با توجه به گسترش سریع COVID-19 و مرگ و میر نسبتاً زیاد آن، پر کردن شکاف برای داروهای اختصاصی ویروس کورونا ضروری می باشد. R. Kiplin Guy و همکارانش در این چشم انداز توضیح می دهند که لازمه ی این امر استفاده مجدد از داروهای موجود و تدوین برنامه های آزمایشی برای تست جامع این داروها جهت استفاده در بیماران COVID-19 است. آنها چندین داروی موجود را که می توانند برای بیماران COVID-19 مجدداً مورد آزمایش قرار دهند، مورد توجه قرار می دهند.
مسئله اصلی با هر یک از این درمانهای بالقوه، به گفته نویسندگان، تعادل بین تصمیم گیری درمانی برای بیماران خاص در طی قله های اپیدمی بر اساس مطالعات بالینی است تا اطمینان حاصل شود که به خوبی طراحی شده اند. آزمایشات بالینی به سرعت انجام می شود. به گفته آنها، كارآزمايي هاي كنترل شده براي اطمینان از كارايي و امنيت داروهايي مانند hydroxychloroquine, azithromycin ،remdesivir لازم است.
انتظار می رود COVID-19 در چندین فصل از قله های بیماری فعال باشد، مشکل اصلی هماهنگی مطالعات سریع در اولین قله برای توجیه آزمایش های بزرگ کنترل شده در قله های بعدی می باشد. گای و همکارانش خاطرنشان می کنند که محققان، هیئت ها و تنظیم کننده ها تنها می توانند برنامه های آزمایشی را طی ماه ها و نه هفته ها تدوین کنند – یک بازه زمانی که اکنون در اختیار ما نیست. آنها می گویند: “لازم است كه همه افراد در این پروژه سریعتر و كارآمدتر عمل كنند و سپس داروهای مناسب را برای آزمایش های دارای امكان ثبت در اوج بعدی قرار دهند.”
برای اطلاعات بیشتر به موسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع:
Guy, R.K., et al. (2020) Rapid repurposing of drugs for COVID-19. Science.

درباره نویسنده
دکتر علی محمد کمالی فارغ التحصیل دکترای تخصصی علوم اعصاب از دانشگاه علوم پزشکی شیراز است و از سال 2014 در زمینه پژوهش های علوم اعصاب فعالیت دارد. وی در بهبود و ارتقا عملکرد های عصب روانشناختی با استفاده از نوروتکنولوژی و مطالعات خواب با تیم روانپزشکان، روانشناسان، نورولوژیست ها، کاردرمانگر ها و گفتاردرمانگر های کلینیک سلامت مغز همکاری دارد. او یکی از بنیانگذاران انستیتو سلامت مغز دانا است، (گروهی که سلامت مغز را اولویت جامعه می داند).
دکتر کمالی بیش از 50 مقاله پژوهشی در مجلات معتبر علمی به چاپ رسانده و در حال حاضر مدیر عامل انستیتو سلامت مغز دانا است. همچنین به عنوان پژوهشگر ارشد واحد مغز، شناخت و رفتار دپارتمان علوم اعصاب دانشگاه علوم پزشکی شیراز مشغول فعالیت می باشد. می توانید پژوهش های او را در Google Scholar دنبال کنید.