- مقدمه
- تفاوت بین افسردگی و زوال عقل
- افسردگی چیست و چگونه کار می کند؟
- چرا پدر من اینطور رفتار می کند؟ افسرده بودن چه حسی دارد؟ وقتی مامان خودش نیست، در سر مامانم چه می گذرد؟ والدین افسرده!
- چه چیزی باعث افسردگی می شود؟ چگونه شروع می شود؟
- مامان یا بابام چطور میتونن بهتر بشن؟ بهبود والدین افسرده!
- آیا کاری می توانم انجام دهم تا مامان یا بابا را بهتر کنم؟ حال والدین افسرده چطور بهتر می شود؟
- آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا افسردگی نگیرم؟
- درباره نویسنده
مقدمه
اکثر مردم هر از گاهی احساس ضعف یا غمگینی می کنند. این به معنای افسرده بودن نیست. افسردگی وضعیتی است که می تواند چندین هفته یا چند ماه ادامه داشته باشد. هنگامی که فردی افسردگی دارد، برخی احساسات منفی می تواند بر زندگی او غلبه کند. از جمله غم و اندوه، ناامیدی، و از دست دادن علاقه به چیزهایی که قبلاً از آنها لذت می بردند.
از هر پنج نفر در بریتانیا حداقل یک نفر در طول زندگی خود دچار افسردگی می شود. با این حال، در افراد مبتلا به زوال عقل بیشتر شایع است. به خصوص اگر آنها زوال عقل عروقی یا زوال عقل بیماری پارکینسون داشته باشند. افسردگی اغلب زمانی تشخیص داده می شود که فرد در مراحل اولیه زوال عقل باشد. با این حال، می تواند در هر مرحله توسعه یابد. افسردگی نیز می تواند بیاید و برود.
تفاوت بین افسردگی و زوال عقل
- افسردگی نسبت به بسیاری از انواع زوال عقل خیلی سریعتر – در طی هفته ها یا چند ماه – ایجاد می شود.
- معمولاً افراد مبتلا به زوال عقل مشکلاتی در گفتار و آگاهی از اینکه کجا هستند و ساعت چند است، دارند. این در افسردگی غیر معمول است.
- یک فرد مبتلا به افسردگی ممکن است گاهی اوقات بگوید نمی تواند چیزی را به خاطر بیاورد اما زمانی که از او خواسته می شود می تواند به خاطر بیاورد. با این حال، فرد مبتلا به زوال عقل (به ویژه بیماری آلزایمر) احتمالاً رویدادهای اخیر را به خاطر نمی آورد. آنها همچنین ممکن است سعی کنند از دست دادن حافظه خود را مخفی کنند.
- فرد مبتلا به افسردگی شدید ممکن است مشکلاتی در استدلال یا حافظه خود داشته باشد. با این حال، این احتمالاً به این دلیل است که آنها تمرکز ضعیفی دارند. مشکلات آنها با استدلال یا حافظه باید با درمان یا زمانی که افسردگی برطرف شود بهتر شود. در زوال عقل این اتفاق نمی افتد.
افسردگی چیست و چگونه کار می کند؟
افسردگی اختلالی است که بر احساس، فکر و عمل فرد تأثیر می گذارد. وقتی افراد افسرده هستند، مغزشان با زمانی که افسردگی ندارند متفاوت عمل می کند. مغز ما به ما کمک می کند تا به روش های خاصی فکر کنیم. احساس کنیم و عمل کنیم. بنابراین وقتی افراد افسرده هستند، متفاوت از حالتی که وقتی خوب هستند فکر، احساس و رفتار می کنند.
افسردگی یک ضعف نیست. افسردگی یک اختلال نسبتاً رایج است، حتی اگر مردم همیشه در مورد آن صحبت نمی کنند. آنچه لازم است درباره والدین افسرده بدانیم!
چرا پدر من اینطور رفتار می کند؟ افسرده بودن چه حسی دارد؟ وقتی مامان خودش نیست، در سر مامانم چه می گذرد؟ والدین افسرده!
افسردگی باعث می شود افراد به شیوه هایی متفاوت از رفتار عادی خود عمل کنند. زندگی با والدین افسرده می تواند بسیار سخت باشد. زیرا ممکن است فرد کارهایی انجام دهد یا چیزی بگوید که باعث ایجاد احساس بد یا سردرگمی در کودکان شود.
بیشتر کودکان متوجه می شوند که والدین افسرده به اندازه کافی در دسترس نیستند. نمی توانند با آنها مانند بازی کنند. صحبت یا رانندگی کنند.
افسردگی باعث می شود بسیاری از افراد بی حوصله باشند. تحریک پذیرتر شوند و بیش از حد معمول عصبانی شوند. همچنین می تواند باعث شود که شخصی احساس غمگینی کند و زیاد گریه کند. این واکنش های والدین می تواند برای کودکان بسیار سخت باشد.
فرد مبتلا به افسردگی ممکن است زودتر خسته شود و زمان زیادی را در رختخواب بگذراند. گاهی اوقات افرادی که افسرده هستند در تمرکز مشکل دارند. افراد مبتلا به افسردگی ممکن است بسیار بیشتر از حد معمول نگران باشند. گاهی اوقات افرادی که افسرده هستند نگرش منفی نسبت به زندگی دارند یا اعتماد به نفس پایینی دارند.
افسردگی می تواند افراد را به طرق مختلف تحت تاثیر قرار دهد. (این فرصتی است برای والدین تا علائم خود را با کودک در میان بگذارند.)
همانطور که افسردگی از بین می رود، رفتار این فرد بیشتر شبیه خودش می شود.
چه چیزی باعث افسردگی می شود؟ چگونه شروع می شود؟
افسردگی یک اختلال است، بسیار شبیه دیابت یا فشار خون بالا. دلایل زیادی برای افسردگی وجود دارد. آنچه باعث افسردگی در یک فرد می شود می تواند با آنچه در فرد دیگر ایجاد می کند متفاوت باشد. در برخی موارد، علائم می توانند به طور ناگهانی و بدون دلیل ظاهر شوند. در برخی موارد، به نظر می رسد که علائم پس از یک بحران زندگی، استرس یا سایر بیماری ها ظاهر می شوند.
مشخص نیست چرا، اما برخی از افراد راحت تر از دیگران افسرده می شوند. اما اغلب فرزندان عامل افسردگی والدین نیستند.
خبر خوب این است که افسردگی بسیار قابل درمان است. 75 تا 85 درصد از بزرگسالانی که برای افسردگی تحت درمان قرار می گیرند، بهتر می شوند. گاهی اوقات افسردگی عود می کند و می توان دوباره آن را درمان کرد.
مامان یا بابام چطور میتونن بهتر بشن؟ بهبود والدین افسرده!
بسیاری از درمان های مختلف، از جمله دارو و گفتار درمانی در دسترس هستند.
دارو به عملکرد بهتر مواد شیمیایی در مغز کمک میکند. این میتواند به فرد افسرده کمک کند تا عادی تر فکر کند، احساس کند و رفتار کند.
گفتار درمانی افراد افسرده را وادار می کند تا با یک درمانگر در مورد آنچه که تجربه می کنند صحبت کنند. رفتار درمانی به آنها کمک میکند راههای جدیدی برای مقابله و تفکر، احساس و رفتار مثبتتر بیاموزند.
آیا کاری می توانم انجام دهم تا مامان یا بابا را بهتر کنم؟ حال والدین افسرده چطور بهتر می شود؟
حمایت خانواده برای افراد مبتلا به افسردگی بسیار مهم است. اما این بزرگسالان (به عنوان مثال، پزشکان و درمانگران) هستند که مسئول درمان افسردگی هستند، نه کودکان.
حتی اگر نمیتوانید این افسردگی را برطرف کنید، گاهی اوقات فقط دانستن اینکه والدین شما در چه شرایطی قرار دارند و درک اینکه او دچار اختلال است و بهتر خواهد شد، میتواند به والدین شما کمک کند.
هیچ کس نمی تواند به طور قطع بداند که آیا در مقطعی از زندگی خود دچار افسردگی می شود یا خیر. نگرانی در این مورد طبیعی است. درست مانند سایر بیماری ها (مانند آرتریت یا دیابت)، ابتلا به افسردگی در خانواده ممکن است شما را در معرض خطر بیشتری قرار دهد. بسیار مهم است که بر روی کارهایی که می توانید برای کمک به خود برای مقابله با استرس و داشتن یک زندگی متعادل انجام دهید، تمرکز کنید.
آیا کاری هست که بتوانم انجام دهم تا افسردگی نگیرم؟
یکی از مهمترین کارهایی که بچهها میتوانند برای محافظت در برابر افسردگی انجام دهند این است که در مورد احساسات خود راحت باشند. خوب است که به والدین یا دیگر بزرگسالان زندگی اجازه دهید بدانند که در حال گذراندن چه چیزی هستند. بچهها میتوانند کمک لازم برای احساس بهتر و حل مشکلات زندگی خود را دریافت کنند.
برخی از کودکانی که والدینی مبتلا به افسردگی دارند، همیشه در مورد زمان هایی که احساس عصبانیت، غمگینی، ترس یا سردرگمی می کنند صحبت نمی کنند. آنها فکر می کنند که شاید والدین یا سایر بزرگسالان نمی خواهند در مورد این احساسات بشنوند. اما این درست نیست!
ورزش، سرگرمیها و سایر فعالیتها با بزرگسالان و بچههای سالم مهم است. زیرا به شما کمک میکند تا از زندگی خود لذت ببرید و احساس خوبی داشته باشید.
برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان چند تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.
منبع: https://www.camh.ca/en/health-info/guides-and-publications/when-a-parent-is-depressed
https://www.gatewayfoundation.org/addiction-blog/help-mom-with-depression/
https://www.alzheimers.org.uk/about-dementia/symptoms-and-diagnosis/depression-dementia#:~:text=Depression%20is%20often%20diagnosed%20when,advisers%20are%20here%20for%20you.
درباره نویسنده
خجسته رحیمی جابری، پژوهشگر دکترای تخصصی علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز و نویسنده وب سایت انستیتو سلامت مغز دانا. زمینه کاری تخصصی ایشان مشکلات حافظه و آلزایمر است وی بیش از 20 مقاله معتبر بین المللی در این زمینه به چاپ رسانده است. می توانید پژوهش های او را در اینجا (کلیک کنید) دنبال کنید.