحت نظارت به شما کمک می کند تا مغز کودک خردسال تان برای سالهای یادگیری در آینده آماده باشد.

 

1. قبل از تولد، یک شروع خوب برای کودک تان بسازید.

در دوران بارداری سلامت خود را حفظ کنید و توجه داشته باشید که برخی از داروها می توانند برای کودک شما در رحم تخریب کننده باشند. بسیاری از کودکانی که در رحم مادران معتاد به مواد مخدر به سر می بردند با مشکلات شدید یادگیری دست و پنجه نرم می کنند و ناگهان با رفتارهای پرخاشگرانه بی دلیل رفتار می کنند. مطالعات همچنین نشان داده است که سیگار کشیدن در دوران بارداری با نمره پایین خواندن کلاس چهارم ارتباط دارد.

 

2. با صدای بلند،واضح و رسا با کودک (نوزاد) خود صحبت کنید.

به صدای نوزادان با صدای واضح پاسخ دهید ، و به آرامی هجاهای خود را با صدای بلند بیرون بیاورید ، زیرا عباراتی مانند “فرزند زیبا” را فریاد می زنید. به این روش گفتاری ، پرانتزی گفته می شود و حالت های اغراق آمیز صورت و صدا های کشیده شده به کودک کمک می کند تا تمام صداهای زبان ما را جذب کند به یاد داشته باشید: نواحی مغز که مسئول درک گفتار و تولید زبان هستند ، به ورودی غنی شما نیاز دارند.

 

3. بازی هایی را انجام دهید که شامل دست باشد.

     بازی با دست، کمک به تقویت مغز کودک می کند.

فعالیت هایی مانند نون بیار کباب ببر ، دالی موشه ، یا حتی عروسک های دستی ،کودک شما را درگیر کرده و توجه او را جلب می کنند. استفاده از دستان به کودکان خردسال نشان می دهد که چگونه از نظر جسمی با دنیای خود ارتباط برقرار می کنیم – به علاوه ، فعالیت های عملی برای هر دوی شما سرگرم کننده تر است!

 

4. توجه داشته باشید.

وقتی کودک خردسالتان اشاره کرد ، حتماً با نگاه و اظهار نظر در مورد موارد یا رویدادهای مورد علاقه او توجه نشان دهید. این “توجه مشترک” تایید می کند که علایق و مشاهدات وی تا چه اندازه برای شما مهم هستند.

 

  5. اشتیاق اولیه به کتاب را پرورش دهید.

کتاب هایی با تصاویر بزرگ و رنگارنگ انتخاب کنید و لذت کودک خود را از نشان دادن تصاویر خاص یا حتی ایجاد صداهای متناسب با کتاب  به اشتراک بگذارید. لحن صدای خود را تنظیم کنید.

خطوط داستان را ساده یا دقیق کنید و کودکان نوپا را ترغیب کنید تا درباره کتاب ها صحبت کنند. به یاد داشته باشید که ساختن زبان درک کودک (درک کلمات گفتاری) مهمتر از توسعه زبان رسا (صحبت کردن) او در نوزادی است.

 

در ادامه راهکار های دیگری برای تقویت مغز کودک و نوزاد خواهیم گفت.

راه کارهایی برای افزایش علاقه به مطالعه در کودکان

نکاتی درباره خواب نوزادان

غربال گری نوزادان کم شنوا و بهبود عملکرد مغز

به این مقاله امتیاز دهید