سخاوت واقعی: حفظ باور یا تمایل به فشار آوردن به خود با افزایش سن
حفظ ذهنیت رشد و اعتقاد به خود با افزایش سن به شما کمک می کند تا در مهارت هایی که می خواهید بر آنها مسلط شوید موفق شوید.
منبع: NTNU
پس می گویید در جوانی می توانستید یک فوتبالیست حرفه ای شوید؟ یا واقعاً در شطرنج خوب هستید؟ شاید یک سرآشپز مشهور جهانی؟ یک گروه تحقیقاتی بررسی کردهاند که عوامل انگیزشی برای مهارت واقعی در تغییر مهارت با افزایش سن چقدر مهم هستند.
هرموندور زیگموندسون، استاد دانشگاه علم و صنعت نروژ، میگوید: «ما میخواستیم ببینیم که چگونه اشتیاق، شور و شوق و اعتقاد به اینکه شما در بهتر شدن موفق خواهید شد – طرز فکر رشد شما – با افزایش سن و در رابطه با جنسیت تغییر میکند. ))
او اولین نویسنده مقاله در مجله بین المللی تحقیقات محیطی و بهداشت عمومی است. محققان 1548 فرد 13 تا 77 ساله را مورد بررسی قرار دادند.
اشتیاق و ذهنیت رشد کاهش می یابد
مبل بدون شک مکان بسیار دلپذیرتری برای گذراندن وقت با افزایش سن است. این موضوع در نتایج مطالعه نیز منعکس شده است. اشتیاق به چیزی که قبلاً برای آن تلاش می کردید کاهش می یابد. پروفسور زیگموندسون میگوید و همچنین این باور وجود دارد که میتوانید در آن موفق شوید.
اما اینجاست که مهم است که خودتان را در دست بگیرید و تسلیم نشوید. ممکن است در هیچ کاری قهرمان جهان نشوید، اما اگر دنبال آن باشید، همچنان می توانید واقعاً ماهر شوید. یا حداقل بهتر شوید! این زمانی است که حفظ ذهنیت رشد مهم است. زیگموندسون میگوید: «شما نمیتوانید باور به رشد را متوقف کنید، حتی اگر در حال افزایش سن هستید.))
با افزایش سن لجبازتر می شوید
در اینجا نیز امیدی وجود دارد، زیرا در واقع با گذشت سالها، ظرافت بیشتر می شود. زیگموندسون میگوید: «اشتیاق و طرز فکر رشد با افزایش سن کاهش مییابد، اما اگر به جمعیت سالمند بهعنوان یک کل نگاه کنیم، تمایل به استقامت بیشتر میشود.»
بنابراین می توانید مزایای واضحی برای تبدیل شدن به یک رفتار قدیمی پیدا کنید. او میگوید: «برخی از افراد مسن نیز بخشی از اشتیاق خود را به دست میآورند.))
تفاوت های جنسیتی
«در کل، مردان معمولاً در مورد چیزهایی که واقعاً به دنبال آن هستند، پرشورتر از زنان هستند.))
اما زنان در زمینه دیگری پیشتازند.
زنان عموماً باور قویتری دارند که در چیزی که میخواهند خوب باشند، موفق خواهند شد، یعنی ذهنیت رشد قویتری دارند.» زیگموندسون اشاره می کند که این یکی از اولین بارهایی است که این یافته به اثبات رسیده است.
تحقیقات قبلی نشان داده است که پیدا کردن چیزی که به آن علاقه دارید حتی با افزایش سن بسیار مهم است. متأسفانه هیچ میانبر دیگری به جز سخاوت درباره خود پیدا نخواهید کرد و البته پیگیری شما ممکن است سخت باشد. البته مگر اینکه واقعاً برای دراز کشیدن روی کاناپه تلاش می کنید.
انگیزه
انگیزه تمایل به عمل در خدمت یک هدف است. این عنصر حیاتی در تعیین و دستیابی به اهداف ما است.
انگیزه یکی از عوامل محرک رفتار انسان است. به رقابت دامن می زند و باعث ایجاد ارتباط اجتماعی می شود. عدم وجود آن می تواند منجر به بیماری های روانی مانند افسردگی شود. انگیزه شامل میل به ادامه تلاش برای رسیدن به معنا، هدف و زندگی ارزشمند است.
افراد اغلب انگیزه های متعددی برای درگیر شدن در هر رفتاری دارند. انگیزه ممکن است بیرونی باشد، به موجب آن فرد از نیروهای بیرونی الهام میگیرد – افراد دیگر یا پاداشها. انگیزه همچنین می تواند ذاتی باشد، به موجب آن الهام از درون می آید – میل به بهبود در یک فعالیت خاص. انگیزه درونی افراد را با قدرت بیشتری تحت فشار قرار می دهد و دستاوردها رضایت بخش تر هستند.
یکی از چارچوب هایی که برای درک انگیزه استفاده میشود، سلسله مراتب نیازها است که توسط آبراهام مزلو، روانشناس آمریکایی در سال 1943 پیشنهاد شد. به گفته مزلو، انسانها ذاتاً انگیزه دارند تا خودشان را بهتر کنند و با مواجهه تدریجی و ارضای چندین سطح به سمت ابراز پتانسیل کامل خود-خودشکوفایی- حرکت کنند. نیاز از اساسی ترین، مانند غذا و ایمنی، تا نیازهای درجه بالاتر برای عشق، تعلق و عزت نفس.
در نهایت، مزلو این نظریه را گسترش داد تا نیاز به تعالی از خود را نیز شامل شود: مردم به اوج رشد می رسند و با توجه به چیزهایی فراتر از خود، بالاترین معنای زندگی را پیدا می کنند. اگرچه جهانی بودن نظریه مزلو به چالش کشیده شده است، بسیاری معتقدند که این نظریه حقایق اساسی در مورد انگیزه انسان را در بر می گیرد.
انگیزه از کجا می آید؟
انگیزه می تواند از منابع مختلفی ناشی شود. افراد ممکن است با انگیزه های بیرونی، مانند انگیزه کار یا لذت درونی، مانند انگیزه ایجاد آثار هنری در اوقات فراغت، برانگیخته شوند. سایر منابع انگیزه عبارتند از کنجکاوی، خودمختاری، اعتبار هویت و باورهای فرد، ایجاد تصویر مثبت از خود و تمایل به اجتناب از ضررهای احتمالی.
https://www.psychologytoday.com/us/basics/motivation
سید مهدی ساداتی هستم. عاشق مغز! داروساز و دانشجوی دکترای تخصصی علوم اعصاب. عضو تیم مرکز سلامت مغز دانا! از علاقه هام شناسوندن کارایی های هیجان انگیز مغز به زبان ساده به آدمهاست! جست و جو می کنم در افسردگی، داروهای موثر بر مغز و سایر بیماری های حوزه ی روان و البته نوروپلاستیسیتی!