07136476172 - 09172030360 [email protected]

افرادی که احساس افسردگی را تجربه کرده اند از این مسئله که احساس بهبودی نمیکنند شاکی هستند. آنها همیشه این سوال را تکرار می کنند که چرا افسردگیم خوب نمیشه؟ چرا افسردگیم عود می کنه؟ برای رسیدن به پاسخ در ادامه با ما همراه باشید.

اختلال افسردگی/چرا افسردگیم خوب نمیشه؟

این اختلال به عنوان افسردگی نیز شناخته می شود. یک وضعیت سلامت روان رایج است که بر افکار، خلق و خوی و رفتار فرد تأثیر می گذارد. احساس افسردگی باعث ایجاد احساس غم و ناامیدی شدید به مدت دو هفته یا بیشتر در کنار سایر علائم رفتاری و جسمی می شود. علائم می تواند توانایی شما را برای کارها محدود کند و کیفیت زندگی شما را کاهش دهد.

هیچ دلیل خاصی برای افسردگی وجود ندارد. بلکه عوامل متعددی می‌توانند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهند. محققان بر این باورند که ترکیبی از عوامل ژنتیکی، بیولوژیکی، محیطی و روانی می تواند باعث افسردگی شود. این اختلال افسردگی ۱ نفر از هر ۶ نفر را تحت تاثیر قرار می دهد. دانستن عوامل خطر می تواند به شما یا یکی از نزدیکانتان کمک کند تا به دنبال حمایتی باشید که ممکن است برای مدیریت افسردگی نیاز داشته باشید.

 

آیا افسردگی ارثی است؟

برخی از کارشناسان معتقدند که یک مؤلفه ژنتیکی در اختلال افسردگی وجود دارد – به این معنی که افسردگی و سایر اختلالات خلقی در خانواده ها وجود دارد. اگر پدر یا مادر یا خواهر یا برادری دارید که افسردگی دارند، تحقیقات نشان می‌دهد که احتمال ابتلا به افسردگی در مقطعی از زندگی‌تان نیز دو تا سه برابر بیشتر است.

همچنین شواهد نشان می‌دهد که ژن‌های خاصی می‌توانند بر شیمی مغز شما تأثیر بگذارند و شما را مستعد تجربه خلق‌های افسردگی کنند. مواد شیمیایی موجود در مغز که به عنوان انتقال دهنده های عصبی شناخته می شوند، به سلول های عصبی (نورون ها) اجازه می دهند تا با یکدیگر ارتباط برقرار کنند. هنگامی که انتقال دهنده های عصبی شما به طور طبیعی کار نمی کنند، در معرض خطر ابتلا به افسردگی و سایر شرایط سلامت روان هستید.

به خاطر داشته باشید که ژنتیک تنها عامل خطر افسردگی نیست. داشتن ژن‌های خاص تضمین نمی‌کند که افسردگی را تجربه کنید. افراد مبتلا به افسردگی همیشه سابقه خانوادگی این بیماری را ندارند.

خانم جوانی که احساس افسردگی می کند.

چه کسانی دچار افسردگی می شوند؟

هر کسی ممکن است افسردگی را تجربه کند و همیشه نمی‌توان آن را دید. با این حال، برخی از عوامل شناخته شده ای هستند که می توانند خطر ابتلا به علائم را افزایش دهند.

عواملی که خطر ابتلا به افسردگی را افزایش می دهند عبارتند از: 

سن کمتر: احتمال ابتلا به اختلال افسردگی در افرادی که در اواخر نوجوانی و اوایل بزرگسالی هستند بیشتر است.
زن بودن: اختلال افسردگی در زنان دو برابر بیشتر از مردان است. تغییرات در سطوح هورمونی استروژن و پروژسترون در طول چرخه قاعدگی و در طول عمر ممکن است خطر ابتلا به علائم را افزایش دهد.
زایمان: بارداری و زایمان می تواند خطر ابتلا به افسردگی را افزایش دهد. تحقیقات همچنین نشان می دهد که از هر 8 نفر یک نفر پس از زایمان دچار افسردگی پس از زایمان می شود. تجربه یک رویداد استرس زا در زندگی، مانند سقط جنین یا زایمان آسیب زا نیز خطر ابتلا به علائم افسردگی را افزایش می دهد.
شرایط سلامت مزمن: افراد مبتلا به بیماری های مزمن (طولانی مدت) مانند سرطان، لوپوس، بیماری تیروئید و درد مزمن بیشتر احتمال دارد افسردگی را تجربه کنند. علاوه بر این، داشتن یک بیماری روانی دیگر، مانند اضطراب، احتمال ابتلا به خلق و خوی افسردگی را نیز افزایش می دهد.
شرایط سیستم عصبی مرکزی: افراد مبتلا به شرایطی که بر سیستم عصبی مرکزی آنها تأثیر می گذارد – مانند سکته مغزی، بیماری پارکینسون یا آسیب مغزی تروماتیک – احتمال بیشتری دارد که افسردگی را تجربه کنند.
مصرف مواد: افرادی که مواد مخدر مصرف می کنند، مشروبات الکلی می نوشند یا از قبل تشخیص اختلال مصرف مواد دارند، در معرض خطر ابتلا به اختلال افسردگی هستند.

عوامل خطر

عوامل خطر اولیه برای ابتلا به افسردگی رویدادهای استرس زا زندگی هستند. کنترل هر یک از این عوامل ممکن نیست، اما دانستن خطرات مهم است که در نظر داشته باشید.

رویدادهای مهم زندگی استرس زا هستند و این استرس می تواند شما را در معرض خطر ابتلا به افسردگی قرار دهد. رویدادهای استرس زا زندگی ممکن است شامل انواع تغییرات محیطی و سبک زندگی باشد، مانند:

  • مرگ یا از دست دادن یکی از عزیزان
  • طلاق، جدایی، یا پایان یک رابطه
  • آسیب یا بیماری عمده
  • از دست دادن شغل (به عنوان مثال، اخراج)
  • بلایای طبیعی (به عنوان مثال، طوفان، آتش سوزی، زلزله)
  • اعمال خشونت آمیز (مانند تیراندازی دسته جمعی، بدرفتاری یا تجاوز)
  • ناامنی مالی یا زندگی در فقر
  • از دست دادن خانه یا مجبور به حرکت غیرمنتظره
  • رفتن به مدرسه یا کالج جدید برای اولین بار
  • قرار گرفتن در تصادف
  • زندگی از طریق یک بیماری همه گیر
  • مسائل سیستماتیک مانند تجربه جنسیت گرایی، نژادپرستی، زن ستیزی یا همجنس گرا هراسی
  • تبدیل شدن به مراقب اصلی کودکان، والدین سالخورده یا اعضای بیمار خانواده
  • گاهی اوقات، رویدادهای زندگی که مثبت تلقی می شوند – مانند ازدواج، خرید خانه یا باردار شدن – می توانند باعث استرس شدید و افزایش خطر ابتلا به افسردگی شوند.

تحقیقات نشان می دهد افرادی که گزارش می دهند حمایت اجتماعی ضعیفی دارند، پس از گذراندن یک دوره استرس زا بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی یا عود افسردگی هستند. بنابراین، یکی از راه‌های کاهش خطر ابتلا به احساس افسردگی این است که زمانی را برای صحبت با عزیزان خود، پیوستن به یک گروه حمایتی، یا ملاقات با یک متخصص سلامت روان در هنگام مواجهه با چالش‌ها یا استرس اختصاص دهید.

یک بررسی سریع

احساس افسردگی یک وضعیت رایج سلامت روان است که بر افکار، خلق و خوی و رفتارهای شما تأثیر می گذارد. در حالی که هیچ دلیل خاصی برای افسردگی وجود ندارد، عوامل مختلف ژنتیکی، جمعیتی، محیطی، سبک زندگی و روانی می توانند خطر ابتلا به این بیماری را افزایش دهند. پس زمانی که می پرسید اینکه چرا افسردگیم خوب نمیشه باید به نکاتی که در مورد درمان های در دسترس و درمان های حمایتی ذکر شده توجه کنید.

داشتن سابقه خانوادگی، زن بودن، مصرف مواد و قرار گرفتن در معرض رویدادهای استرس زا از جمله شایع ترین عوامل خطر برای تجربه علائم هستند. افسردگی اغلب دشوار است – و این اشکالی ندارد. دانستن خطرات می تواند به شما یا یکی از نزدیکانتان کمک کند تا حمایت و درمان مناسب را برای مدیریت علائم افسردگی دریافت کنید.

برای دریافت درمان موثر افسردگی، همین الان نوبت خود را رزرو کنید.

منبع

سندرم خستگی! چرا من همیشه خسته ام؟

tDCS برای درمان افسردگی (واقعیت یا شعار!)

روانپزشک برای چیست؟ (توصیحات کامل)

به این مقاله امتیاز دهید