07136476172 - 09172030360 [email protected]

اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) یک اختلال شخصیتی است که با کمال گرایی، نظم و آراستگی شدید مشخص می شود. افراد مبتلا به OCPD همچنین نیاز شدیدی به تحمیل استانداردهای خود در محیط بیرونی خود احساس خواهند کرد.

افراد مبتلا به OCPD دارای ویژگی های زیر هستند:

  • بیان احساساتشان برایشان سخت است.
  • آنها در ایجاد و حفظ روابط نزدیک با دیگران مشکل دارند.
  • آنها سخت کوش هستند، اما وسواس آنها به کمال می تواند آنها را ناکارآمد کند.
  •  اغلب احساس برحق بودن، خشم و عصبانیت می کنند.
  • آنها اغلب با انزوای اجتماعی روبرو هستند.
  • آنها می توانند اضطرابی را تجربه کنند که با افسردگی اتفاق می افتد .

OCPD اغلب با یک اختلال اضطرابی به نام اختلال وسواس فکری-اجباری (OCD) اشتباه گرفته می شود. با این حال، آنها یکسان نیستند.

افراد مبتلا به OCPD هیچ تصوری از این ندارند که در طرز فکر یا رفتار آنها مشکلی وجود دارد. آنها معتقدند طرز فکر و انجام کارها تنها راه صحیح است و بقیه اشتباه می کنند.

 شیوع

برآورد می‌شود که شیوع اختلال شخصیت وسواسی جبری، حدود ۱ درصد از کل جمعیت را در بر می‌گیرد. افراد مبتلا به گرایش‌های وسواسی-جبری بیشتر از افراد مبتلا به سایر اختلالات شخصیتی به دنبال درمان هستند. در نتیجه، میزان اختلال در نمونه‌های بالینی بسیار بیشتر است (ویزمن، ۱۹۹۳). این اختلال در هر دو جنس رخ می‌دهد اما تا حدودی در بین مردان فراوانی بیشتری دارد (کارتر، جویس، مولدر، سالیوان و لوتی، ۱۹۹۹).  به گزارش DSM-5، اختلال شخصیت وسواسی-جبری شایع‌ترین اختلال شخصیت در جامعه است و حدود ۲٫۱٪ تا ۷٫۹٪ تخمین زده می‌شود.

علل اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) چیست؟

علت دقیق OCPD ناشناخته است. مانند بسیاری از جنبه های OCPD، علل هنوز مشخص نشده است. OCPD ممکن است به دلیل ترکیبی از ژنتیک و تجربیات دوران کودکی ایجاد شود.

در برخی از مطالعات موردی ، بزرگسالان می توانند تجربه OCPD را از سنین پایین به یاد بیاورند. آنها ممکن است احساس کرده باشند که باید کودکی کامل یا کاملاً مطیع باشند. این نیاز به پیروی از قوانین و سپس به بزرگسالی منتقل می شود.

چه کسانی بیشتر در معرض خطر اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) هستند؟

بنیاد بین المللی OCD  تخمین می زند که مردان دو برابر زنان در معرض ابتلا به این اختلال شخصیت هستند. بر اساس مجله سنجش شخصیت بین 2 تا 7 درصد از جمعیت مبتلا به OCPD هستند که آن را به شایع ترین اختلال شخصیت تبدیل می کند.

افرادی که دارای تشخیص‌های سلامت روانی هستند، بیشتر به OCPD مبتلا می‌شوند. تحقیقات بیشتری برای نشان دادن نقش OCPD در این تشخیص ها مورد نیاز است.

علاوه بر این، افرادی که OCD شدید دارند، بیشتر احتمال دارد که مبتلا به OCPD تشخیص داده شوند.

علائم اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) چیست؟

علائم OCPD عبارتند از:

  • کمال گرایی به حدی که توانایی انجام کارها را مختل می کند
  • رفتارهای سفت، رسمی یا سفت و سخت
  • به شدت صرفه جویی در پول
  • نیاز شدید به وقت شناس بودن
  • توجه شدید به جزئیات
  • از خود گذشتگی بیش از حد به کار به قیمت از دست دادن روابط خانوادگی یا اجتماعی
  • احتکار اقلام فرسوده یا بی مصرف
  • ناتوانی در به اشتراک گذاشتن یا واگذاری کار به دلیل ترس از اینکه کار درست انجام نشود
  • تثبیت با لیست ها
  • پایبندی دقیق به قوانین و مقررات
  • نیاز شدید به نظم
  • احساس درستی در مورد روشی که کارها باید انجام شوند
  • پایبندی سخت به قوانین اخلاقی و اخلاقی

OCPD زمانی تشخیص داده می شود که علائم توانایی شما برای عملکرد و تعامل با دیگران را مختل کند.

اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD)چگونه درمان می شود؟

بیماران مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی جبری، در مصاحبه، رفتاری شق و رق، رسمی و خشک دارند. نمی‌شود گفت که حالت عاطفیشان کند یا تخت است؛ بلکه شاید محدود توصیف خوبی از آن باشد. این‌ها در صحبت کردن پیشدستی نمی‌کنند و خلقشان معمولاً جدی است. ممکن است از اینکه خودشان بر جریان مصاحبه مسلط نیستند، مضطرب گردند. پاسخ‌های بسیار پر طول و تفصیلی به سوالات می‌دهند. مکانیسم‌های دفاعی مورد استفاده آن‌ها عبارت است از دلیل تراشی، جداسازی، ذهنی سازی، وارونه سازی و ابطال.

اگر مبتلا به OCPD هستید، درمانگر شما احتمالاً از یک رویکرد سه بعدی برای درمان استفاده خواهد کرد که شامل موارد زیر است:

درمان شناختی رفتاری (CBT)

درمان شناختی رفتاری (CBT) یک نوع رایج مشاوره سلامت روان است. در طول CBT، شما با یک متخصص سلامت روان بر اساس یک برنامه ساختار یافته ملاقات می کنید. این جلسات منظم شامل کار با مشاور شما برای صحبت در مورد هر گونه اضطراب، استرس یا افسردگی است. یک مشاور سلامت روان ممکن است شما را تشویق کند که تاکید کمتری بر کار و تاکید بیشتر بر تفریح، خانواده و سایر روابط بین فردی داشته باشید.

دارو

پزشک شما ممکن است تجویز یک مهارکننده انتخابی بازجذب سروتونین (SSRI) را برای کاهش مقداری اضطراب پیرامون چرخه وسواس فکری-اجباری در نظر بگیرد. اگر برای شما یک SSRI تجویز شده است، ممکن است از گروه های حمایتی و درمان منظم روانپزشک نیز بهره مند شوید. استفاده طولانی مدت از نسخه معمولاً برای OCPD توصیه نمی شود.

آموزش تمدد اعصاب

تمرین تمدد اعصاب شامل تکنیک‌های تنفس و تمدد اعصاب است که می‌تواند به کاهش احساس استرس و فوریت شما کمک کند. این علائم در OCPD رایج است. نمونه هایی از تمرینات آرامش بخش توصیه شده شامل یوگا، تای چی و پیلاتس است.

چشم انداز چیست؟

چشم انداز فرد مبتلا به OCPD ممکن است بهتر از چشم انداز سایر اختلالات شخصیت باشد. درمان می تواند به شما کمک کند تا آگاهی بیشتری در مورد اینکه چگونه علائم OCPD می تواند بر دیگران تأثیر منفی بگذارد، به شما بدهد. اگر مبتلا به OCPD هستید، ممکن است کمتر به مواد مخدر یا الکل معتاد شوید، که در سایر اختلالات شخصیت رایج است.

مانند سایر اختلالات شخصیت، یافتن درمانی که برای شما مفید است، اساس موفقیت است. درمان شناختی رفتاری می تواند به بهبود توانایی شما در تعامل و همدلی با عزیزانتان کمک کند.

چگونه یک همسر یا یکی از عزیزان می تواند از فرد مبتلا به اختلال شخصیت وسواسی-اجباری (OCPD) حمایت کند؟

اگر مشکوک هستید که همسر، شریک زندگی یا یکی از اعضای خانواده شما مبتلا به OCPD است، به وسواس و رفتارهای اجباری آنها توجه کنید. یک فرد به احتمال زیاد مبتلا به OCD یا اختلال شخصیت دیگری است که OCPD نیست اگر وسواس های او عبارتند از:

  • با انگیزه خطر
  • محدود به دو یا سه حوزه خاص زندگی است
  • غیر منطقی یا عجیب

افراد مبتلا به OCPD معمولا تمایلی به تغییر رفتارهای خود ندارند. آنها اغلب در عوض دیگران را به عنوان مشکل می بینند.

اکثر افرادی که برای OCPD تحت درمان قرار می گیرند توسط همسر یا یکی از عزیزان خود به انجام این کار تشویق می شوند. با این حال، نزدیک شدن به افراد مبتلا به OCPD در مورد رفتارهای آنها می تواند بسیار دشوار باشد. همچنین می تواند برای افراد مهم و عزیزان افراد مبتلا به OCPD مفید باشد تا برای خود به دنبال حمایت باشند.

انجمن‌ها و گروه‌های پشتیبانی متعددی وجود دارد که همسر یا یکی از عزیزان مبتلا به OCPD می‌تواند به آنها ملحق شود. بنیاد بین‌المللی OCD فهرستی از گروه‌های حمایتی را برای افرادی که با OCD، تمایلات OCD و اختلالات شخصیتی مانند OCPD کنار می‌آیند، نگه می‌دارد.

 منابع:

  • لوین AB و همکاران (2015). کتاب راهنمای بالینی اختلالات وسواس فکری اجباری و مرتبط . سوئیس: انتشارات بین المللی

mayoclinic.org/tests-procedures/cognitive-behavioral-therapy/basics/definition/prc-20013594

  • پینتو A و همکاران (2014). ظرفیت به تعویق انداختن پاداش، اختلال وسواس فکری اجباری و اختلال شخصیت وسواسی جبری را متمایز می کند. DOI:
    doi.org/10.1016/j.biopsych.2013.09.007
  • ساموئل دی بی، و همکاران. (2010). مقایسه مقیاس های اختلال شخصیت وسواسی اجباری. DOI:
    doi.org/10.1080/00223891003670182O
  • Starcevic V و همکاران. (2014، ژانویه). دیدگاه‌های تشخیصی جدید در مورد اختلال شخصیت وسواسی-اجباری و ارتباط آن با سایر شرایط
    ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/24257122
  • Van Noppen B. (nd). اختلال شخصیت وسواسی اجباری (OCPD) [فکت برگ].
    iocdf.org/wp-content/uploads/2014/09/OCPD.pdf

واحد علوم اعصاب رفتاری (اضطراب، افسردگی و سایر اختلالات خلقی-رفتاری)

اختلال شخصیت دوری‌گزین یا اجتنابی (APD) : از خوشه C اختلالات شخصیت

اختلال شخصیت وابسته (DPD): از خوشه C اختلالات شخصیت

به این مقاله امتیاز دهید