کنجکاوی یکی از ویژگی های انسان هاست. حتی وقتی دوست داریم بدانیم آخر یک فیلم یا کتاب چه می شود؟ و حتی وقت یک کودک دنبال کسی که پنهان شده است می گردد. مطالعه یک مدار مغزی از نوع سلول خاص را مشخص می کند که با کنجکاوی و رفتارهای جستجوی تازگی مرتبط است. کنجکاوی انگیزه ای برای کاوش و بررسی موارد ناشناخته و کشف های جدید است. برای زنده ماندن به اندازه گرسنگی بسیار اساسی و ذاتی است.
تا همین اواخر ، مکانیسم های مغزی زمینه ای برای کنجکاوی و رفتار جدید برای جستجوی تازگی مشخص نبودند. با این حال ، محققان موسسه علوم اعصاب هلند اکنون مدار جدیدی از مغز را کشف کرده اند که زمینه ساز کنجکاوی و رفتار جدید برای جستجوی تازگی است. نتایج در مجله علمی Science منتشر شده است.
کنجکاوی ، گرسنگی و پرخاشگری سه رفتار متفاوت هدفمند را دنبال می کند:
- جستجوی جدید
- غذا خوردن
- شکار
در حیوانات این رفتارها از اقدامات مشابهی تشکیل شده است. این شباهت اقدامات ، مطالعه تازگی جستجوی جدید در حیوانات بدون ماده و تشخیص آن از خوردن و شکار را به چالش کشیده است.
راه حل ساده
“علی رغم داشتن تکنیک های پیشرفته برای مطالعه مدارهای مغز موش ، نتایج بحث برانگیز و مختلفی در زمینه رفتار انگیزشی وجود دارد. بنابراین ، ما یک راه حل ساده برای انجام تحقیقات خود انتخاب کردیم:
آزادی موش برای انتخاب آنچه می خواهد. “
دانشمندان با بررسی موش ها در یک باتری آزمایشی از اشیا جدید و آشنا و تعامل اجتماعی ، یک مدار مغزی خاص نوع سلول را کشف کردند که نشانگر رفتار کنجکاوی و تازگی است. مهران احمدلو یکی از نویسندگان این مقاله توضیح می دهد:
“با افزایش فعالیت مغز در یک منطقه خاص مغز ، Zona Incerta ، تعامل با گونه ها و اشیا بدیع در مقایسه با اشیا آشنا و مواد غذایی افزایش می یابد. وقتی سلولهای
این منطقه را غیرفعال کردیم ، عمق و مدت زمان بررسی در موش ها کاهش یافت.
علاوه بر این ، محققان دریافتند که نورونهای خاص در مقایسه با بررسی هایکم عمق در بررسی های عمیق فعال ترند.
با استفاده از چندین تکنیک ابتکاری ، یک مسیر کامل از مناطق مختلف مغز کشف شد که کنجکاوی را در موش ها به عمل تبدیل می کند. هایمل: “این اولین بار است که این مسیر توصیف می شود. اکنون می توانیم درک کنیم ، به عنوان مثال ، چگونه کنجکاوی گاهی اوقات میل به امنیت را جلب می کند و چرا برخی از افراد بیش از دیگران کنجکاو هستند. هنوز چیزهای زیادی وجود دارد که ما درباره آنها کنجکاو هستیم. ”
اینکه چگونه کنجکاوی منجر به رفتار پژوهشی در انسان می شود هنوز ناشناخته است. مطالعه اخیر دیگری نشان می دهد که Zona Incerta نیز در ایجاد کنجکاوی در میمون ها نقش دارد
هایمل: “ما هنوز درباره این منطقه در انسان اطلاعات کمی داریم ، زیرا در عمق مغز واقع شده است و اندازه گیری فعالیت با اسکن مغز دشوار است.” توسعه تکنیک های جدید ممکن است در آینده به وضوح بیشتری منجر شود
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!