در اولین سالگرد تولد نوزاد، والدین اغلب از میزان رشد و تکامل فرزندشان شگفت زده می شوند. بسیاری از نوزادان ۱۲ ماهه علاوه بر بزرگتر شدن، فعالتر شدن و پاسخدهی بیشتر، در زمینهای که برای والدین اهمیت زیادی دارد پیشرفت کردهاند: خواب.
اما الگوهای خواب کودکان در این سن هنوز ممکن است فراز و نشیب هایی را پشت سر بگذارند. حتی نوزادانی که شروع به خوابیدن در طول شب کردهاند ممکن است به طور ناگهانی برای به خواب رفتن یا بیدار شدن مکرر در طول شب دچار مشکل شوند.
هنگامی که به نظر می رسد نوزادان در روال خواب خود یک گام به عقب بر می دارند. اغلب به عنوان پسرفت خواب از آن یاد می شود. در حالی که پسرفت خواب می تواند در بسیاری از نقاط اتفاق بیفتد، معمولاً در حدود 12 ماهگی رخ می دهد.
پسرفت خواب معمولاً یک مشکل پایدار نیست. علاوه بر این، دانستن اینکه چه چیزی میتواند باعث پسرفت خواب شود. و چگونه با آنها کنار بیایید، والدین را قادر میسازد تا به بهترین شکل از خواب کودک خود حمایت کنند.
چگونه خواب نوزادان 12 ماهه تغییر می کند؟
همانطور که یک نوزاد بزرگتر می شود، روند الگوی خواب آنها به سمت دوره های خواب طولانی تر است. نسبت بیشتری از کل خواب آنها در شب اتفاق می افتد. حتی اگر در طول روز به چرت زدن ادامه دهند. با یک سالگی، کودکان نوپا هر روز به خواب کلی کمتری نیاز دارند . توصیه برای کودکان 1-2 ساله 11-14 ساعت در روز است.
بسیاری از نوزادان در حدود شش ماهگی شروع به خوابیدن در طول شب میکنند، اما این امر بسیار فراگیر نیست. رشد خواب در نوزادان بسیار متغیر است . بنابراین الگوی خواب بسیاری از کودکان از این جدول زمانی پیروی نمی کند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که تنها 72 درصد از کودکان 12 ماهه شش ساعت یا بیشتر متوالی در شب می خوابند. در نتیجه، در حالی که والدین باید انتظار داشته باشند که گرایشی به سمت خواب شبانه بیشتر و طولانیتر ببینند، بسیاری از آنها چندان خوش شانس نخواهند بود.
البته، این نوسانات خواب در کنار یک تغییر فوق العاده در سایر جنبه های رشد رخ می دهد. کودکان یک ساله درگیر شدن عاطفی بیشتر، افزایش ارتباطات، افزایش مهارتهای شناختی و افزایش تواناییهای فیزیکی از جمله گذراندن زمان بیشتر در حالت ایستاده و گشت و گذار (راه رفتن در حالی که اثاثیه را در دست دارند) نشان میدهند. این و سایر نقاط عطف رشد ممکن است بر فعالیت روزانه و خواب شبانه کودک تأثیر بگذارد.
چه چیزی باعث پسرفت خواب نوزادان 12 ماهه می شود؟
در حدود اولین سالگرد تولد، برخی از کودکان با دور جدیدی از مشکلات خواب مواجه می شوند. این پسرفت 12 ماهه بدون توجه به تجربه خواب قبلی کودک می تواند اتفاق بیفتد. تعیین یک علت واحد برای پسرفت خواب چالش برانگیز است. زیرا می تواند تحت تأثیر عوامل متعددی قرار گیرد. با توجه به تنوع تغییراتی که کودک تجربه می کند، به طور معمول تشخیص یک دلیل واحد برای داشتن مشکل خواب دشوار است.
عواملی که در پسرفت خواب 12 ماهه نقش دارند عبارتند از:
- بی قراری و تحریک بیش از حد مربوط به رشد بدنی و افزایش سطح فعالیت است
- اضطراب جدایی که با افزایش رشد عاطفی و اجتماعی ایجاد می شود
- دندان درآوردن و درد و ناراحتی مرتبط
- سازگاری با الگوهای جدید خواب، برنامه ها یا تمرین خواب
- اگرچه در این سن رایج نیست، برخی از کودکان ممکن است شروع به دیدن کابوس های مکرر کنند
آیا همه نوزادان پسرفت خواب 12 ماهه دارند؟
همه کودکان یک ساله دچار پسرفت خواب نمی شوند. رشد خواب در نوزادان بسیار متغیر است. بنابراین الگوی خواب بسیاری از کودکان از یک جدول زمانی پیروی نمی کند. به عنوان مثال، یک مطالعه نشان داد که تنها 72 درصد از کودکان 12 ماهه برای شش ساعت یا بیشتر متوالی در شب می خوابند. پسرفت خواب 12 ماهه بر برخی از کودکان تأثیر می گذارد. برخی دیگر ممکن است شاهد بهبود خواب آنها باشند یا اساساً در این سن ثابت بماند.
علائم پسرفت 12 ماهه خواب چیست؟
علائم پسرفت خواب 12 ماهه می تواند اشکال مختلفی داشته باشد. معمولاً والدین متوجه می شوند:
- بیدار شدن بیشتر در طول شب
- دمدمی مزاج بودن و داشتن زمان سختی برای آرام شدن و دوباره به خواب رفتن بعد از بیداری های شبانه
- نشان دادن بی قراری، گریه کردن، یا مقاومت در برابر خواب هنگام خواب
- چرت زدن طولانی تر در طول روز
علائم پسرفت 12 ماهه خواب چقدر طول می کشد؟
در بیشتر موارد، علائم پسرفت خواب 12 ماهه بیشتر از چند هفته طول نمی کشد. با این حال، وضعیت هر کودک متفاوت است. مدت زمان پسرفت خواب می تواند به عوامل ایجاد کننده آن، عادات خواب کودک یک ساله و محیط و رشد کلی او بستگی داشته باشد.
پس از توقف پسرفت 12 ماهه خواب، این به معنای پایان همه مشکلات خواب نیست. مانند بزرگسالان، نوزادان و کودکان نوپا می توانند دوره های خوب و بد را در خواب پشت سر بگذارند. تشویق عادات خواب سالم در سنین پایین می تواند به کاهش احتمال مشکلات خواب با افزایش سن کودک کمک کند.
چگونه والدین می توانند با مشکلات خواب کودک یک ساله کنار بیایند؟
به ندرت یک راه حل برای پایان دادن به پسرفت 12 ماهه خواب وجود دارد. اما، والدینی که از این فرصت برای تمرکز بر عادات خواب مثبت استفاده میکنند، میتوانند به کودکشان کمک کنند تا در طول رشد، خواب خوبی داشته باشد. برای تقویت این عادات به موارد زیر توجه کنید:
قبل از خواب یک برنامه منظم داشته باشید.
- تحقیقات نشان می دهد که یک روال ثابت می تواند به خواب رفتن و خواب ماندن کودکان آسان تر شود . به عنوان بخشی از این فرآیند، مطمئن شوید که کودک شما زمانی برای استراحت، راحت شدن و گفتن شب بخیر دارد.
یک برنامه خواب ثابت داشته باشید.
- اگر بتوانید به یک برنامه ثابت برای چرت زدن و خواب شبانه پایبند باشید، می تواند به کودک شما کمک کند تا خود را تنظیم کند و برای خواب آماده شود.
یک مورد مورد علاقه را در رختخواب بگذارید.
- اسباب بازی یا حیوان عروسکی ممکن است منبع آرامش باشد، اما فقط مطمئن شوید که خطر خفگی ندارد.
موانع خواب را از بین ببرید.
- سر و صدا، نور یا تحریک بیش از حد می تواند به خواب رفتن، خواب ماندن یا خودآرامش در طول شب برای کودک یک ساله شما سخت شود.
روز او را به فعالیت وادار کنید.
- فراهم کردن فعالیت زیاد در طول روز به کودک، به خصوص اگر شامل قرار گرفتن در معرض نور طبیعی باشد، می تواند به تقویت ریتم شبانه روزی سالم کمک کند که خواب را در طول شب تقویت می کند.
این نکات اگرچه مفید هستند، اما تضمینی نیستند. با وجود پیروی از آنها، ممکن است متوجه شوید که کودک نوپای شما همچنان مشکلات خواب دارد. ممکن است طول بکشد تا کودک به الگوی خواب سالم بپردازد، بنابراین سعی کنید صبور باشید و به این بهترین شیوه ها پایبند باشید.
مدیریت مشکلات خواب از طریق دندان درآوردن
دندان درآوردن می تواند یک مبارزه مداوم برای والدین میباشد. به خصوص زمانی که باعث ایجاد سر و صدا در هنگام خواب شود. برخی از راهکارها برای تسکین دندان درآوردن کودک عبارتند از:
- تهیه حلقه دندان درآوردن یا دیگر شیء نرم و خنک برای جویدن
- لثه ها را با یک دستمال خنک و مرطوب ماساژ دهید
- در صورت تایید پزشک اطفال، ارائه داروهایی مانند استامینوفن میتواند کمک کننده باشد
دانشجوی دکتری پژوهشی ارگونومی شناختی، عاشق یادگیری، عاشق خواب و مباحث مرتبط با آن و عاشق دانستن درباره عملکردهای شناختی انسان… خوشحالم که در این بستر، فرصت اشتراک اطلاعات با شما عزیزان را دارم.