یک مطالعه جدید گزارش داده است که خطر تصادفات اتومبیل در افراد مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی (ADHD)، افزایش می یابد.
این مطالعه ;I در مجله آکادمی روانپزشکی کودکان و نوجوانان آمریکا (JAACAP)، منتشر شده، به ویژه، میزان تصادفات اتومبیل در بزرگسالی را بررسی می کند، در کسانی که سابقه اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD در دوران کودکی دارند، 1.45 برابر بیشتر از بزرگسالان بدون این اختلال است.
محققان همچنین دریافتند کودکانی که علائم اختلال نقص توجه / بیش فعالیADHD آنها در بزرگسالی کاهش یافته است، افزایشی در خظر تصادفات نشان نمی دهند.
نویسنده اصلی و محقق انستیتوی تحقیقات بهداشت روان رویال، دانشگاه اوتاوا اظهار داشت: ” اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD یک بیماری عصبی رشدی است. بین 5 تا 75 درصد کودکان مبتلا به ADHD ممکن است با این اختلال بزرگ شوند. تحقیقات موجود نشان می دهد که اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD با تخلفات رانندگی بیشتر، تخطی از سرعت مطمئن، تعلیق گواهینامه و رفتارهای پرخطر رانندگی همراه است.
“احتمال رفتار پرخطر رانندگی با تداوم علائم اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD دوران کودکی در بزرگسالی افزایش می یابد. تحقیقات قبلی از گروه ما و همچنین توسط دیگران نشان می دهند که، جدا از رفتارهای رانندگی، تداوم اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD تا بزرگسالی می تواند عملکرد در حوزه های دیگر را مختل کند. این حوزه ها می توانند شامل عملکرد شغلی، پیشرفت تحصیلی، عملکرد عاطفی، مصرف مواد و مشکلات قضایی باشند. ”
گروهی از 441 کودک مبتلا به اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD و 231 کودک بدون اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD در سنین 7 تا 25 سال مورد مطالعه قرار گرفتند.
محققان داده های مربوط به علائم اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD، نتایج رانندگی و همچنین تعدادی از بیماری های همراه مانند اختلال اختلال در رفتار، اختلال شخصیت ضد اجتماعی و استفاده از مواد در دوران کودکی و در بزرگسالی را بررسی کردند.
این دو گروه در میزان تصادفات اتومبیل در بزرگسالی متفاوت بودند. نکته مهم، بزرگسالان با ادامه علائم ADHD بیشترین میزان تصادف اتومبیل را در مقایسه با بزرگسالانی که سابقه اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD ندارند (1.81 برابر بیشتر) داشتند.
سرانجام، نرخ تصادفات اتومبیل بین بزرگسالانی که علائم اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD آن ها بهبود و درمان یافته و بزرگسالانی که هرگز اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD نداشتند، فرقی نمی کند.
“پزشکان باید اثرات طولانی مدت اختلال نقص توجه / بیش فعالی ADHD دوران کودکی بر کیفیت زندگی را در هنگام مراجعه بیماران بخاطر داشته باشند و یک رویکرد جامع برای درمان و مدیریت داشته باشند.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Effects of Childhood and Adult Persistent Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder on Risk of Motor Vehicle Crashes: Results From the Multimodal Treatment Study of Children With Attention-Deficit/Hyperactivity Disorder. Journal of the American Academy of Child & Adolescent Psychiatry, 2020
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.