علائم کمبود منیزیم شامل خستگی، از دست دادن اشتها، حالت تهوع و غیره است. منیزیم پایین نیز با سردرد مرتبط است. کمبود منیزیم و میگرن میتوانند به هم مرتبط باشند. به همین دلیل گاهی اوقات از اکسید منیزیم برای درمان و پیشگیری از میگرن استفاده می شود.
منیزیم یک ماده معدنی ضروری است که بدن ما برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد. این عنصر معدنی می تواند سلامت استخوان ها را بهبود بخشد، فشار خون را تثبیت کند و به حفظ ریتم قلب و عملکرد عصبی سالم کمک کند.
منیزیم دومین کاتیون (یون با بار مثبت) رایج درونسلولی است که در همهی بافتها وجود دارد و بر تعدادی از فرآیندهای نوروشیمیایی اثر میگذارد. این یون نقش مهمی در فعالیت بیش از 350 آنزیم دارد.
تعادل منیزیم در بدن عمدتاً از طریق بازجذب کلیوی و جذب گوارشی تنظیم میشود. تغییر در جذب گوارشی میتواند باعث منفی شدن تعادل منیزیم بدن شود.
میگرن یکی از شایعترین انواع سردردهای عودکننده و هفتمین دلیل ناتوانی است. میگرن به عنوان سردرد همراه با حالت تهوع و ترس از نور و صدا شناخته که میتواند با فعالیتهای روتین فیزیکی تشدید شود. بهطور معمول بیماران میگرن را بدون اختلال در حواس مختلف تجربه میکنند.
با این حال، تخمین زده می شود که بسیاری از افراد از طریق رژیم غذایی خود منیزیم کافی دریافت نمی کنند. در ادامه ی این مقاله با ما همراه باشید تا بدانید آیا بدن شما منیزیم کافی دریافت می کند یا خیر. و چه علائمی می تواند داشته باشد.
انواع مختلفی از منیزیم وجود دارد که گاهی اوقات برای درمان در شرایط مختلف استفاده می شود. بدن به راحتی منیزیم را بدون اتصال به ماده دیگری جذب نمی کند. به همین دلیل، مکمل ها اغلب دارای منیزیم همراه با مواد دیگر مانند اسیدهای آمینه هستند.
رایج ترین انواع منیزیم مورد استفاده در مکمل ها عبارتند از:
- اکسید منیزیم، که می تواند حاوی سطوح بالایی از منیزیم باشد و اغلب برای درمان میگرن استفاده می شود.
- سولفات منیزیم که شکل غیر آلی منیزیم است و فقط مقادیر کمی از این مکمل می تواند جذب بدن شود.
- کربنات منیزیم که سطح منیزیم کمی بالاتری دارد و بیشتر باعث ناراحتی دستگاه گوارش می شود.
- کلرید منیزیم که به راحتی جذب بدن می شود
- سیترات منیزیم ، که مقدار زیادی از آن می تواند جذب بدن شود. اغلب برای تحریک حرکات روده استفاده می شود
تحقیقات قابل توجه نشان داده است که افراد مبتلا به میگرن اغلب سطوح پایین تری از منیزیم نسبت به افراد بدون میگرن دارند.
در یک مطالعه در سال 2021 دریافت که اکسید منیزیم به اندازه والپروات سدیم در پیشگیری از حملات میگرنی بدون عوارض جانبی موثر است. برخی تحقیقات قدیمی تر همچنین نشان داده است که مصرف روزانه مکمل های منیزیم می تواند در پیشگیری از میگرن های مرتبط با قاعدگی موثر باشد.
اکسید منیزیم اغلب برای جلوگیری از میگرن استفاده می شود. شما می توانید اکسید منیزیم را به شکل قرص، با دوز توصیه شده کلی حدود 400 تا 500 میلی گرم در روز مصرف کنید. همچنین منیزیم را می توان به صورت وریدی به شکل سولفات منیزیم تجویز کرد.
از آنجایی که منیزیم یک عنصر طبیعی است و برای سلامتی ما ضروری است، ممکن است یک درمان بی خطر برای میگرن باشد. این عنصر به ویژه در مقایسه با داروهای میگرن که می توانند عوارض جانبی شدیدتری داشته باشند، صادق است.
مصرف منیزیم به طور کلی برای اکثر افراد بی خطر در نظر گرفته می شود، اما مصرف آن می تواند منجر به عوارض جانبی شود. شایع ترین عوارض جانبی گرفتگی شکم، استفراغ و اسهال است. اگر این موارد را تجربه کردید، می توانید برای تسکین دوز خود را کاهش دهید.
یکی دیگر از عوارض جانبی رایج منیزیم فشار خون پایین است. اگر فشار خون پایینی دارید، قبل از مصرف منظم منیزیم با پزشک خود صحبت کنید.
مصرف بیش از حد منیزیم می تواند منجر به تجمع خطرناک آن در بدن شود و می تواند منجر به عوارض جانبی جدی شود، مانند:
- ضربان قلب نامنظم
- فشار خون پایین ناامن
- کند شدن تنفس
- کما
به همین دلیل، قبل از شروع مصرف منیزیم جهت درمان کمبود منیزیم با پزشک خود صحبت کنید تا در مورد بهترین دوز برای شما بپرسید.
برای کسانی که نمی خواهند مکمل مصرف کنند، برخی از غذاها به طور طبیعی حاوی منیزیم هستند.
سبزیجات با برگ های تیره مانند اسفناج و شاتوت از بهترین غذاهایی هستند که می توانید بخورید. یک فنجان از هر دو حاوی بین 38 تا 40 درصد از مقدار توصیه شده روزانه منیزیم.
سایر غذاهای حاوی منیزیم عبارتند از:
- دانه ها، مانند تخم کدو یا کدو حلوایی
- بادام ها
- ماهی خال مخالی، تن و پولاک ماهی
- ماست کم چرب یا کفیر
- لوبیا سیاه و عدس
- آووکادو
- انجیر
- موز
- شکلات تلخ
در حالی که مکملها میتوانند تقویتکننده قدرتمندی باشند، بهتر است بر روی دریافت منیزیم از طریق رژیم غذایی خود با ترکیب غذاهای پر منیزیم تمرکز کنید.
اگر بیماری های گوارشی مانند بیماری التهابی روده یا عفونت معده دارید ، قبل از مصرف منیزیم از پزشک خود سوال کنید. این شرایط می تواند بر میزان جذب منیزیم بدن تأثیر بگذارد.
منیزیم همچنین می تواند با سایر داروها تداخل داشته باشد، از جمله:
- آنتی بیوتیک ها
- دیورتیک ها
- شل کننده های عضلانی
- داروهای قلب
اگر باردار هستید، قبل از مصرف منیزیم با پزشک خود مشورت کنید. برای زنان باردار، به طور کلی مصرف منیزیوم بی خطر در نظر گرفته می شود (350 تا 400 میلی گرم اکسید منیزیم به شکل قرص هر روز). مصرف سولفات منیزیم به صورت داخل وریدی برای درمان کمبود منیزیم بی خطر نیست، زیرا با نازک شدن استخوان در جنین همراه است .
خلاصه
وقتی منیزیم در دوزهای مطمئن مصرف شود، می تواند به طور موثری از میگرن برای بسیاری از افراد جلوگیری کند. از آنجایی که منیزیم معمولاً عوارض جانبی کمتری نسبت به داروهای تجویزی میگرن دارد، ممکن است گزینه مناسب تری باشد.
اگر برای اولین بار است که میگرن را تجربه می کنید، یا شدت یا دفعات آن افزایش یافته است، از پزشک خود کمک بگیرید. آنها می توانند به شما کمک کنند تا تعیین کنید چه مقدار منیزیم باید مصرف کنید و چه گزینه های درمانی دیگری را باید در نظر بگیرید.
خدمات انستیتو سلامت مغز دانا:
همکاران زبده و متخصص ما در زمینه های روانپزشکی، روانشناسی و علوم اعصاب آماده ارائه خدمات مرتبط با شناسایی و درمان تمام اختلالات خلقی با استفاده از دارو درمانی و روش های نوین درمانی از قبیل تحریک الکتریکی فرا جمجمه ای می باشند.
اگر بدنبال بهترین مرکز با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، روانشناسان، کاردمان ها، نوروساینتیست ها و استفاده از روش های نوین درمانی هستید همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! از این طریق با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.