07136476172 - 09172030360 [email protected]

چنان چه در خانواده شما کسی مبتلا به آلزایمر است باید بیشتر مراقب باشید.

اگر بدنبال بهترین مرکز چند تخصصی با حرفه ای ترین تیم درمانی متشکل از روانپزشکان، نوروساینتیست ها و روانشناسان  استفاده از روش های نوروتکنولوژی هستید، با ما در ارتباط باشید. همه شما شایسته دریافت بهترین ها هستید. همین امروز زمان ویزیت خود را تنظیم کنید! با ما در تماس باشید.

07136476172-09172030360

آدرس: شیراز بلوار بعثت (حدفاصل چهارراه خلدبرین و فلکه سنگی) مجتمع پزشکی مریم طبقه پنجم – انستیتو سلامت مغز

ایمیل: [email protected]

اینستاگرام: danabrain.ir@

نقش تغذیه در بیماری آلزایمر

مطالعات اخیر نشان داده است که مصرف پروتئین برای حفظ عملکرد مغز در افراد مسن از اهمیت حیاتی برخوردار است. اما مصرف پروتئین در برخی افراد مسن کافی نیست. مسائل دهانی مانند کاهش اشتها با افزایش سن، مشکل در بلع از جمله مشکلات افراد مسن می باشد. مشکلات دیگر کاهش قدرت عضلانی مورد نیاز برای مصرف گوشت و بیماری های پریودنتال است. افراد مسن مبتلا به آلزایمر نسبت به افراد مسن سالم، پروتئین کمتری مصرف می کنند. مصرف کم پروتئین در افراد مسن خطر اختلال شناختی خفیف و تجمع آمیلوئید بتا در مغز را افزایش می دهد. یک مطالعه مهم نشان داد که کاهش سطح اسیدهای آمینه ضروری (EAAs)، با پیشرفت بیماری آلزایمر (AD) مرتبط است.

ما اخیراً نشان دادیم که رژیم غذایی کم پروتئین (LPD) منجر به اختلالات شناختی در موش های مسن می شود. اختلالات یادگیری و رفتار بیش فعال همراه با کاهش اسیدهای آمینه همراه است.

درباره رژیم غذایی و پیشگیری از بیماری آلزایمر چه می دانیم؟

بسیاری از مطالعات نشان می دهد که آنچه می خوریم بر توانایی مغز پیر برای تفکر و به خاطر سپردن تأثیر می گذارد. این یافته ها منجر به تحقیق در مورد الگوهای کلی غذا خوردن و اینکه آیا آنها ممکن است تفاوتی ایجاد کنند، شده است. 

رژیم غذایی مدیترانه ای، که شامل عناصری است که برای کاهش فشار خون طراحی شده است، بسیار مفید است. همچنین سایر الگوهای تغذیه سالم با مزایای شناختی در مطالعات مرتبط بوده اند. اگرچه شواهد به اندازه سایر مداخلات مانند فعالیت بدنی قوی نیست. در حال حاضر، محققان با جدیت بیشتری این رژیم‌ها را آزمایش می‌کنند. تا ببینند آیا می‌توانند از بیماری آلزایمر یا زوال شناختی مرتبط با افزایش سن جلوگیری کنند یا آن را به تأخیر بیاندازند. یکی از رژیم‌های غذایی که شواهد امیدوارکننده‌ای را نشان می‌دهد، رژیم مدیترانه‌ای است. این رژیم غذایی بر میوه‌ها، سبزیجات، غلات کامل، حبوبات، ماهی و سایر غذاهای دریایی تاکید دارد. علاوه براین در این رژیم، چربی های غیر اشباع مانند روغن زیتون؛ و مقدار کم گوشت قرمز، تخم مرغ و شیرینی نیز مهم اند. گونه‌ای از این MIND (مداخله مدیترانه-DASH برای تاخیر عصبی) نامیده می‌شود. 

از بین رفتن انتقال دهنده های عصبی در مغز همراه با کاهش مصرف پروتئین منجر به شدت بیماری آلزایمر می شود.

افزودن هفت EAA – یا اسدآمینه ضروری که از این پس به آنها “Amino LP7” گفته می شود، اثرات مثبت دارد. دانشمندان در یک کارآزمایی بالینی اخیرا بزرگسالان 55 سال یا بیشتر را بررسی کردند. 12 هفته مصرف آمینو LP7 منجر به بهبود توجه و انعطاف پذیری شناختی و عملکرد روانی اجتماعی شد. بنابراین نقش محوری EAA ها را در سنتز هومئوستاتیک انتقال دهنده های عصبی و عملکرد مغز نشان می دهد.

مصرف پروتئین و اسید آمینه، فرآیندهای آسیب شناختی منجر به زوال عقل عصبی، مانند آلزایمر را تغییر می دهد. در این مطالعه، ما ارتباط بین مصرف پروتئین های غذایی/آمینو LP7 علل آلزایمر را بررسی کردیم. میزان رسوبات پروتئینی، التهاب عصبی، انتقال عصبی غیرطبیعی، نقص سیناپسی و از دست دادن نورون در مدل حیوانی بررسی شد. مصرف آمینو LP7، ترکیبی از اسیدهای آمینه ضروری، می تواند پیشرفت را کند کرده یا مانع توسعه آلزایمر شود.

رژیم کم پروتئین می تواند روند تخریب عصبی را در بیماری آلزایمر تسریع کند.

زوال عقل شامل از دست دادن شدید عملکرد شناختی  ناشی از انواع اختلالات، از جمله بیماری آلزایمر است. طبق برآوردهای سازمان بهداشت جهانی، سالانه تقریباً 10 میلیون نفر در سراسر جهان به زوال عقل مبتلا می شوند. در نتیجه تأثیر روانی و اجتماعی این بیماری زیاد است. زوال عقل عمدتا افراد مسن را تحت تاثیر قرار می دهد. تا کنون راهکارهای ساده و موثری برای جلوگیری از این بیماری مبهم مانده است.

نتایج مطالعه اخیر منتشر شده درScience Advances  منتشر شده است. محققان نشان دادند رژیم غذایی کم پروتئین می تواند روند انحطاط مغز را در مدل های موشی آلزایمر تسریع کند. آنها دریافتند که آمینو LP7 – می تواند انحطاط مغزی و زوال عقل را کاهش دهد. کار آنها بر روی مطالعات قبلی، که اثر آمینو LP7 را در بهبود عملکرد شناختی نشان داده است، گسترش می یابد.

مکانیسم حفاظتی پروتئین ها

“در افراد مسن، رژیم های کم پروتئین با حفظ ضعیف عملکرد مغز مرتبط است. اسیدهای آمینه بلوک های سازنده پروتئین ها هستند. بنابراین، آیا مکمل آمینو اسیدهای ضروری می تواند از مغز افراد در برابر زوال عقل محافظت کند یا خیر. چه مکانیسم هایی به این اثر محافظتی کمک می کند.”

ابتدا، محققان نحوه تأثیر رژیم غذایی کم پروتئین بر مغز را در مدل های موش بیماری آلزایمر مورد بررسی قرار دادند. در آلزایمر، تخریب عصبی و تجمع پروتئین های غیر طبیعی به نام تجمع “تائو” در مغز اتفاق می افتد.

خدمات فوق تخصصی کلینیک سلامت مغز دانا:

نتایج

بافت مغز در موش هایی که از رژیم غذایی کم پروتئین استفاده می کردند تخریب شد. همچنین نشانه هایی از ارتباط ضعیف عصبی نیز مشاهده شد. جالب است که این اثرات پس از مصرف مکمل Amino LP7 معکوس شد. بنابراین ترکیب هفت آمینو اسید خاص می تواند از آسیب مغزی جلوگیری کند.

در مرحله بعد، چگونگی تأثیر آمینو LP7 بر علائم مختلف تخریب مغز در مدل آلزایمر را مورد بررسی قرار گرفت. موشهای درمان نشده سطح بالایی از انحطاط پیشرونده مغز را نشان دادند. اما درمان با آمینو LP7 مرگ عصبی را سرکوب کرد. در نتیجه انحطاط مغز را حتی با باقی ماندن تجمع Tau کاهش داد. “پلاک های تائو در مغز مشخصه آلزایمر است و اکثر درمانها آنها را هدف قرار می دهند. بنابراین می توان بر رسوب تائو غلبه کرد و از تخریب مغز با مکمل آمینو LP7 جلوگیری کرد”.

 چگونه آمینو LP7 از مغز محافظت می کند؟

محققان تغییرات سطح ژنی ناشی از آمینو LP7 را به طور جامع مورد تجزیه و تحلیل قرار دادند. یافته های آنها کاملاً دلگرم کننده بود.

آنها مشاهده کردند که آمینو LP7 التهاب مغز را کاهش می دهد. همچنین التهاب مغز را به طور معنی داری کم می کند. در نتیجه از حمله سلول های ایمنی التهابی به نورون ها جلوگیری می کند. آنها همچنین دریافتند که Amino LP7 مرگ عصبی را کاهش می دهد. ارتباط عصبی را افزایش می دهد و عملکرد مغز را بهبود می بخشد. این نتایج نشان می دهد که آمینو اسیدهای ضروری می توانند به حفظ تعادل در مغز و جلوگیری از زوال مغز کمک کنند. دکتر Hideaki Sato و دکتر Yuhei Takado ، هر دو به طور عمده در این مطالعه مشارکت داشتند. ” مطالعه ما اولین موردی است که گزارش می دهد که آمینو اسیدها می توانند مانع توسعه زوال عقل شوند”.

نتیجه گیری کلی مطالعه

مصرف اسیدهای آمینه می تواند توسعه زوال عقل در انسان، از جمله بیماری آلزایمر را تغییر دهد.” سوءتغذیه پروتئینی از نظر اپیدمیولوژیکی به عنوان یک عامل خطر بالقوه برای زوال عقل پیری پیشنهاد می شود.  رژیم غذایی به خصوص در زمان پیری مهم است.

این مطالعه راههای مختلفی را برای درک بهتر چگونگی بروز زوال عقل و نحوه جلوگیری از آنها باز می کند. Amino LP7 عملکرد مغز را در افراد مسن بدون اختلال شناختی بهبود می بخشد. یافته های آنها نشان می دهد که می تواند در افراد مبتلا به اختلال شناختی نیز موثر باشد. در واقع، این مکمل در حال ثبت اختراع، می تواند روزی به میلیون ها نفر در سراسر جهان کمک کند. افراد با مصرف آن می توانند زندگی بهتر و بدون زوال عقل داشته باشند. اگرچه مکانیسم های مولکولی که پروتئین های رژیم غذایی و اسیدهای آمینه را به تخریب عصبی مرتبط کند ناشناخته است.

خلاصه مطالعه

در اینجا، ما نشان می دهیم که رژیم غذایی کم پروتئین منجر به کاهش تنظیم اجزای سیناپسی می شود.  هم چنین متوسط آتروفی مغز در موش های مدل آلزایمر را تسریع می کند. قابل توجه است که این فنوتیپ های غیرطبیعی با تجویز هفت اسید آمینه ضروری انتخاب شده به طور قوی نجات یافتند. تنظیم مجدد بیان ژن مرتبط با التهاب و آتروفی پیشرونده مغز موش ها، درمان شد. درمان با این اسیدهای آمینه ضروری بدون تغییر رسوبات تائو عمیقا سرکوب شد. علاوه بر این، سطح کینورنین، آغازگر مسیری که باعث ایجاد گلیوز التهابی عصبی و سمیت عصبی در مغز می شود کاهش یافت. این اسید آمینه ها از طریق مهار جذب کینورنین در مغز، سطح آن را کاهش دادند. نتایج، اهمیت اسیدهای آمینه خاص را به عنوان واسطه های سیستمی هموستاز مغز در برابر فرآیندهای عصبی تخمین می زند.

برای دریافت مشاوره رایگان چند تخصصی با ما در انستیتو سلامت مغز دانا در تماس باشید.

منبع: Low Protein Diets Could Accelerate Dementia but Amino Acids Can Slow teh Progress – Neuroscience News

تشخیص زود هنگام بیماری آلزایمر توسط آزمایش خون!

بیماری کرونا باعث می شود زودتر به آلزایمر مبتلا شویم؟

یک پژوهش جدید پاسخ میدهد:کووید19 و آلزایمر با یکدیگر چه ارتباطی دارند؟!

به این مقاله امتیاز دهید