یک مطالعه اخیر نشان می دهد، عمل “لبخند زدن” باعث تولید مواد شیمیایی مغزی مرتبط با مثبت گرایی می شود، حتی اگر لبخند واقعی نباشد. فقط تقلید فعالیت عضلانی صورت مربوط به لبخند زدن، مانند نگه داشتن مداد در دهان، برای ایجاد احساسات مثبت بیشتر کافی است.
بر اساس مطالعه اخیر منتشر شده در مجله Experimental Psychology، به راحتی با انقباض ماهیچه های صورت خود به شکلی که لبخند را تقلید کنید، احساسات مثبت خود را افزایش دهید.
این تحقیق نشان داد که عمل لبخند زدن نه تنها احساسات مثبت درونی ایجاد می کند، بلکه باعث می شود شرکت کنندگان دنیای اطراف خود را با روش مثبت تری ببینند.
چشم انداز روشن تر برای مغز
محققان از دانشگاه استرالیای جنوبی به شرکت کنندگان گفتند که حرکت لبخند صورت را با نگه داشتن قلم بین دندان های خود تکرار کنند که باعث بلند شدن گوشه های لب می شوند. حتی اگر لبخندهای شرکت کنندگان ساختگی بود، مغز آنها تفاوت را نمی فهمید.
“در تحقیقات ما متوجه شدیم که وقتی شما به زور لبخند زدن را تمرین می کنید، در واقع آمیگدال را تحریک می کنید که انتقال دهنده های عصبی را ترشح کند و شما برای احساسی مثبت، ترغیب شوید.”
آمیگدال مرکز عاطفی مغز محسوب می شود و در پردازش پاسخ های مربوط به ترس، پرخاشگری و اضطراب نقش اصلی را بازی می کند. همچنین در تصمیم گیری و حافظه نقش دارد.
با ایجاد احساسات مثبت که لزوما به دلیل احساس خوشبختی شخصی نیست، می تواند پیامدهای جالبی برای سلامت مغز و روانشناختی داشته باشد.
حلقه بازخورد
به گفته الکس دیمیتریو، بنیانگذار روانپزشکی و سلامت خواب منلو پارک، این مطالعه یک حلقه بازخورد بالقوه بین ظاهر ما و احساسات درونی را برجسته می کند.
وی می افزاید: “این مطالعه به خوبی می تواند ارتباطی بین نحوه ظاهر و احساس درونی ما داشته باشد، خواه به زور لبخند بزنیم یا به راحتی اخم خود را کمتر کنیم.”
آیا این بدان معناست که ساختن چند لحظه خوشبختی می تواند به واقعیت منجر شود؟ دیمیتریو می گوید، تحقیقات اخیر و همچنین مطالعات قبلی نشان می دهد که می تواند درست باشد.
این به چه معناست
وقتی نوبت به پرورش دیدگاه مثبت تری در مورد زندگی می رسد، عوامل بی شماری سهیم هستند. رژیم، ورزش و پشتیبانی حرفه ای از سلامت روان همه در بهبود ذهنیت شما مهم هستند. همانطور که گفته شد، لبخند زدن بیش از آنچه معمول است می تواند مزایای واقعی داشته باشد. آن را امتحان کنید، مغز شما از شما تشکر می کند.
آیا نقاط ضعف برای ایجاد لبخند وجود دارد؟
از نظر جنبه های منفی، شاد بودن، در مواقعی که واقعا شاد نیستید، از نظر دیمیتریو سعی در انجام آن اشکال زیادی ندارد، خصوصاً اینکه ممکن است به طور کلی شانس ایجاد چشم انداز مثبت تری را افزایش دهد.
“قدرت رفتار مثبت، انتظار و طرز فکر نباید دست کم گرفته شود.”
“در بسیاری از موارد افسردگی، خلاف این را می بینیم، که باعث می شود روحیه پایین، بیشتر دوام بیاورد و اقدام برای تغییر را دشوار کند.”
گفته می شود، توجه به چگونگی تأثیر آن لبخندهای غیر واقعی بر شما مهم است، همانطور که آگاهی از نحوه کارکرد هر نوع استراتژی برای کمک به سلامت روان شما بسیار مهم است.
اگر شما فقط با لبخند اجباری به عنوان یک روش سرگرم کننده برای تقویت احساسات بازی می کنید، این یک چیز است. اما اگر این لبخندها را راهی برای پوشاندن اضطراب یا تظاهر به عدم وجود علائم افسردگی می دانید، این کاملاً متفاوت است.
“وقتی نوبت به ایجاد یک نگرش ذهنی مثبت می رسد، از رضایت شغلی گرفته تا احساس هدفمند بودن، تا تمرین های ذهنی که بدن را به واکنشی عاطفی تبدیل می کنند، راه های مختلفی را امتحان می کنیم” “همه آنها جای خود را دارند و می تواند جالب توجه باشد که تغییرات کوچک ممکن است تأثیرات بزرگی داشته باشند.”
ایجاد لبخند تا رسیدن به واقعیت می تواند یکی از این تغییرات جزئی و عجیب باشد که در نهایت اثر مثبت شگرفی دارد.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Your face and moves seem happier when I smile. Facial action influences the perception of emotional faces and biological motion stimuli. Experimental Psychology
Treatment of major depressive disorder using botulinum toxin A: a 24-week randomized, double-blind, placebo-controlled study. J Clin Psychiatry
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.