هر کسی که با یک ضرب الاجل بزرگ روبرو شده است. چه برای یک پروژه، یک آزمون در مدرسه، یا یک ارائه تجاری مهم، احتمالاً برای صرف زمان بیشتر برای آماده شدن، خواب را قربانی کرده است. بیدار ماندن یک شب تمام – شب کامل بدون خواب – شدیدترین شکل این فداکاری است.
با اختصاص زمان بیشتر برای کار یا مطالعه، یک شب نشینی ممکن است در نگاه اول مفید به نظر برسد. با این حال، در واقعیت، بیدار ماندن تمام شب برای تفکر مؤثر، خلق و خو و سلامت جسمانی مضر است. این تأثیرات بر عملکرد روز بعد به این معنی است که کشیک کشیدن یک شب تمام وقت به ندرت نتیجه می دهد.
بیداری تمام شب چیست؟
بیداری تمام شب زمانی است که به جای بیدار ماندن در طول شب، زمان عادی خود را برای خواب نادیده می گیرید. در علم خواب، این نوع دوره طولانی بی خوابی به عنوان محرومیت کامل از خواب شناخته می شود.
اگر ساعت 8 صبح از خواب بیدار شوید و سپس یک شب تمام شب را بیدار بمانید، صبح روز بعد ساعت 8 صبح 24 ساعت محرومیت کامل از خواب را تجربه خواهید کرد. این ساعت تا زمانی که بخوابید به شمارش ادامه می دهد.
اگرچه یک اصطلاح فنی نیست، اما معمولاً تصور میشود که کل شب با محرومیت از خواب ناشی از بیخوابی متفاوت است. بی خوابی به این دلیل رخ میدهد که فرد قادر به خوابیدن نیست، حتی اگر این فرصت را داشته باشد.
درعوض، تمام شب ها با پرش داوطلبانه خواب همراه است. افراد شب بیدار اغلب با ضرب الاجل های مدرسه یا محل کار گره خورده اند. افرادی که در شیفت شب کار می کنند و وظایف روزانه دارند، ممکن است مجبور شوند تمام شب را کار کنند. در موارد دیگر، فرد ممکن است تمام شب را برای اوقات فراغت بیدار بماند. مانند غرق شدن در یک کتاب یا سریال تلویزیونی، بازی های ویدیویی یا مهمانی با دوستان.
بیداری کامل شبانه روزی چه تاثیری بر شما می گذارد؟
بیداری تمام شب اثرات منفی گسترده و بالقوه جدی دارد. خواب برای عملکرد صحیح بدن حیاتی است. و حذف کامل یک شب خواب می تواند به تفکر و شناخت، خلق و خوی و احساسات و سلامت جسمانی شما آسیب برساند.
بیداری تمام شب و عملکرد شناختی
بی خوابی کامل شبانه روزی تاثیر فوری بر انواع مختلف تفکر و عملکرد مغز دارد. کمبود کامل خواب باعث کاهش توجه و تمرکز می شود. کمبود کامل خواب شبانه روزی ، زمان واکنش را کاهش می دهد. و تفکر سازنده را که بخشی از هوش هیجانی و نحوه درک و پاسخ ما به اطرافیان است، مختل می کند. کم خوابی مکان یابی ذهنی را کاهش می دهد. مکان یابی ذهنی یعنی توانایی پیروی از یک سری دستورالعمل ها یا وظایف. همچنین تفکر خلاق و حل مسئله نوآورانه را محدود می کند.
یک شب کامل بدون خواب، در حافظه نیز اختلال ایجاد می کند. این حافظه کاری را که یک بانک حافظه موقت است. که برای نیازهای کوتاه مدت استفاده می کنیم، کم می کند. در عین حال، تحقیقات نشان داده است که افرادی که یک شب کال بدون خواب هستند در معرض خطر بیشتری برای ایجاد خاطرات نادرست هستند که به یادآوری طولانیمدت اطلاعات مهم آنها حتی پس از بازگشت به خواب منظم آسیب میزند.
شباهت شبانه روزی با مستی با الکل
مطالعات متعدد نشان داده اند که بیداری یک شبانه روز باعث اختلالاتی می شود که قابل مقایسه با مست بودن است. محققان دریافتند که پس از 24 ساعت محرومیت از خواب، عملکرد ذهنی یک فرد معادل عملکرد ذهنی فردی است که دارای محتوای الکل خون (BAC) 0.10٪ است. حتی بیش از بالاترین حد قانونی برای رانندگی در ایالات متحده (0.08٪).
یکی دیگر از تأثیرات عمده محرومیت از خواب، خواب آلودگی در طول روز است. مغز و بدن به داشتن یک دوره استراحت عادت کرده اند و زمانی که مجبور می شوند این زمان را برای بهبودی از دست بدهند، طبیعی است که دوره هایی از خواب آلودگی داشته باشیم. کم خوابی همچنین می تواند باعث ایجاد میکرواسلیپ و ریز خواب شود که شامل چرت زدن مختصر برای چند ثانیه است.
تلاش مداوم برای بیدار ماندن باعث ایجاد ناهماهنگی بیشتر در عملکرد ذهنی پس از یک بیداری شبانه روزی می شود. و تلاش بیشتر برای بیدار ماندن ممکن است باعث کاهش توجه از کارهایی که در دست انجام است دور کند.
جای تعجب نیست که افراد در این شرایط کم خواب مستعد ابتلا به انواع خطاها و اشتباهات هستند. خطر تصادفات افزایش می یابد، از جمله حوادث بالقوه تهدید کننده زندگی ناشی از رانندگی خواب آلودگی. حوادث محل کار می تواند خطرات جدی به خصوص برای پزشکان، پرستاران، خلبانان و افرادی که با ماشین آلات سنگین کار می کنند، ایجاد کند.
بیداری تمام شب و خلق و خو
بیداری در یک شب نشینی فقط با تفکر موثر تداخل نمی کند. بلکه به مشکلات خلقی مختلف کمک می کند. شبهای بیخوابی با افزایش سطح هورمون کورتیزول مرتبط است که با استرس مرتبط است. به همین ترتیب، کمبود خواب با اضطراب مرتبط است که می تواند بر خلق و خو و رفتار تأثیر بگذارد.
بسیاری از عناصر دیگر خلق و خوی عاطفی پس از یک شب بی خوابی بدتر می شوند. در چنین حالتی عصبانیت و تحریک پذیری شایع تر است. و افراد پس از یک بی خوابی شبانه روزی بیشتر احساس افسردگی و خستگی می کنند.
بیداری تمام شب و بهزیستی جسمانی
بیدار ماندن در طول شب به سلامت جسمی آسیب می رساند. زمانی که عضلات و اندام های بدن در طول خواب زمانی برای ریکاوری ندارند، خستگی و سطوح انرژی پایین بیشتر اتفاق می افتد. در تحقیقاتی که نشان داد عملکرد بدتر در بین ورزشکاران استقامتی پس از یک شب محرومیت کامل از خواب، کاهش تواناییهای فیزیکی مشهود است. کمبود خواب همچنین باعث میشود که افراد سطح تلاش خود را بیش از حد تخمین بزنند. این امر منعکس کننده تأثیر یک بیداری کامل شبانه روزی بر انرژی و قدرت است.
علاوه بر این، یک شب کامل بدون خواب حساسیت به درد را افزایش می دهد. که می تواند منجر به درد حاد یا تشدید درد مزمن شود.
اثرات متغیر محرومیت از خواب
تقریباً همه افراد تأثیرات منفی ناشی از کم خوابی را تجربه می کنند. اما همه تأثیرات آن را به یک شکل یا به یک اندازه احساس نمی کنند.
بزرگسالان نسبت به نوجوانان و بزرگسالان جوان بهتر می توانند با تأثیرات شناختی شبانه روزی کنار بیایند. به نظر میرسد زنان بهتر از مردان بیخوابی را کنترل میکنند. اما ممکن است پس از بازگشت به الگوی خواب طبیعی، بهبودی کندتر داشته باشند.
اثرات محرومیت از خواب نیز میتواند فردی باشد. و مطالعات به این احتمال اشاره کردهاند که ژنتیک یک فرد میتواند بر میزان تأثیر جدی یک شب بدون خواب تأثیر بگذارد.
الگوهای خواب نرمال ممکن است در تأثیر یک شبانه روزی بر کسی نقش داشته باشد. به عنوان مثال، این اثرات ممکن است در فردی که معمولاً به اندازه کافی نمی خوابد در مقایسه با فردی که روال خواب سالمی دارد، قوی تر باشد. با این حال، حتی افرادی که ساعات بیشتری را در روزهای قبل از یک شبانه روز می خوابند. هنوز هم، نشانه هایی از نقص های شناختی را نشان می دهند.
در قسمت دوم این مقاله درباره خطرات بیداری کامل شبانه روزی و راهکارهایی برای بیدار ماندن در تمام شب ارائه خواهیم کرد.
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.