قارچ جادویی ماشروم برای درمان افسردگی و اضطراب چیست: نکات مصرف و عوارض جانبی با هم بشنویم:
آیا قارچ جادویی ماشروم می تواند برای سلامتی فوایدی داشته باشد؟ محققان امیدوارند سیلوسایبین، ماده فعال آن، بتواند به افسردگی، اعتیاد و موارد دیگر کمک کند. اما نکات مصرف و عوارض جانبی آن چیست؟
زمان لازم برای خواندن این مطلب: 5 دقیقه
قارچ جادویی برای میگرن
قارچ جادویی ممکن است به تسکین میگرن کمک کنند.
یک بررسی که در اوایل این ماه منتشر شد، نشان میدهد که سیلوسایبین، ماده شیمیایی فعال قارچ جادویی، ممکن است در درمان میگرن اپیزودیک مفید باشد.
بررسی مطالعهای که توسط دکتر امانوئل شیندلر، مدیر پزشکی مرکز عالی سردرد در دانشکده پزشکی ییل انجام شد، “تقریباً 50 درصدکاهش در روزهای هفتگی میگرن و همچنین کاهش قابل توجه شدت حمله را برای دو هفته پس از تجویز نشان داد. یک دوز منفرد و کم (غیر روانگردان) سیلوسایبین» بدون «عوارض جدی یا نامطلوب» گزارش شده است.
خواندن این مطلب را از دست ندهید: درمان میگرن در شیراز + درمانهای غیر دارویی سردرد شدید
همراه با تسکین میگرن، یک مجموعه کوچک اما رو به رشد از تحقیقات نشان میدهد که سیلوسایبین ممکن است مزایای متعددی برای سلامت روان از جمله بهبود افسردگی و اضطراب داشته باشد.
سیلوسایبین چیست؟
سیلوسایبین یک ماده توهم زا است که در بیش از 200 گونه قارچ یافت می شود. اگرچه از سال 1970 در ایالات متحده غیرقانونی اعلام شده است، اما در سال های اخیر، محققان فرصت های بیشتری برای مطالعه اثرات آن در آزمایشات بالینی و جستجوی مزایای بالقوه آن برای سلامتی پیدا کرده اند.
دکتر بوریس هیفتس، استادیار دانشکده پزشکی استنفورد که تحقیقاتش بر روی درمان های روانپزشکی مانند سیلوسایبین متمرکز است، می گوید:
«سیلوسایبین اساساً یک داروی اعتیادآور نیست. چیزی شبیه نیکوتین، الکل، مورفین یا حتی کتامین نیست، که مسئولیت سوء مصرف بیشتری دارند. بنابراین افراد معمولاً به آن اعتیاد پیدا نمی کنند.»
در حالی که سیلوسایبین به خودی خود اعتیاد آور نیست، محققان در حال بررسی راه های متعددی هستند که ممکن است در درمان برخی از اختلالات اعتیاد و سایر شرایط مفید باشد.
در آزمایشهای بالینی که شامل «تریپ کردن» بود، جلسات درمانی سیلوسایبین اغلب سه مرحله دارند:
آمادهسازی:
با یک درمانگر ملاقات میکنید و با اتاقی که تریپ در آن انجام میشود آشنا میشوید. که معمولا بیشتر شبیه اتاق نشیمن است تا مطب پزشک. شما در مورد آنچه که باید انتظار داشته باشید و آنچه را که امیدوارید از آن نتیجه بگیرید صحبت می کنید. معمولاً در بسیاری از آزمایشها تا سه جلسه مانند آن وجود دارد که یک یا دو ساعت طول میکشد.
روش مصرف:
شما دارونما، دوز بالا یا دوز پایین سیلوسایبین مصرف می کنید. یک درمانگر و یک فرد پشتیبان برای کمک به ایجاد یک فضای امن و گوش دادن یا اطمینان بخشی در طول تریپ که حدود پنج ساعت طول می کشد وجود دارد. بیماران اساساً در طول جلسه در یک مکان می مانند. افراد اغلب چشمبند دارند، هدفون برای شنیدن موسیقی دارند، و ایده این است که سفر را به داخل هدایت کنند، تا به نوعی اجازه دهند همه چیز بیرون بیاید.
یکپارچه سازی:
مرحله نهایی یک روز پس از دوز انجام می شود و معمولاً چند هفته طول می کشد. با همان درمانگر، در طول روزها وهفتهها، به سفری که رفتهاید و معنای آن برای شما و اینکه چگونه میتوانید آن تجربه را در زندگی خود ادغام کنید و اوضاع را در آینده بهبود بخشید، فکر میکنید.
بدن شما هنگام استفاده از قارچ جادویی
سیلوسایبین از طریق همان گیرنده های سروتونین، هورمون «احساس خوب» که نقش کلیدی در بهزیستی و شادی ایفا می کند، وارد مغز می شود. افراد مبتلا به افسردگی، اضطراب، اختلال استرس پس از سانحه، بی اشتهایی و سیگاری یا مبتلا به اختلالات سوء مصرف مواد، سطح سروتونین پایینی دارند، اما برخی از محققان امیدوارند سیلوسایبین بتواند راه حلی ارائه دهد. در اینجا برخی از اختلالات آورده شده است که اعتقاد بر این است که سیلوسایبین ممکن است برای آنها مفید باشد:
قارچ جادویی برای افسردگی:
بیشتر مطالعاتی که از سال 2016 به درمان با کمک سیلوسایبین می پردازند، بر اختلال افسردگی اساسی که در محاوره به عنوان “افسردگی شدید” شناخته می شود، تمرکز کرده اند. یک مطالعه کوچک توسط Johns Hopkins Medicine نشان داد که درمان با سیلوسایبین علائم را تا یک ماه تسکین می دهد، و یک مطالعه پیگیری همان بیماران نشان داد که این اثرات می تواند تا یک سال برای برخی باقی بماند.
اضطراب مقاوم به درمان های معمول:
اولین مطالعات بزرگ سیلوسایبین برای بررسی فواید آن برای پریشانی وجودی ناشی از تشخیص تغییر دهنده زندگی یا بیماری لاعلاج بود. یک مطالعه در NYU Langone که شامل بیماران سرطانی لاعلاج بود نشان داد که درمان یکباره با سیلوسایبین به سرعت باعث تسکین پریشانی شد که بیش از شش ماه در 80 درصد بیماران به طول انجامید.
اختلال وسواس فکری اجباری (OCD):
به گفته دکتر فرانسیسکو مورنو و دکتر برایان بایز از کالج پزشکی توسان دانشگاه آریزونا، که در مورد اثرات سیلوسایبین بر OCD تحقیق می کنند، درمان با سیلوسایبین، زمانی که در یک محیط حمایتی بین فردی کاملاً آماده انجام شود، نه تنها بی خطر است، بلکه ممکن است منجر به کاهش سریع و قابل توجه علائم کلی OCD و بهبود کلی در کیفیت کلی شود. اگر سیلوسایبین در آزمایشهای کنونی ایمن و مؤثر نشان داده شود، ممکن است توانایی ما را برای توسعه درمانهای جدید برای ارائه بهترین خدمات به افرادی که از OCD رنج میبرند، افزایش دهد.
اختلال مصرف الکل:
در یک بررسی عمیق از مطالعات بر روی تأثیر سیلوسایبین بر چندین اختلال سلامت روان، محققان یک مطالعه کوچک را شناسایی کردند که در آن همه بیماران کاهش قابل توجهی در مصرف الکل پس از تجویز سیلوسایبین داشتند.
اعتیاد به تنباکو:
در همان بررسی، محققان دریافتند که در یک مطالعه، 80 درصد از شرکتکنندگان شش ماه پس از یک دوره درمان 15 هفتهای که شامل تجویز سیلوسایبین هر چند هفته یکبار بود، همچنان از مصرف تنباکو خودداری کردند. محققان به این نتیجه رسیدندکه سیلوسایبین ممکن است مزایای گسترده ای داشته باشد، با تمام مطالعاتی که آنها بررسی کردند مزایای مثبت بالقوه با حداقل نگرانی های ایمنی برای استفاده از سیلوسایبین در خودکشی، اختلالات اضطرابی، OCD، اختلال مصرف الکل و اختلال مصرف دخانیات با بهبود در نشانه های هدف همراه بود.
آیا قارچ جادویی بی خطر است؟
تحقیقات سیلوسایبین امیدوارکننده است، اما هنوز در مراحل اولیه است. اکثر مطالعات کوچک بوده اند و برای مقایسه آن با درمان های موجود و ارزیابی ایمنی و اثربخشی آن به آزمایشات بزرگتر و طولانی تری نیاز است. اما دکتر هایفتس میگوید که اگر سیلوسایبین تأییدیه پزشکی دریافت کند، احتمالاً یک داروی خانگی نخواهد بود. احتمالاً باید در یک محیط استاندارد با حضور یک درمانگر یا سایر متخصصان انجام شود.
عوارض قارچ جادویی
استفاده از سیلوسایبین به عنوان یک داروی درمانی خطراتی دارد.
خطرات اصلی، ابتلا به اختلالات روانپریشی و خطرات ناشناخته در مورد بیثبات کردن بیماریهای روانپزشکی قبلی هستند. در بیماران مبتلا به شیدایی – مانند اختلال دوقطبی، اسکیزوفرنی، روان پریشی – این خطر وجود دارد که تعیین کمیت آن دشوار است.
قارچ جادویی میتواند باعث شروع یک بیماری روانی در افرادی شود که در معرض خطر هستند ولی خودشان خبر ندارند.
دکتر شیندلر در بررسی خود از مطالعه میگرن اشاره کرد که هنوز خطرات ناشناخته استفاده مزمن وجود دارد و تحقیقات بیشتری مورد نیاز است. و هنوز سوالات بی پاسخی وجود دارد که مزایای سیلوسایبین تا چه زمانی ممکن است دوام داشته باشد.
دکتر هیفتس میگوید: «مطالعات کوچکی وجود دارد که نشان میدهد [مزایا] میتواند ماهها یا حتی سالها طول بکشد. اما در بزرگترین مطالعه بالینی [بیماران مبتلا به اختلال افسردگی اساسی]، تا شش هفته، در مقایسه با دارونما، مزیت وجود داشت.»
حرف آخر
زندگی با اختلالات روانی مقاوم به درمان می تواند احساس انزوا و دلسردی ایجاد کند. اگر متوجه شدید که امید خود را برای پیگیری درمان مناسب از دست داده اید، بدانید که همیشه راهی وجود دارد. البته از آنجا که قارچ جادویی روشی است که تحقیقات علمی زیادی روی آن انجام نشده است و می تواند عوارض جبران ناپذیر و خطرناکی در پی داشته باشد، شاید خیلی افراد آن را نپسندند. اما نگران نباشید! روش های علمی و ثابت شده دیگری نیز وجود دارد که میتوان از آن بهره برد. بدون آنکه نیازی به حتی لمس توسط دستگاه باشید یا بخواهید دارو مصرف کنید. برای مثال تحریک مغناطیسی مغز و تحریک الکتریکی مغز که خود انواع مختلفی دارند.
در پایان…
لطفا همیشه به خاطر داشته باشید که میتوانید در حال خود تغییر ایجاد کنید و یک زندگی بدون مشکل داشته باشید،شاید چند روش را امتحان کرده باشید و جواب نگرفته باشید اما بدانید هنوز راه هایی وجود دارند که منتظر شما هستند تا زندگی خود را نجات دهید و آنطور زندگی کنید که لیاقت دارید و دوست دارید.در این راه حمایت دیگران و درمان های جدید را در نظر بگیرید.
اگر میخواهید درباره روشهایی که میتوانید سلامت روان خود را به سلامت بهینه برگردانید، بیشتر بدانید، با انستیتو سلامت مغز دانا تماس بگیرید.
شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان مشاوره خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.
07136476172-09172030360
آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز
ایمیل: [email protected]
اینستاگرام: danabrain.ir@
درباره نویسنده
موژان پارسا پژوهشگر ارشد توانبخشی شناختی دانشگاه شهید بهشتی و همکار قطب عصب روانشناسی شناختی کشور است. جریان اصلی تحقیقات وی اختلالات عصب تحولی و به طور خاص متمرکز بر اوتیسم می باشد.