07136476172 - 09172030360 [email protected]

بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر شایع ترین نوع زوال عقل است. یک بیماری پیشرونده است که با از دست دادن حافظه خفیف شروع می شود و احتمالاً منجر به از دست دادن توانایی انجام مکالمه و واکنش به محیط می شود. بیماری آلزایمر بخش هایی از مغز را درگیر می کند که فکر، حافظه و زبان را کنترل می کند. این بیماری می تواند به طور جدی بر توانایی فرد برای انجام فعالیت های روزانه تأثیر بگذارد.

چه کسانی مبتلا به آلزایمر هستند؟

  • در سال 2020، 5.8 میلیون آمریکایی با بیماری آلزایمر زندگی می کردند.
  • افراد جوان ممکن است به بیماری آلزایمر مبتلا شوند، اما کمتر شایع است.
  • تعداد افرادی که با این بیماری زندگی می کنند هر 5 سال بعد از 65 سالگی دو برابر می شود.
  • پیش بینی می شود که این تعداد تا سال 2050 تقریباً سه برابر شود.
  • علائم این بیماری می تواند برای اولین بار پس از 60 سالگی ظاهر شود و خطر ابتلا به آن با افزایش سن افزایش می یابد.

چه چیزی در مورد بیماری آلزایمر شناخته شده است؟

دانشمندان هنوز به طور کامل متوجه نشده اند که چه چیزی باعث بیماری آلزایمر می شود. احتمالاً یک علت واحد وجود ندارد، بلکه چندین عامل وجود دارد که می تواند هر فرد را متفاوت تحت تأثیر قرار دهد.

  • سن، شناخته شده ترین عامل خطر برای بیماری آلزایمر است.
  • سابقه خانوادگی، محققان معتقدند که ژنتیک ممکن است در ایجاد بیماری آلزایمر نقش داشته باشد.
  •  یک سبک زندگی سالم ممکن است به کاهش خطر ابتلا به بیماری آلزایمر کمک کند.

دو مطالعه بزرگ و طولانی مدت نشان می دهد که فعالیت بدنی کافی، رژیم غذایی مغذی، مصرف محدود الکل و سیگار نکشیدن ممکن است به افراد کمک کند. تغییرات در مغز می تواند سال ها قبل از ظهور اولین علائم شروع شود.

محققان در حال بررسی این موضوع هستند که آیا تحصیلات، رژیم غذایی و محیط در ایجاد بیماری آلزایمر نقش دارند یا خیر. شواهد علمی رو به رشدی وجود دارد که نشان می دهد رفتارهای سالم، که نشان داده شده است از سرطان، دیابت و بیماری قلبی پیشگیری می کند، ممکن است خطر زوال ذهنی شناختی را نیز کاهش دهد.

علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر چیست؟

بیماری آلزایمر بخش طبیعی پیری نیست. مشکلات حافظه معمولاً یکی از اولین علائم هشدار دهنده بیماری آلزایمر و زوال عقل مربوط به آن است. علاوه بر مشکلات حافظه، فردی با علائم بیماری آلزایمر ممکن است یک یا چند مورد از موارد زیر را تجربه کند:

  • از دست دادن حافظه که زندگی روزمره را مختل می کند، مانند گم شدن در یک مکان آشنا یا تکرار سوالات.
  • مشکل در رسیدگی به پول و پرداخت قبوض.
  • مشکل در انجام وظایف آشنا در خانه، محل کار یا اوقات فراغت.
  • کاهش قدرت قضاوت یا قضاوت ضعیف.
  • قرار دادن اشیا به اشتباه و ناتوانی در ردیابی مراحل برای یافتن آنها.
  • تغییرات در خلق و خو، شخصیت یا رفتار.

 

اخیرا یک مطالعه بسیار مهم و هشدار دهنده انجام شده است که در ادامه آن را شرح می دهم:

 

خلاصه مطالعه

ترکیب باکتری های روده در افراد در مراحل اولیه بیماری آلزایمر به طور قابل توجهی با افراد سالم متفاوت است. این یافته راه را برای استفاده بالقوه از ترکیب باکتریایی روده به عنوان وسیله ای برای شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به زوال عقل هموار می کند.

علاوه بر این، راه جدیدی را برای طراحی درمان‌های پیشگیرانه باز می‌کند که میکروبیوم روده را برای جلوگیری از زوال شناختی تغییر می‌دهند. با این حال، رابطه علت و معلولی بین روده و مغز هنوز به طور کامل مشخص نشده است.

 

نکات کلیدی مطالعه 

  • این مطالعه نشان داد که افراد سالم و آنهایی که مبتلا به آلزایمر زودرس و پیش علامتی هستند، علیرغم داشتن رژیم غذایی مشابه، باکتری‌های روده متفاوتی داشتند.
  • تفاوت در باکتری های روده با سطوح آمیلوئید بتا و تاو، پروتئین هایی که قبل از ظاهر شدن علائم شناختی آلزایمر در مغز تجمع می یابند، مرتبط است. با این حال، هیچ ارتباطی با تخریب عصبی یافت نشد.
  • محققان در حال برنامه ریزی یک مطالعه بعدی پنج ساله برای بررسی بیشتر این هستند که آیا تغییرات در میکروبیوم روده علت یا نتیجه بیماری آلزایمر اولیه است یا خیر.

منبع: WUSTL

طبق مطالعه محققان دانشکده دانشگاه واشنگتن، افرادی که در مراحل اولیه بیماری آلزایمر هستند یعنی پس از شروع تغییرات مغزی اما قبل از آشکار شدن علائم شناختی، مجموعه ای از باکتری ها را در روده خود نگهداری می کنند که با باکتری های روده افراد سالم متفاوت است. 

این یافته ها که در 14 ژوئن در Science Translational Medicine منتشر شد.

این تحقیق امکان تجزیه و تحلیل جمعیت باکتریایی روده را برای شناسایی افراد در معرض خطر ابتلا به زوال عقل و طراحی درمان های پیشگیرانه تغییر دهنده میکروبیوم برای جلوگیری از زوال شناختی فراهم می کند.

دانشمندان می گویند:

ما هنوز نمی دانیم که آیا روده بر مغز تأثیر می گذارد یا مغز بر روده تأثیر می گذارد، اما دانستن این ارتباط در هر دو مورد ارزشمند است. ممکن است تغییرات در میکروبیوم روده فقط بازخوانی تغییرات پاتولوژیک در مغز باشد. جایگزین دیگر این است که میکروبیوم روده به بیماری آلزایمر کمک می کند. در این صورت تغییر میکروبیوم روده با پروبیوتیک ها یا انتقال مدفوع ممکن است به تغییر مسیر بیماری کمک کند.

دانشمندان قبلاً می‌دانستند که میکروبیوم‌های روده افراد مبتلا به آلزایمر علامت‌دار با میکروبیوم‌های افراد سالم هم سن متفاوت است. اما، محققان می گویند هیچ کس هنوز میکروبیوم های روده افراد در مرحله بحرانی پیش علامتی را بررسی نکرده است.

محققین گفتند: زمانی که افراد علائم شناختی پیدا می کنند، تغییرات قابل توجهی وجود دارد که اغلب غیرقابل برگشت هستند. اما اگر بتوانید بیماری فردی را در مراحل اولیه تشخیص دهید، آن زمان بهترین موقع برای مداخله موثر درمانی است.

در مراحل اولیه بیماری آلزایمر، که می‌تواند دو دهه یا بیشتر طول بکشد، توده‌هایی از پروتئین‌های آمیلوئید بتا و تاو را در مغز بیماران جمع می شود. اما آنها علائمی از تخریب عصبی یا زوال شناختی را نشان نمی‌دهند. همه شرکت کنندگان در این مطالعه از نظر شناختی نرمال بودند.

یک روز ممکن است:

افراد بتوانند نمونه مدفوع تهیه کنند و متوجه شوند که آیا در معرض خطر ابتلا به بیماری آلزایمر هستند یا خیر. این روش در مقایسه با اسکن های مغزی بررسی نمونه های مایع مغزی-نخاعی برای بخش بزرگی از جمعیت، به ویژه گروه هایی که به دلایل متععد امکان حضور کمتری در بیمارستان دارند، بسیار ساده تر و کمتر تهاجمی تر و در دسترس تر خواهد بود.

محققان یک مطالعه پنج ساله را با هدف تعیین اینکه آیا تفاوت در میکروبیوم روده یک علت یا نتیجه تغییرات مغزی دیده شده در بیماری آلزایمر اولیه است، راه اندازی کرده اند.

به طور کلی تشخیص زود هنگام بیماری آلزایمر مهم ترین عامل کمک کننده برای درمان موثر است. در صورت تشخیص، بازتوانی شناختی و بهبود عملکرد حافظه به طور منظم، روند بیماری را کند می کند و همچنین از ناتوانی و مشکلات شناختی زودهنگام جلوگیری می کند.

در انستیتو سلامت مغز دانا، ما با بهره گیری از به روزترین امکانات و کادر چندتخصصی، آماده خدمت رسانی به شما عزیران هستیم. برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره رایگان، با ما در تماس باشید.

منبع: Gut Microbiome Shifts: An Early Warning for Alzheimer’s Disease? – Neuroscience News

Wat is Alzheimer’s Disease? | CDC

تست بیش فعالی و نقص توجه تمرکز در شیراز (پیشرفته ترین ارزیابی)

 

سردردهای دوره یائسگی را چگونه مدیریت کنیم؟ سردردهای هورمونی! درمان سردرد در شیراز!

جدیدترین درمان های ام اس: آشنایی با پیشرفته ترین درمانهای MS

به این مقاله امتیاز دهید