تحقیقات جدید پیوندی بین آنژیومهای غاری (CA)، نوعی ناهنجاری عروق خونی مغز و ترکیب میکروبیوم روده پیدا کرده است. این مطالعه همچنین از تحقیقات جدید در مورد اهمیت محور میکروبیوتا-روده- مغز، که رابطه بین باکتری های موجود در روده و نحوه عملکرد مغز را بررسی کرده، پشتیبانی می کند.
آنژیوم غاری
طبق یک مطالعه، آنژیوم غاری نوعی رگ خونی غیر طبیعی در مغز فرد است. برآوردها نشان می دهد 0.5٪ از جمعیت از این اختلال رنج می برند. از این تعداد، 40٪ دارای علائم آنژیوم غاری هستند. بعضی اوقات به دلیل خونریزی عروق.
علائم این بیماری شامل سردرد، اختلال در بینایی، تشنج یا سکته مغزی است.
پزشکان می توانند آنژیوم غاری را با اسکنهای مکرر تصویربرداری با رزونانس مغناطیسی (MRI) پیگیری کنند. برخی از افراد ممکن است نیاز به عمل جراحی داشته باشند.
دانشمندان می دانند که آنژیوم غاری یک جزء ژنتیکی دارد، بنابراین ممکن است فرد انواع خاصی از ژن ها را ایجاد کند که باعث ایجاد آنژیوم غاری می شود.
با این حال، تحقیقات قبلی در مورد موش ها نشان داده است که میکروبیوم روده ممکن است آنژیوم غاری را نیز تحت تأثیر قرار دهد. میکروبیوم، مجموعه ای از ژنوم تقریباً 100 تریلیون میکرو ارگانیسم است، در درجه اول باکتری ها، که در روده فرد زندگی می کنند.
در حالی که دانشمندان پیوندی را بین میکروبیوم روده و آنژیوم غاری پیشنهاد داده اند، جزئیات بیشتر در مورد نوع میکروبیوم فرد مبتلا به آنژیوم غاری در دسترس نیست، و مطالعات کمی در مورد موضوعات انسانی بررسی شده است.
نویسندگان مطالعه حاضر، می خواستند مشخص کنند که چه نوع باکتری در افراد مبتلا به آنژیوم غاری وجود دارد و اینکه آیا انواع مختلف این اختلال با میکروبیوم روده افراد مختلف ارتباط دارد یا خیر.
تجزیه و تحلیل ژنومی پیشرفته
برای انجام این تحقیق، نویسندگان مطالعه حاضر تجزیه و تحلیل ژنومی پیشرفته از نمونه های مدفوع 122 نفر با آنژیوم غاری مشخص شده را انجام دادند. آنها این نمونه ها را با یک گروه کنترل که از نظر سن و جنس که مبتلا به آنژیوم غاری نبودند، مقایسه کردند.
این مطالعه نشان داد که گروه مبتلا به آنژیوم غاری دارای باکتریهای روده گرم منفی بیشتری است، در حالی که گروه کنترل باکتریهای روده ای گرم مثبت بیشتری دارند.
علاوه بر این، این مطالعه نشان می دهد که انواع خاصی از باکتری های روده در افراد مبتلا به آنژیوم غاری، شیوع بیشتری پیدا کرده است.
این مطالعه همچنین نشان داد که باکتری های روده در افراد مبتلا به آنژیوم غاری مولکول های لیپوپلی ساکارید بیشتری تولید می کنند.
بین انواع باکتریها و آنژیوم غاری ارتباط وجود دارد، بعلاوه، ترکیب برخی از باکتری های روده می تواند به شناسایی میزان آنژیوم غاری تهاجمی کمک کند.
سرانجام، این مطالعه روشن کرد که تجزیه و تحلیل نوع خاص میکروبیومها به همراه پلاسمای خون می تواند به پزشکان کمک کند تا شدت اختلال مغزی فرد را تعیین کنند.
تحقیقات آینده
نویسندگان پیشنهاد می کنند که تحقیقات بعدی باید شامل گروه های بزرگتر و ارزیابی های دارای پیگیری باشد. آنها همچنین بیان می کنند که ممکن است بررسی اثرات رژیم غذایی بر میکروبیوم و آنژیوم غاری، بسیار ارزشمند باشد.
در حالی که این تحقیق ارتباط بین میکروبیوم روده و آنژیوم غاری را روشن می کند، اما دقیقاً چگونگی ارتباط این دو هنوز مشخص نیست.
محور میکروبیوتا-روده-مغز در راس تحقیقات فعلی علوم بهداشت قرار دارد و رابطه بین روده و مغز پیچیده است.
با این حال، این مطالعه شواهد بیشتری در مورد اهمیت رابطه روده و مغز ارائه می دهد و جزئیات بیشتری در مورد آنژیوم غاری در رابطه با باکتری های روده را نمایان می کند.
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Medical News Today
درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز، بیش از 15 سال است که در زمینه پژوهش، تدریس و فعالیت های اجرایی در حوزه علوم اعصاب فعالیت و تجربه دارد. وی همچنین در ارتقا عملکرد های شناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب تخصص ویژه ای دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی (h-index 13) در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. بعلاوه به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش او را در Google Scholar دنبال کنید.
دکتر کمالی علاوه بر تخصص در زمینه علوم اعصاب، سال ها است که به عنوان مدیر اجرایی مجله علوم پزشکی پیشرفته و فناوری های کاربردی (JAMSAT) مشغول به فعالیت است. همچنین به عنوان دبیر اجرایی انجمن علوم اعصاب ایران شاخه فارس فعالیت می کند.