07136476172 - 09172030360 [email protected]

نکات کلیدی

  • قرار گرفتن طولانی مدت و کوتاه مدت در معرض آلودگی هوا می تواند بر بسیاری از بیماری های مزمن تأثیر بگذارد.
  • داده های اخیر نشان می دهد که ارتباط عمده ای بین آلودگی هوا و اختلالات عصبی وجود دارد.

 

تأثیر منفی و تشدید اختلالات عصبی با آلودگی هوا

تحقیقات زیادی در مورد ارتباط بین سلامت انسان و محیط اطرافش انجام شده است. مطالعه‌ای که اخیراً در The Lancet Planetary Health منتشر شده است، بر راه‌هایی تمرکز دارد که آلودگی هوا می‌تواند تأثیر منفی و تشدید اختلالات عصبی را در پی داشته باشد.

این مطالعه بر روی روش‌هایی متمرکز شد که آلاینده‌های PM 2.5 بر مغز تأثیر می‌گذارند. ذرات PM۲.۵ ذرات ریزی هستند که اندازه آنها کمتر از ۲.۵ میکرومتر یا میکرون است، و یکی از عوامل اصلی آلودگی هوا هستد. (منبع)

دکتر شاهین ای. لاخان مدیر اجرایی بنیاد جهانی ابتکار عصب شناسی، می گوید: “به سرعت آشکارتر می شود که محیط ما نقش بزرگی در تندرستی و سلامت مغز ما ایفا می کند. آلاینده ها و سموم اطراف ما به التهاب در داخل و اطراف مغز کمک می کنند. آنها توانایی ما را برای مبارزه با عفونت ها یا التهاب کاهش می دهند و ما را مستعد انحطاط مغزی می کنند.”

اثرات بالقوه آلودگی هوا بر سلامتی چیست؟

قرار گرفتن در معرض آلودگی هوا، چه برای مدت طولانی و چه برای مدت کوتاه، پیامدهای منفی بالقوه زیادی برای سلامتی دارد. عوارض جانبی می تواند از حاد تا مزمن متغیر باشد و این پتانسیل را دارد که بزرگسالان، کودکان و زنان حامله را تحت تاثیر قرار دهد.

بت گاردینر، روزنامه‌نگار محیط‌زیست می‌گوید: «وقتی آلودگی هوا در یک مکان بالا می‌رود، حملات قلبی، سکته‌های مغزی ، سرطان، زایمان‌های زودرس، مرده‌زایی و سرطان خون کودکان افزایش می‌یابد. این لیست همینطور ادامه دارد…”

آلودگی هوا چگونه مغز ما را تحت تاثیر قرار میدهد؟

محققان داده‌های بیمارانی را که بین سال‌های 2000 تا 2016 در بیمارستان بستری شده بودند، تجزیه و تحلیل کردند. داده‌ها نشان داد که ارتباطی عمدتاً خطی بین افزایش آلاینده های PM 2.5 و پذیرش بیماران در بیمارستان برای پارکینسون، آلزایمر و سایر انواع زوال عقل وجود دارد. این معضل احتمالاً به دلیل روش هایی است که آلودگی استرس اکسیداتیو و تخریب عصبی را افزایش می دهد.

آلاینده ها و سموم اطراف ما به التهاب در داخل و اطراف مغز کمک می کنند. آنها توانایی ما را برای مبارزه با عفونت یا التهاب کاهش می دهند و ما را در معرض تخریب مغز قرار می دهند.
-دکتر شاهین ای. لاخان

اثرات منفی آلاینده های PM 2.5

نوئل اکلی سلین، شیمی‌دان اتمسفر و نویسنده داستان‌های عطارد، می‌گوید: «یکی از چیزهایی که ما مدت‌هاست در مورد PM 2.5 می‌دانیم این است که تأثیرات منفی بر سلامتی دارد. شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد PM 2.5 چگونه می‌تواند تأثیرات قلبی عروقی و تنفسی بر جمعیت داشته باشد که همه این تاثیرات به طور بالقوه با مرگ و میرهای زودرس مرتبط هستند.

سلین همچنین مدیر برنامه فناوری و سیاست MIT و یکی از اعضای هیئت علمی مؤسسه داده‌ها، سیستم‌ها و جامعه و گروه علوم زمین، جو و سیاره است. او تأیید می‌کند عاملی که این ذرات را از سایرین متمایز می‌کند، اندازه است، و این همان چیزی است که PM 2.5 را قادر می‌سازد تا این همه آسیب وارد کند. او در ادامه بحث می‌کند که چگونه این مطالعه دید جدیدی از PM 2.5 ارائه می‌دهد و چگونه این داده‌ها به شواهد قاطع از قبل می‌افزایند، مبنی بر اینکه این نوع آلودگی هوا باید برای سلامت جوامع تنظیم شود.

PM2.5 چیست؟

PM 2.5 یک نوع آلاینده است که آژانس حفاظت از محیط زیست آن را به عنوان “ذرات ریز قابل استنشاق، با قطرهای عموماً 2.5 میکرومتر و کوچکتر” تعریف می کند.

ذرات موجود در هوا و جو از نظر اندازه متفاوت هستند و می توانند طیف وسیعی از ترکیبات شیمیایی را شامل شوند. PM 2.5 که به عنوان ذرات ریز قابل استنشاق نیز شناخته می شوند، نام دیگری برای ریزذرات است که توانایی استنشاق و جذب عمیق در ریه ها را دارند. PM 2.5 یک اصطلاح کلی برای همه ذرات بسیار ریز جو است و به آن 2.5 می‌گویند زیرا اندازه آنها کمتر از 2.5 میکرون است.

چه چیزی باعث آلودگی هوا می شود؟

سالهاست دانشمندان و فعالان محیط زیست اهمیت کاهش انتشار گازهای گلخانه ای را به خاطر سلامت کلی ما مورد بحث قرار داده اند. میزان تاثیر بالقوه آلودگی هوا بر بدن ما در درازمدت می تواند هشدار دهنده باشد.

این امر به نوعی نامرئی است زیرا تصور میشود هیچ‌کس بر اثر آلودگی هوا جان خود را از دست نداده است… ما نمی‌بینیم که این اتفاق بیفتد، اما این امر باعث افزایش نرخ مرگ و میر در انواع بیماری ها می‌شود. تنوع تأثیرات منفی بسیار شوکه کننده است.

همچنین شواهد نشان میدهند بین آلودگی هوا و دیابت و چاقی ارتباط وجود دارد.(منبع)

چه چیزی به آلودگی هوا کمک می کند؟

اساساً آلودگی هوا ناشی از این چند چیز است:

حمل و نقل

ماشین‌ها و اتوبوس‌ها همه از گازوئیل یا بنزین استفاده می‌کنند. هر وقت چیزی را می‌سوزانید، دوده ایجاد می کنید و در هوا می ماند و آن را تنفس می کنید.

برق و سوخت های فسیلی

کشورها اغلب از زغال سنگ استفاده می کنند اما به گاز طبیعی روی آورده اند. کمی پاک‌تر می‌سوزد، اما همچنان گازهای گلخانه‌ای زیادی ایجاد می‌کند.

شواهد زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد PM 2.5 چگونه می‌تواند اثرات قلبی عروقی و تنفسی بر جمعیت داشته باشد. که این تاثیرات به طور بالقوه با مرگ و میرهای زودرس مرتبط هستند.

صنعت

آلودگی ناشی از کارخانه ها

استانداردهایی وجود دارد که هدف آنها تنظیم انتشار گازهای گلخانه ای از شرکت ها است. اما این امر تأثیرات آلودگی هوا را از بین نمی برد. حتی برخی از سطوح [آلودگی هوا] که کمتر از استانداردهای فعلی است، تأثیر منفی دارند. هر چه بیشتر بتوان آنها را کاهش داد، بهتر است. برای اینکه سطوح آلودگی هوا به طرز چشمگیری تغییر کند، باید مقررات سختگیرانه ای برای شرکت ها وضع شود. زیرا آنها تولیدکنندگان اصلی انتشارات سمی هستند.

اهمیت این تحقیقات بر چشم‌انداز آینده

دانشمندان و محققان امیدوارند که در کنار قوانین، داده‌های بیشتر از مطالعاتی مانند اینها الهام‌بخش تغییرات کلی در رویه‌های مراقبت‌های بهداشتی باشد. به خاطر مغز ما، یافته های چنین تحقیقاتی باید خط مشی عمومی از جمله استانداردهای بهداشت، محیط زیست و ایمنی را مشخص کند.

اصلا چرا این حرف ها را زدیم؟؟

هنگامی که صحبت از درمان و پیشگیری از اختلالات مرتبط با زوال عقل می شود، پزشکان و محققان می توانند این اطلاعات را در هنگام اجرای برنامه درمانی در نظر بگیرند. علاوه بر این، دانستن ارتباط مستقیم بین آلودگی هوا و اختلالات عصبی می تواند افراد را قادر سازد تا هنگام تصمیم گیری در مورد برخوردشان با محیط زیست، انتخاب های آگاهانه ای داشته باشند.

آیا آلودگی هوا، مغز ما را فراموشکار می کند؟

تاثیر آب و هوا بر درد ناشی از بیماری هایی مانند آرتریت یا میگرن !

درمان خواب آلودگی بیش از حد

 

منابع

  1. Shi L, Wu X, Danesh Yazdi M, et al. Long-term effects of PM2·5 on neurological disorders in the American Medicare population: a longitudinal cohort studyLancet Planet Health. 2020. doi:10.1016/s2542-5196(20)30227-8
  2. Korten I, Ramsey K, Latzin P. Air pollution during pregnancy and lung development in the childPaediatr Respir Rev. 2017;21:38-46. doi:10.1016/j.prrv.2016.08.008
  3. United States Environmental Protection Agency. Particulate matter (PM) basics.
  4. https://www.verywellmind.com/link-found-between-air-pollution-and-neurological-disorders-5086943#citation-1
  5. James W, Jia C, Kedia S. Uneven magnitude of disparities in cancer risks from air toxicsInt J Environ Res Public Health. 2012;9(12):4365-4385. doi:10.3390/ijerph9124365
  6. Masten SJ, Davies SH, Mcelmurry SP. Flint water crisis: What happened and why?J Am Water Works Assoc. 2016;108(12):22-34. doi:10.5942/jawwa.2016.108.0195
  7. Mazidi M, Speakman JR. Ambient particulate air pollution (PM2.5) is associated with the ratio of type 2 diabetes to obesitySci Rep. 2017;7(1):9144. doi:10.1038/s41598-017-08287-1
  8. U.S. Energy Information Administration. Natural gas explained.
  9. The Carbon Majors Database. CDP Carbon Majors Report 2017.
به این مقاله امتیاز دهید