07136476172 - 09172030360 [email protected]

درمان بیماری صرع چند سال طول میکشد؟ با هم بشنویم:

سوالی که برای برخی از مراجعین ما بوجود می آید این است که درمان بیماری صرع چند سال طول میکشد؟ سوالات دیگری که ممکن است در ذهن شما باشد: آیا تغییری در زندگی من ایجاد شده است؟ آیا تشنج‌های من متوقف شده‌ است؟ پس شاید به فکر قطع مصرف داروهای صرع خود نیز بیفتید. اگر عوارض جانبی دارو مانند مشکل در تمرکز یا افسردگی را تجربه می‌کنید یا نگران چیزهایی هستید که نمی‌بینید، مانند پوکی استخوان، قطع مصرف دارو ممکن است چیزی باشد که به آن فکر می‌کنید. با این حال، باید درک کنید که چه زمان می توانید دارو را قطع کنید، برخی مواقع ادامه مصرف دارو ممکن است منجر به بهبود کیفیت زندگی شما شود.

درمان بیماری صرع چند سال طول میکشد؟

تحقیقات نشان می‌دهد که برای درمان بیماری صرع کودکان باید به مدت ۲ سال و بزرگسالان ۲ تا ۵ سال بدون تشنج باشند. یکی از دلایل این انتظار، عدم اطمینان از علت عدم بروز تشنج است. که آیا به دلیل اثر دارو است یا اینکه بیماری صرع به خودی خود برطرف شده است.

گاهی اوقات نمی‌توان منتظر ماند. برای مثال، ممکن است:

واکنش پوستی خطرناک یا عوارض جانبی جدی دیگری داشته باشید در حال برنامه‌ریزی برای بچه‌دار شدن باشید و نگران ناباروری (برای شریک زندگی) یا احتمال بروز نقص‌های مادرزادی باشید.

مزایا و معایب قطع دارو

اینکه “چه کسی”، “چه زمانی” و “چگونه” دارو و درمان قطع شود، بسیار فردی است. تنها قانون سفت و سخت این است که آن را به تنهایی انجام ندهید. قطع ناگهانی دارو عوارض جانبی دارد، از جمله احتمال تشنج و همچنین تشنج در حین رانندگی. همکاری با متخصص مغز و اعصاب (نورولوژیست) به شما در کاهش احتمال شروع مجدد تشنج کمک می‌کند.

باید تصمیم بگیرید که آیا مزایای ترک دارو بر معایب احتمالی آن می‌چربد یا خیر.

مزایا:

پایان عوارض جانبی احتمال کمتر تداخلات دارویی صرفه‌جویی احتمالی در هزینه

معایب:

تشنج‌ها ممکن است برگردند ممکن است در مورد آینده احساس عدم اطمینان و کنترل کمتری داشته باشید در صورت بازگشت صرع، داروهای قبلی ممکن است اثر نکنند (احتمال کمی دارد) ممکن است برای مدتی نتوانید رانندگی کنید.

آیا صرع پس از درمان برمی‌گردد؟

این سوال بزرگی است و مهمترین چیزی است که تصمیم‌گیری در مورد قطع مصرف دارو را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

برخی از انواع صرع، مانند صرع میوکلونیک جوانی، هنگامی که مصرف دارو را متوقف می‌کنید، عود تقریباً قطعی است.

اما تقریباً سه چهارم افراد مبتلا به صرع نوعی از آن را دارند که بسیار کمتر قابل پیش‌بینی است. به این معنی که توان کامل مطمئن بود که صرع درمان شده و دیگر باز نمیگردد. اگر همچنان با وجود مصرف دارو دچار تشنج می‌شوید، احتمالاً حتی نباید به قطع مصرف دارو فکر کنید و شاید فقط نیاز به تغییر یا اضافه کردن دارو داشته باشید.

احتمال بازگشت تشنج در صورتی کمتر است که:

به مدت ۲ تا ۵ سال با مصرف دارو بدون تشنج بوده‌اید فقط یک نوع تشنج داشته باشید معاینه عصبی و ضریب هوشی نرمالی داشته باشید حداقل به مدت ۱ سال نوار مغزی (EEG) نرمالی داشته باشید

احتمال بازگشت تشنج در صورتی بیشتر است که:

برای مدت طولانی به صرع مبتلا بوده‌اید انواع متعدد یا زیادی از تشنج را داشته باشید با وجود مصرف دارو دچار تشنج شوید برای بدون تشنج بودن به بیش از یک دارو نیاز داشته باشید یا مدت زیادی طول کشیده تا دارو اثر کند در گذشته تلاش ناموفق برای قطع مصرف دارو داشته باشید معاینه عصبی غیرطبیعی یا آسیب مغزی داشته باشید ضریب هوشی کمتر از ۷۰ داشته باشید نوار مغزی غیرطبیعی در سال گذشته داشته باشید.

قطع درمان چگونه پیش می رود؟

قطع ناگهانی دارو می‌تواند منجر به تشنج ناشی از قطع مصرف دارو شود. برای همین معمولا متخصص مغز و اعصاب ( نورولوژی) به تدریج دوز دارو را کم می‌کند.

کودکان ممکن است تنها در عرض یک ماه به طور کامل دارو را کنار بگذارند. برای بزرگسالان، معمولاً بین ۱ تا ۶ ماه طول می‌کشد، اگرچه برخی از پزشکان معتقدند حداقل زمان ۳ ماه است.

چه انتظاری باید داشت:

بیش از نیمی از افراد بدون اینکه دوباره دچار تشنج شوند، درمان می شوند. اما حتی در میان افرادی که بهترین چشم‌انداز را برای قطع مصرف دارو دارند، احتمال عود و عدم درمان می‌تواند تا ۲۵ درصد باشد.

به طور کلی، احتمال تشنج در ۲ سال اول پس از قطع مصرف دارو، حدود ۲ تا ۳ برابر بیشتر از افرادی است که به درمان خود ادامه می‌دهند. پس از آن، واقعاً تفاوتی وجود ندارد.

اگر تشنج‌ها برگردند، بیش از ۹۰ درصد احتمال دارد که دوباره بتوان آنها را با دارو کنترل کرد. اما ممکن است بلافاصله نتیجه نگیرید. برای برخی از افراد، ممکن است تا ۲ سال طول بکشد.

از آنجایی که هیچ راهی برای اطمینان از عدم بازگشت تشنج وجود ندارد، باید قبل و بعد از تصمیم‌گیری برای قطع مصرف دارو با پزشک خود همکاری کنید.

آیا می توان مطمئن بود که کاملا درمان شده ایم؟

کارشناسان می‌گویند بله، زمانی که به مدت ۱۰ سال بدون تشنج بوده‌اید و ۵ سال آخر آن را بدون دارو گذرانده باشید. کاملا درمان شده اید.

کلینیک سلامت مغز: همراه شما در مسیر کنترل صرع

کلینیک سلامت مغز به صورت تخصصی در زمینه صرع فعالیت می‌کند و می‌تواند در تمام مراحل تشخیص، درمان و کنترل صرع در کنار شما باشد. متخصصان ما با بررسی دقیق شرایط شما، بهترین راهکار را برای قطع یا تغییر مصرف داروهایتان ارائه می‌کنند.

خدمات کلینیک سلامت مغز در زمینه صرع شامل موارد زیر است:

  • تشخیص دقیق صرع با استفاده از نوار مغزی (EEG) و سایر روش‌های تشخیصی
  • تجویز داروهای ضد صرع مناسب با شرایط شما
  • ارائه مشاوره و آموزش به شما و خانواده‌تان در مورد صرع
  • پیگیری منظم وضعیت شما و تنظیم دوز داروها در صورت نیاز
  • ارائه خدمات روانشناسی و مددکاری اجتماعی

هدف ما کمک به شما برای کنترل صرع و ارتقا کیفیت زندگی شما است.

برای رزرو نوبت در شیراز کلیک کنید

 

به این مقاله امتیاز دهید