07136476172 - 09172030360 [email protected]

مغز ما عاشق باغبانی و ماهیگیری هست! تقویت مغز با هم بشنویم:

تقویت عملکرد مغز

داشتن یک سرگرمی تنها راهی برای پر کردن زمان نیست، بلکه در واقع می تواند سلامت شناختی شما را با افزایش سن افزایش دهد. سالمندی اغلب بر اساس ظاهر و احساس جسمانی افراد سنجیده و تعریف می شود. اما سلامت شناختی نیز به همان اندازه مهم است. و همانطور که مشخص است، سرگرمی های شما می تواند در تعیین این موضوع  و تقویت مغز نقش داشته باشد. «سرگرمی‌ها به اجتماعی شدن و محافظت در برابر تنهایی، که با خطر بالاتر زوال عقل مرتبط است، کمک می‌کند. در کنار اجتماعی شدن همسر، سرگرمی‌ها می‌توانند سلامت روان فرد را بهبود بخشند و فواید شناختی مختلفی را ارائه دهند. همه چیز با انجام کاری لذت بخش یا پاداش دهنده شروع می شود. کاری که باعث تحریک سلول های عصبی در مغز می شود که ماده شیمیایی دوپامین را آزاد می کنند. این رهاسازی باعث ایجاد حس خوبی می شود که می تواند باعث شود فرد بخواهد یک عمل را بارها و بارها تکرار کند. تکرار یک عمل را به یک سرگرمی تبدیل می کند.

تأثیر سطح دوپامین بر انگیزه

تحقیقات نشان می‌دهد که نورون‌های دوپامین پاسخ‌های قوی به پاداش‌ها می دهند و در انگیزه مثبت نقش حیاتی‌ دارند. آنها همچنین قادر به انتقال سیگنال های مربوط به تجربیات غیر پاداشی مانند رویدادهای بد یا هشدار دهنده هم هستند. «کلید اصلی انجام کاری است که از آن لذت می برید و آن را به طور مداوم انجام دهید. “به خصوص سرگرمی های جدید، زیرا با یادگیری چیزهای جدید، ارتباطات عصبی جدیدی ایجاد می کنید.” تحقیقات رو به رشد نشان می دهد که سرگرمی ها می توانند زوال شناختی را کاهش دهند و باعث تقویت مغز شوند. آنها برای فعالیت ذهنی و بدنی برای عملکرد شناختی اهمیت دارند. تحقیقات نشان می‌دهد که وقتی یکی یا هر دو در تعادل نباشند، می‌تواند بدن را ویران کند. سال گذشته، محققان در کالج کینگ لندن دریافتند که اضطراب، افسردگی و اختلال دوقطبی وضعیتی که با خطر بیشتر بیماری‌های جسمی و حتی مرگ مرتبط است. سازمان جهانی بهداشت از این ایده حمایت می‌کند و خاطرنشان می‌کند که افراد مبتلا به بیماری‌های روانی شدید ممکن است تا دو دهه زودتر به دلیل «شرایط فیزیکی قابل پیشگیری» بمیرند.

نقش عوامل ژنتیکی

در حالی که تصور می شود عوامل ژنتیکی، محیطی و سبک زندگی همگی بر سلامت شناختی تأثیر می گذارند، اما افزودن فعالیت های اوقات فراغت به عنوان یک عامل محافظتی برای توانایی شناختی افراد مسن تأیید شده است. مطالعات نشان داده است که افراد مسن با علائم افسردگی که در فعالیت های فکری اوقات فراغت شرکت می کنند، عملکردهای شناختی بهتری دارند. “بسیاری از بیماران مبتلا به زوال شناختی که من می‌شناسم و سرگرمی‌هایی مانند ماهیگیری، باغبانی یا بافتنی دارند که به هماهنگی چشم و دست نیاز دارد، قطعاً روند زوال شناختی را بهبود می‌بخشند و کند می‌کنند.” او بر اهمیت سرگرمی هایی که از تلاش ذهنی و فیزیکی استفاده می کند، تأکید کرد. اما بهترین سرگرمی چیزی است که نه تنها از ذهن افراد استفاده می کند، بلکه ارتباط ذهن و بدن را نیز دارد و برای آنها لذت یا شادی به ارمغان می آورد. چیزی که به آنها جذابیت سازگاری می دهد.

 تنوع سرگرمی ها ممکن است کلیدی باشد

تحقیقات نشان می دهد که با تنوع بخشیدن به سرگرمی های خود، زوال شناختی کند می شود. یک مطالعه نشان داد که فعالیت‌های روزانه متنوع باعث می‌شود افراد بین وظایف خود جابه‌جا شوند و چیزهای جدید را امتحان کنند. هیپوکامپ را تحریک می‌کنند، یعنی بخش مهمی از داده‌های مغز که مسئول تشکیل حافظه بلندمدت و بازیابی حافظه است. تحقیقات نشان داد که افراد مسن زمانی که درگیر سرگرمی‌هایی هستند که نیاز به فعالیت اجتماعی دارند، مانند شرکت در یک کلاس ورزشی گروهی یا شرکت در یک سرگرمی در خارج از خانه، کمتر احتمال دارد به بیماری‌های شناختی خاصی مانند زوال عقل مبتلا شوند. هیچ چارچوب زمانی واقعی برای شروع سرگرمی‌ها برای کاهش سرعت زوال شناختی وجود ندارد، بهتر است زودتر شروع کنید تا دیرتر. «پرورش سرگرمی ها و حفظ یک سبک زندگی فعال همراه با فعالیت بدنی در سنین پایین تر ممکن است مزایای بیشتری در زندگی بعدی داشته باشد.

سرگرمی هایی که می توانند زوال شناختی را کاهش دهند/تقویت مغز

بیشتر سرگرمی‌ها می‌توانند مغز را تحریک کنند و شما را از نظر ذهنی سالم نگه دارند. سرگرمی‌ای که ارتباط ذهن و بدن را ترکیب می‌کند، از نظر ذهنی تحریک‌کننده است. مثلا ورزش بدنی سبک تا متوسط کمک کننده است. “ورزش قلبی عروقی علاوه بر تمرینات قدرتی می تواند مفید باشد و فعالیت های اوقات فراغت نیز می تواند مزایایی برای بهبود سلامت شناختی داشته باشد.”

سرگرمی های خاص تر تقویت مغز

صنایع دستی: فعالیت هایی مانند قالی بافی، گلدوزی با احتمال بیشتر با بهبود عملکردهای شناختی مرتبط است. یادگیری یک زبان جدید: تحقیقات نشان داده است که یادگیری یک زبان جدید در صورت تمرین منظم توجه و تمرکز را افزایش می دهد. می تواند عملکردهای شناختی را که به ویژه تحت تأثیر زوال شناختی قرار می گیرند، افزایش دهد. رنگ آمیزی یا نقاشی: مطالعات نشان داده اند که ساختن کار هنری می تواند عملکرد عصبی در مغز شما را بهبود بخشد. باغبانی: باغبانی می تواند مفید باشد و فواید مختلفی را ارائه دهد که با کاهش آهسته تر عملکرد شناختی مرتبط است. مشخص شده است که حتی بیرون و در طبیعت بودن باعث بهبود رفاه کلی در افراد در هر سنی می شود. بازی های کلمه ای: بازی های کلمه ای مانند جدول کلمات متقاطع بر حافظه و استراتژی تکیه دارند که می تواند شناخت را بهبود بخشد. یک مطالعه در افراد 70 تا 79 ساله نشان داد که فراوانی بیشتر بازی های کلمه ای منجر به کاهش کمتر شناختی می شود. درس های رقص را امتحان کنید: متخصصین به بیماران توصیه می کنند رقصیدن را یاد بگیرند زیرا این یک فعالیت اجتماعی است که ارتباط ذهن و بدن را با هم ترکیب می کند. یک مطالعه در سال 2019 نشان داد که مداخله رقص بین 10 هفته تا 18 ماه با حفظ یا بهبود عملکرد شناختی در بزرگسالان مرتبط است.   برای دریافت اطلاعات بیشتر و مشاوره رایگان تخصصی با ما در کلینیک سلامت مغز دانا تماس بگیرید. منبع: https://www.health.com/hobbies-for-cognitive-health-7970193

به این مقاله امتیاز دهید