با شروع حدود شش ماهگی، بسیاری از نوزادان یک گام بزرگ در خواب برمیدارند و بیشتر شب را در خواب میگذرانند و در بسیاری از موارد، تمام شب را میخوابند. اما در هشت ماهگی، برخی از نوزادان دور جدیدی از مشکلات خواب را تجربه می کنند. که به نظر می رسد می تواند پیشرفت اخیر آنها را خنثی کند.
این برآمدگی در مسیر به سمت خواب ثابت اغلب پسرفت خواب نامیده می شود. و اگرچه معمولاً کوتاه مدت است، اما می تواند باعث ناامیدی والدین شود. دریافت حقایق در مورد پسرفت خواب هشت ماهه می تواند به والدین کمک کند تا بدانند چه چیزی باید انتظار داشته باشند. و آنها را برای تشویق عادات خواب سالم برای کودکشان توانمند می کند.
چگونه خواب نوزاد در حدود هشت ماهگی تغییر می کند؟
در طول سال اول زندگی، نوزادان تغییرات قابل توجهی را در الگوهای خواب خود تجربه می کنند. پس از چند ماه اول، نوزادان شروع به خواب طولانیتر میکنند و بیشتر آن در شب اتفاق میافتد.
بسیاری از نوزادان نیز در حدود شش ماهگی شروع به خوابیدن در طول شب می کنند. با این حال، این غیرمعمول نیست که کودکان هشت ماهه همچنان در طول شب از خواب بیدار شوند. الگوهای خواب در میان نوزادان به طور قابل توجهی متفاوت است. بنابراین در هشت ماهگی، بسیاری از نوزادان هنوز در فرآیند تثبیت دوره های خواب و خواب طولانی تر در شب هستند.
کودکان هشت ماهه افزایش قابل توجهی در توانایی های شناختی و فیزیکی خود مشاهده می کنند. در این سن، بسیاری از نوزادان شروع به دندان درآوردن کردهاند .و میتوانند بغلتند، خودشان بنشینند و بخزند. آگاهی محیطی آنها همچنان در حال رشد است. و ممکن است واکنشها و وابستگیهای عاطفی قویتری داشته باشند.
چه چیزی باعث پسرفت 8 ماهه خواب می شود؟
عوامل مختلف متعدد مرتبط با رشد کودک می تواند بر خواب او تأثیر بگذارد. و به پسرفت خواب هشت ماهه کمک کند. برخی از نمونه ها عبارتند از:
- دندان درآوردنی که ممکن است منجر به گیجی یا بیداری شود
- رشد عاطفی که می تواند اضطراب جدایی را افزایش دهد
- آگاهی محیطی بیشتر که باعث تحریک بیش از حد می شود
- افزایش توانایی های بدنی که ممکن است باعث بی قراری در رختخواب شود
این واقعیت که تعداد زیادی از تغییرات رشدی در یک زمان اتفاق میافتد، شناسایی یک علت واحد برای پسرفت خواب هشت ماهه را دشوار میکند. علاوه بر این، والدین ممکن است تمرین خواب را امتحان کنند یا روال خواب را اصلاح کنند. و پسرفت ممکن است بخشی از روند عادت کردن کودک به این تنظیمات باشد.
آیا همه نوزادان پسرفت خواب 8 ماهه دارند؟
همه نوزادان پسرفت خواب هشت ماهه را تجربه نمی کنند. الگوی خواب نوزادان به دور از یکنواختی است، به این معنی که برای همه نوزادان با سرعت یکسان باز نمی شود. در نتیجه، برخی از نوزادان در حدود هشت ماهگی با مشکلات خواب مواجه می شوند. در حالی که برخی دیگر در همان سن ممکن است تغییرات کمی در خواب خود داشته باشند یا حتی بهتر بخوابند.
علائم پسرفت 8 ماهه خواب چیست؟
هنگامی که یک کودک هشت ماهه دچار پسرفت خواب می شود، برخی از علائم بالقوه عبارتند از:
- بیداری های شبانه بیشتر
- در ابتدا یا بعد از بیدار شدن از خواب شبانه مشکل بیشتری برای به خواب رفتن وجود دارد
- گیجی شدید، گریه یا بی قراری در هنگام خواب یا در هنگام بیداری
- چرت های طولانی تر در روز و خواب کمتر در شب
هر نوزادی متفاوت است و علل این مشکلات خواب ممکن است بر طول مدت آنها تأثیر بگذارد. به طور کلی، پسرفت خواب هشت ماهه بیشتر از چند هفته طول نمی کشد. به خصوص اگر والدین قادر به ایجاد و تقویت عادات خواب سالم باشند.
حتی پس از پایان پسرفت خواب، این به معنای خواب کامل نیست. نوزادان ممکن است همچنان گاه به گاه مشکلات خواب داشته باشند یا با افزایش سن با دیگر پسرفت های خواب مواجه شوند.
مقابله با پسرفت های خواب مرتبط با دندان درآوردن
اگر کودک شما از درد دندان درآوردن بیدار می شود، روش های مختلف ممکن است به تسکین کمک کند ، از جمله:
- استفاده از یک دستمال سرد و مرطوب برای تسکین لثه ها
- لثه های آن ها را به آرامی با انگشتان خود ماساژ دهید (پس از شستن دقیق دست ها)
- به کودک خود اجازه دهید تا برای مدت کوتاهی از یک اسباب بازی جویدنی که برای دندان درآوردن کودکان است استفاده کند
- در صورت تایید پزشک اطفال، استامینوفن را برای دردهای شدید دندان درآوردن به او بدهید
مدیریت اضطراب جدایی
اگر کودک شما هنگام دور شدن از تخت او شروع به گریه کردن یا تحریک پذیری می کند، ممکن است به دلیل اضطراب جدایی باشد. که اغلب در حدود هشت ماهگی شروع یا تشدید می شود .
بسیاری از کودکان با این موضوع دست و پنجه نرم می کنن.د و برای والدین مفید است که کودک خود را بدون پاداش دادن به گریه او آرام کنند. به همین دلیل، بهتر است زمانی که نوزاد از اضطراب جدایی گریه می کند، از بیرون آوردن نوزاد از تخت خود خودداری کنید.
نمونههایی از راههای کمک به کاهش اضطراب جدایی عبارتند از:
- اجرای دوره های کوتاه جدایی در طول روز به طوری که کودک شما در شب بیشتر به آن عادت کند.
- داشتن یک مراسم گرم و استاندارد خداحافظی که باعث می شود کودک شما قبل از اینکه از او دور شوید احساس آرامش کند
- گذاشتن چیزی در نزدیکی گهواره خود که آنها بتوانند ببینند که آنها را به یاد شما می اندازد
ممکن است طول بکشد تا کودک شما به نداشتن شما در کنار خود عادت کند، اما غلبه بر اضطراب جدایی و یادگیری آرام کردن خود میتواند گام بزرگی برای خواب آرام او در طول شب باشد.
چه زمانی والدین باید در مورد مشکلات خواب در کودکان هشت ماهه با پزشک صحبت کنند؟
اکثر پسرفت های خواب کوتاه مدت هستند. اما اگر مشکلات خواب کودک شما برای مدت طولانی ادامه دارد یا به نظر می رسد که بدتر می شود، می توانید موضوع را با متخصص اطفال کودک خود در میان بگذارید. پزشک آنها میتواند توصیههای خاصی برای مسائلی مانند دندان درآوردن و اضطراب جدایی بدهد.
علاوه بر این، اگر تغییرات دیگری را در کودک خود مشاهده کردید، باید با پزشک اطفال تماس بگیرید، از جمله:
- عدم افزایش وزن یا رشد
- کاهش تغذیه روزانه
- کاهش ادرار یا دفع مدفوع
- تنفس سخت یا غیر طبیعی در طول خواب
خودمراقبتی برای والدین
این مهم است که والدین انتظارات معقولی از خواب کودک خود داشته باشند. به همان اندازه که والدین امیدوارند که فرزندشان تا هشت ماهگی در طول شب بخوابد، حتی تعداد قابل توجهی از کودکان 12 ماهه هنوز شش ساعت یا بیشتر پشت سر هم در شب نمی خوابند. این بدان معنا نیست که والدین کار اشتباهی انجام می دهند. و اگر کودک شما 8 ماه پسرفت خواب دارد، نباید احساس ناراحتی یا سرزنش کنید.
فراتر از تعیین انتظارات مناسب، برای والدین مهم است که در مورد اینکه چگونه می توانند نیازهای خواب روزانه خود را برآورده کنند، فکر کرده و برنامه ریزی کنند . کیفیت خواب به سلامت کلی هر فرد حیاتی است.
مهمترین قدمی که والدین می توانند برای مقابله با پسرفت خواب هشت ماهه بردارند این است که فکر کنند چگونه می توانند عادات و محیطی ایجاد کنند که برای خواب سالم برای نوزادشان مفید باشد. حتی زمانی که استراتژیهای خواب بهتر نوزاد بلافاصله پسرفت خواب را برطرف نمیکنند، میتوانند خواب سالمتری را در آینده تسهیل کنند .
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.