آیا به دنبال افزایش اعتماد به نفس هستید؟
اعتماد به نفس می تواند به ما کمک کند راحت تر به اهداف خود برسیم. با انگیزه بمانیم و حتی رفاه خود را افزایش دهیم. اعتماد به نفس را می توان به عنوان احساس یک فرد از شایستگی و توانایی درک شده خود برای رویارویی موثر با موقعیت های مختلف مانند عملکرد، ظاهر، روابط عاشقانه و تعاملات اجتماعی در نظر گرفت. چطور اعتماد به نفس خود را افزایش دهیم؟
تصور می شود که یک فرد با اعتماد به نفس می تواند با چالش های جدید روبرو شود. از فرصت های جدید استفاده کند و با چالش ها یا مشکلات کنار بیاید.
آنها همچنین ممکن است بیشتر خودانگیخته باشند و بیشتر به دنبال اهداف باشند. و چرا که نه؟ آنها معتقدند آنچه را که برای موفقیت لازم است در اختیار دارند. به همین دلیل است که اعتماد به نفس یک ویژگی ارزشمند است و احتمالاً اکثر ما می خواهیم آن را ایجاد کنیم.
اگر فاقد اعتماد به نفس باشیم:
ممکن است احساس ناامنی، شک به خود، عدم اطمینان و خودآگاهی کنیم. به جای نزدیک شدن به موقعیت های جدید، ممکن است غریزه ما این باشد که از ترس شکست، تمسخر یا بی کفایتی کناره گیری کنیم.
بنابراین ممکن است ما نیز خجالتی، عصبی و استرسی باشیم. در یک نکته مثبت تر، اگر اعتماد به نفس نداشته باشیم، بعید است که متکبر یا خودخواه باشیم. بنابراین اعتماد به نفس پایین درست مانند اعتماد به نفس بالا با بسیاری از ویژگی های مثبت همراه است.
چگونه اعتماد به نفس ایجاد کنیم؟
اعتماد به نفس در نوعی الگوی مارپیچی رشد می کند. تجارب موفق منجر به اعتماد به نفس و اعتماد به نفس منجر به تجارب موفق تر و می شود. اگر بتوانیم خود را وارد این حلقه بازخورد مثبت کنیم، میتوانیم شروع به رشد اعتماد به نفس خود کنیم. تجربهای در یک زمان. در اینجا چند نکته برای کمک به این موضوع وجود دارد.
1. با منتقد درونی خود صحبت کنید.
برای شروع، ممکن است بخواهیم جملات تاکیدی را فرموله کنیم که باورهای منفی ما را درباره خودمان تغییر دهد. به عنوان مثال، اگر افکاری مانند “من لایق نیستم” داریم، می توانیم از جملات تاکیدی مانند “من به اندازه دیگران ارزش دارم” استفاده کنیم.
یا اگر افکاری مانند “من از دوست یابی بدم می آید” داریم، ممکن است آنها را با چیزی مانند “من توانایی پیدا کردن دوستان جدید دارم” را جایگزین کنیم. ممکن است گفتن جملات تاکیدی مثبتی که برخلاف آنچه که در حال حاضر احساس می کنیم درست است، طبیعی نباشد، اما با تمرین گفتن و فکر کردن به این چیزها، به ایجاد مسیرهای جدیدی در مغزمان کمک می کنیم که در طول زمان قوی تر می شوند.
2. ویژگی های مثبت خود را تأیید کنید.
همه اینها شامل این است که با صدای بلند (یا در ذهن خود) بگویید که تا آنجایی که فکر می کنید دارای ویژگی های مثبت هستید. به عنوان مثال، ممکن است بگویید: “من مهربانم، باهوشم، مصمم هستم” و غیره. حتی اگر نظرات منفی نسبت به خود دارید، این جملات تاکیدی می تواند به شما کمک کند تا روی کارهایی که دوست دارید تمرکز کنید.
3. مهارت ها و توانایی های خود را تقویت کنید.
علاوه بر تایید ویژگی های مثبت خود، می توانید توانایی های خود را نیز تقویت کنید. در این مورد، شما باید بر جملاتی تمرکز کنید که مهارت های شما را به شما یادآوری می کند. به عنوان مثال، ممکن است بگویید: “من در فلان کار خوب هستم. من سخت کوش هستم. من باغبان خوبی هستم” و غیره.
این ها می تواند به شما کمک کند نه تنها در مورد این مهارت ها اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید، بلکه ممکن است به شما یادآوری کند که در گذشته می توانستید مهارت هایی ایجاد کنید تا بتوانید در آینده دوباره مهارت های جدیدی بسازید.
4. دلسوزی نسبت به خود را تمرین کنید.
شفقت به خود شامل رفتار مهربانانه با خود، شناخت انسانیت مشترک و توجه و ملایم بودن در هنگام کشف جنبه های منفی خودمان است. شفقت به خود می تواند به ما کمک کند نگرش مثبت تری نسبت به خود داشته باشیم که می تواند به افزایش اعتماد به نفس کمک کند.
5. خوش بینی متمرکز بر خود را در خود پرورش دهید.
خوشبین بودن شامل نگاه به آینده با امید و مثبت است. خوش بینی با انواع نتایج مثبت از جمله رفاه بیشتر مرتبط است. برای به دست آوردن اعتماد به نفس، راه هایی وجود دارد که بتوانیم خوشبین تر باشیم، به ویژه در مورد خود و توانایی هایمان.
به عنوان مثال، می توانید یک تمرین تجسم سازی را انجام دهید که در آن بهترین نسخه ممکن از خود را در آینده تصور کنید. با تمرکز بر کارهای خوبی که انجام می دهید. همچنین می توانید تصور کنید که با موفقیت به اهداف خود می رسید. این می تواند به ذهن شما کمک کند تا با ایده موفقیت خود سازگار شود. به شما کمک می کند در پیگیری اهداف خود اعتماد به نفس بیشتری داشته باشید.
بسیاری از ما دوست داریم کمی اعتماد به نفس بیشتری داشته باشیم. امیدواریم ابزارهایی که در این پست مورد بحث قرار میگیرند میتوانند به شما کمک کنند تا بینش بیشتری کسب کنید و مهارتهایی ایجاد کنید که اعتماد به نفس شما را در بلندمدت افزایش دهد.
برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
به طور کلی
اعتماد به نفس یک ویژگی بسیار سودمند است. زیرا می تواند در تمام جنبه های زندگی – چه در زمینه های شخصی، اجتماعی، یا تجاری – به کار رود. برای برخی افراد، اعتماد به نفس طبیعی است.
با این حال، بسیاری از ما احساس می کنیم که فراتر از درک ما است. اگر خود را در میان کسانی میبینید که اعتماد به نفس ندارند و مطمئن نیستند که چگونه آن را توسعه دهند، راههای اثباتشدهای وجود دارد که میتوانید بیاموزید زندگی مطمئنتری داشته باشید.
مطالعات جدید در علوم اعصاب رفتاری و شناختی برای رفع موانعی که بر سر راه ایجاد اعتماد به نفس ایجاد می کنند، آغاز شده است. بر اساس این مطالعات، افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند، از سه ویژگی اساسی مشترک رنج می برند. در مقالات بعدی درباره این سه ویژگی و راه های غلبه بر آن صحبت می کنیم.
منبع: 5 Tips for a Confidence Boost | Psychology Today
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.