07136476172 - 09172030360 [email protected]

براساس یک مطالعه بین المللی که توسط محققان دانشگاه علوم پزشکی سینسیناتی انجام شده است، ممکن است افسردگی و اضطراب از علائم بیماران مبتلا به ویروس کرونا COVID-19 باشد. زیرا این ویروس بر سیستم عصبی مرکزی تأثیر می گذارد.

براساس این مطالعه، این دو علائم روانشناختی بیش از آنکه با شاخص های شدیدتر ویروس کرونا مانند تنگی نفس، سرفه یا تب ارتباط داشته باشند، با از بین رفتن حس بویایی و چشایی همراه بوده اند.

“اگر از شخصی که به ویروس کرونا مبتلا شده در مورد علائم افسردگی یا اضطراب سؤال بپرسید، ممکن است آن ها تصور کنند افسردگی و اضطراب آن ها به دلیل تنگی نفس یا علائمی مانند سرفه یا تب زیاد است. ”

“هیچ یک از این علائم که عوارض و مرگ و میر را به همراه داشته است، با افسردگی یا اضطراب در این بیماران در ارتباط نیست.”

“تنها موردی که در افراد مبتلا به ویروس کرونا COVID-19 با افسردگی و اضطراب همراه بوده است، شدت از بین رفتن احساس بویایی و چشایی بیماران بود. این یک نتیجه غیر منتظره و تکان دهنده است. ”

 

 

طی یک پرسشنامه تلفنی، خصوصیات و علائم 114 بیمار که طی یک دوره شش هفته ای با ویروس کرونا COVID-19 تشخیص داده شده بودند، در سوئیس مورد بررسی قرار گرفت. شدت از بین رفتن بو و طعم، انسداد بینی، تولید بیش از حد مخاط، تب، سرفه و تنگی نفس در طی ویروس کرونا COVID-19 ارزیابی شد. یافته های این مطالعه بصورت آنلاین در The Laryngoscope در دسترس است.

در زمان ثبت نام در مطالعه، هنگامی که شرکت کنندگان بیماری کرونا COVID-19 را تجربه کرده بودند، 47.4 درصد از شرکت کنندگان حداقل یک افسردگی چند روز در هفته را گزارش می کردند در حالی که 21.1 درصد از آنها تقریباً هر روز هفته افسردگی داشتند. از نظر شدت، 7/44 درصد از شرکت کنندگان ابراز اضطراب خفیف کرده اند، در حالی که 5/10 درصد اضطراب شدید را گزارش کرده اند.

“یافتن غیر منتظره علائم اضطراب در بیماری کرونا COVID-19 که ممکن است باعث بیشترین درجه اضطراب روانشناختی شود، به طور بالقوه می تواند در مورد این بیماری رازی را برای ما فاش کند.”

“ما فکر می کنیم یافته های ما این احتمال را نشان می دهد که پریشانی روانشناختی به شکل افسردگی یا اضطراب، ممکن است منعکس کننده نفوذ SARS-CoV-2 به سیستم عصبی مرکزی باشد، ویروسی که باعث بیماری کرونا COVID-19 می شود.

“محققان از مدتها پیش تصور می کردند که دستگاه بویایی راه اصلی ورود کروناویروس به سیستم عصبی مرکزی است. شواهدی از این مورد با SARS یا سندرم حاد تنفسی حاد وجود دارد، یک بیماری ویروسی که برای اولین بار در نوامبر 2002 در چین پدیدار شد و از طریق سفرهای بین المللی به 29 کشور گسترش یافت. مطالعات انجام شده بر روی مدل های موش این ویروس نشان داده است که دستگاه بویایی یا مسیر ارتباط بوها از بینی به مغز دروازه ای برای نفوذ به سیستم عصبی مرکزی و عفونت مغز است.”

“این علائم پریشانی روانشناختی، مانند خلق و خوی افسرده و علائم سیستم عصبی مرکزی در صورتی که با کاهش بویایی شما همراه باشد، می تواند نشان دهنده ابتلا به این ویروس باشد. در واقع این ممکن است نشان دهد که ویروس نورون های بویایی را آلوده کرده است، حس بویایی را کاهش می دهد و سپس از دستگاه بویایی برای ورود به سیستم عصبی مرکزی استفاده می کند.”

علائم سیستم عصبی مرکزی شدید COVID-19 مانند تشنج یا وضعیت روانشناختی تغییر یافته قبلا توصیف شده است، اما خلق و خوی افسرده ممکن است علامت عصبی متداول اما خفیف تر ویروس کرونا COVID-19 باشد.

“با توجه به مشاهدات و یافته های موجود ممکن است نواحی دیگری از سیستم عصبی وجود داشته باشند که این ویروس آن ها را نیز آلوده می کند. شیوع افسردگی و اضطراب با از بین رفتن حس بویایی ونفوذ ویروس کرونا از این مسیر به مغز، می تواند درهای زیادی را برای تحقیقات آینده باز کند تا ببینیم چگونه ویروس ممکن است با سیستم عصبی مرکزی ارتباط برقرار کند”

 

برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.

منبع:

 

“Mood, anxiety and olfactory dysfunction in COVID ‐19: evidence of central nervous system involvement?”

 

به این مقاله امتیاز دهید