مواد شیمیایی موجود در قرص های جلوگیری از بارداری می توانند ساختار مغز زنان را به صورت نگران کننده ای، تغییر دهند. دانشمندان علوم اعصاب دریافته اند که هورمون های استروئیدی موجود در قرص های جلوگیری از بارداری می توانند بر روی عملکرد مغز به دلیل استروژن مصنوعی و پروژسترون تأثیر بگذارند.
مطالعه ای بر روی 90 زن -که 44 نفر از آنها قرص مصرف کردند – نشان داد گروهی که از قرص های ضد بارداری استفاده می کنند، در “اندازه گیری ضخامت قشر مغز به طور قابل توجهی” از ضخامت کمتر قشر در دو قسمت مغز، رنج می برند.
نواحی تحت تأثیر شامل قشر اربیتوفرونتال جانبی است که در تصمیم گیری نقش دارد و قسمت هایی از مغز که به نقش های دیگر از جمله پردازش احساسات و بازیابی خاطرات، کمک می کند.
این یافته ها ده ها سال پس از آن رخ داده است که بسیاری از زنان تغییرات خلقی شدید، کاهش میل به سمت همسر خود و همچنین علائم ناتوان کننده افسردگی و اضطراب – که می تواند ناشی از اثرات روی قشر اربیتوفرونتال جانبی باشد را، گزارش کرده اند.
بی ثباتی عاطفی ناشی از مصرف قرص، و همچنین مسائل و بیماری های قبلی، برای روابط مضر است و می تواند عاملی برای درگیری و دیگر مشکلات باشد.
این مسائل علاوه بر شرایط جسمی مانند فشار خون بالا و افزایش خطر سرطان پستان، کبد و گردن رحم می باشد.
حالات ذهنی و روان شناختی زنان توسط این قرص در معرض خطر قرار می گیرد.
نیکول پیترسن، نویسنده ارشد این مطالعه، از UCLA، توضیح می دهد که عوارض جانبی عاطفی که برخی از زنان را هنگام مصرف قرص تحت تأثیر قرار داده، مربوط به این تغییرات در ساختار مغز است، اگرچه مشخص نبود که این تغییرات دائمی هستند.
“این احتمال وجود دارد که این تغییر در قشر اربیتوفرونتال جانبی مربوط به تغییرات عاطفی باشد که برخی از زنان هنگام استفاده از قرص های ضد بارداری تجربه می کنند.”
“ما باید مطالعات بیشتری انجام دهیم تا بفهمیم چه رفتاری ممکن است تغییر کند، اما این مطالعه برخی اهداف را برای شروع به ما نشان می دهد و من فکر می کنم اولین جایی که باید بررسی کنیم، تأثیر قرص های جلوگیری از بارداری در تنظیم احساسات است.”
برای کسب اطلاعات بیشتر به مؤسسه سلامت مغز دانا مراجعه کنید.
منبع: